På besök i Stockholms kanske mest moderna butik

0

Hur ser framtidens butik ut? Är det någon där du bara plockar upp produkterna du har beställt online, eller kan den vara mer än så? Vill man se ett utmärkt exempel på hur jag tror att de butiker som vill vara framgångsrika även om tio, femton år behöver vara, så beger man sig till d.brand x Friends i NK Passagen.

Ja, det är alltså den där klockrena ekologiska matbutiken Paradiset huserar i källaren. Fastighetsägaren blåste ju ut alla hyresgäster i väntan på renovering, och lät ett antal varumärken öppna pop up-butiker på obestämd tid under tiden. Man kan lugnt säga att d.brand tog chansen!

Det är en riktig framgångssaga, d.brand, och ett av de svenska varumärken som exempelvis går allra bäst i Ryssland. Men även i USA och runtom i världen, samt här hemma i Sverige.

När de fick chansen att ta över en hörnyta som pop up i NK Passagen nöjde de sig inte med en egen butik. I stället bjöd de in ytterligare 15 stycken att fylla utrymmet. Därför finns där nu exempelvis en juicebar, en bil, alldeles fantastiskt grymma parfymerna från SG79, klockor, designprylar med mera med mera med mera. Och exakt så ska framtidens butik se ut! Inte stor som ett varuhus på grund av den omöjliga ekvationen med lokalhyra, och inte enskilda varumärken som du kan hitta överallt. Utan vitt skilda livsstilsmärken samlade på en kompakt yta med en publikdragare (juicebaren) och många olika produktkategorier. Bravo, d.brand! (Och en vidareutveckling av detta kommer komma, för den som bara har lite tålamod. Jag kan säga så mycket att den är väl värd att vänta på!)

johan-magnusson-kim-pirzadeh-dbrand-and-friends-nk-passagen-store
johan-magnusson-kim-pirzadeh-dbrand-and-friends-nk-passagen-store-02

Med medgrundaren Kim Pirzadeh i d.brand x Friends-butiken i går kväll. Jackan jag provar är från d.brand SS17 (1699)

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

20 + femton =