Äntligen dags för lansering av doften som tog sju år att ta fram

0

Sju år är ju en synnerligen lång tid. Men har man gjort parfymer i 257 år behöver man kanske inte stressa fram något.

Det var också då, för ungefär sju år sedan, som jag kom i kontakt med Creed för första gången, på en PR-byrå här i Stockholm. Och jag kan lova att det är något helt annat än parfymen du har hemma. Deras dofter har ett helt annat djup och komplexitet i sig än även de dyrare ”märkesparfymerna” från, säg, Tom Ford eller Viktor & Rolf.

Och nya Creed Viking är deras största lansering sedan släppet av den nu moderna klassikerdoften Aventus för just sju år sedan, 2010. Den vänder sig till den orädde, moderna mannen som går emot strömmen. Inspirationen kommer från de ändå ganska så otroliga långskeppen som användes av vikingarna som blir som en symbol för resande, uthållighet och viljan att erövra.

Viking beskrivs som frisk och fräsch med bergamott i toppnoten, pepparmynta i hjärtnoten och en kryddig bas av indisk sandelträ, vetiver från Haiti och jordnära toner av patchouli.

– Att skapa en doft kan inte stressas fram, säger Olivier Creed, sjätte generationens parfymör, som har komponerat doften. Jag närmar mig det med omsorg och vill att allt jag skapar är unikt. Med Viking ville jag fånga en helt annan känsla än vad jag gjorde med Aventus som för mig är synonym med framgång och makt. Jag kanaliserade min egen inre viking när jag skapade doften. I mitt sinne är han orädd, vågad, lever livet fullt ut och nöjer sig aldrig.

På gents.se, som får exklusivitet på Creed Viking vid lanseringen på onsdag, är man nöjd.

– Vi är övertygade om att de som redan har upptäckt kvaliteten i dofterna från Creed inte kommer att bli besvikna, säger Jonathan Pramborn, produktchef.

Jag kan tycka att flaskan är ganska snygg, men hade ändå hoppats på väldigt mycket mer med utformningen. Den spelar, så att säga, inte i samma liga som Creed Spice & Wood. 50 ml kostar hur som helst 2 229 kronor, 100 ml 2 999 och 250 ml 4 319 kronor.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

fyra + 15 =