…och 2018 års största trender enligt bloggpappa Stefan

0

På frukost tidigt i morse med kollega och bloggchef Stefan Nilsson, och en förhandstitt på årets största trender.

Nästa tisdag går Stora trenddagen 2018 av stapeln – en trevlig årlig tradition på initiativ av Trendstefan, och en alldeles utmärkt kickstart på året. I morse fick jag och ett tiotal ytterligare inbjudna en egen, lite mer intim genomgång av tendenserna för året som kommer, och med tanke på den här bloggens inriktning lyssnade jag naturligtvis lite extra intresserat. Jag tycker ju att du ska boka en egen biljett till tisdag, men trenderna bygger i korthet på fem stycken teman, som sträcker sig över alltifrån mode via inredning och design till livsstil och nutida fenomen: The Westwood Effect, CMYK Smack, Dusk, Saturday Satori och Baroque Baby. Och, enligt Stefan, vill/kommer/bör vi 2018 bland annat:

  • Klä eller inreda oss lite fult medvetet. Tänk Guccis vita gympaskor som inte säljs vita utan nedsmutsade, eller Balenciagas otroligt fula kampanj nyligen.
  • Efter mässing och glas är det keramik för hela slanten i våra hem.
  • Viktiga färger som sticker ut 2018 är rött, rosa, gult och grönt. Barocken kommer tillbaka stort, men vi lite fega skandinaver går nog inte all in med mönstradet tapeter och urspårad inredning utan nöjer oss kanske med lite snirkliga barockinfluerade detaljer på speglar och dylikt.
  • Allt ska Instagrammas. Alltså allt! I Japan, berättar Stefan, är det enda folk köar till en viss typ av efterrätter – för att fotografera dem.
  • Hälsa är naturligtvis även fortsatt i ständigt fokus och nu kör vi hellre gymövningar hemma än på gymmet, och tänker lika mycket på magen och inre välmående som muskler och det yttre.

Sa Stefan och drog till Frankfurt och därefter Hannover och direkt därifrån till Paris för de första tre av 20 mässor han besöker i egenskap av trendexpert – varje säsong. Och jag som tycker det är på gränsen till utmattande med modemässorna i Köpenhamn, Formex och Furniture Fair under de kommande veckorna…

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 − två =