Därför skapade de ett eget te för män

0

När jag sprang på ett ”Men’s Tea” under en presentation, som egentligen var om någonting helt annat, häromveckan var jag naturligtvis tvungen att få veta mer!

Manligheten är under välbehövlig debatt de här veckorna. Man kan hoppas på två saker: att vi kommer prata om ett ”före” och ett ”efter” #metoo och att diskussionen inte dör ut, säg, i vår.

Televerantören Yogi Tea har sina rötter i den 3000-åriga indiska ayurvediska läran om balansen mellan kropp, sinne och själ. Deras ayurvediska blandning bygger på grundaren Yogi Bhajans eget recept med kanel, kardemumma, ingefära, kryddnejlika och svartpeppar, började säljas i Europa på 1970-talet och finns i dag i 44 smaker.

En av dem är Men’s Tea.

”Världen bygger på olikheter – yin/yang, måne/sol, matter/mind eller bara kvinna/man” svarar företaget när jag mailar dem. ”En värld utan de här olikheterna skulle kännas otänkbar, och det gäller även att vi förstås är jämlika, men olika som män och kvinnor. Ayurveda-läran ser också män och kvinnor så, som jämlika, men våra olikheter är också en av deras viktigaste principer. Inom ayurveda talar man också om särskilda kryddor och örter som har en särskilt harmonisk effekt för män respektive kvinnor. Därför skapade vi på Yogi Tea specialteer för både män och kvinnor. Vi tycker att de smakar fantastiskt och de båda teerna är också populära hos ‘det andra könet’, som naturligtvis kan dricka hur mycket de vill av det.”

Men’s Tea beskrivs hur som helst såhär: ”Men’s Tea med ingefära, rostad cikoriarot, ginseng och chilipeppar är ett gott te som kan avnjutas när som helst och som hjälper oss att hitta balansen mellan våra maskulina och feminina inre krafter. Teets essens är: ”Styrka”.

17 tepåsar kostar omkring 30 kronor i handeln, en stor del av ingredienserna kommer från ekologiskt certifierade odlingar och teet är, kan jag intyga, riktigt gott!

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

sexton − elva =