Kitchen Aid surprise

0
Svarta stål vitvaror (svartvaror?) hos Kitchen Aid

Milano och designvecka : Om ni hängt med på mitt Instagram @jimmyschonninghem så har du sett vilket härligt vårväder för att inte säga sommar vi har här. Tillsammans med begåvade och oerhört sköna norska kollegan Tone Kroken från Oslo som har Lazy Days (som du måste kolla) så går vi igång på kök vi hittar på Kitchen AidSalone del Mobile. I år är det Eurocucina och då är det kök som gäller.

Både Tone och jag älskar att laga mat. Vi pratar om att bästa sättet att umgås är när man med vännerna lagar mat och dricker ett glas gott. Den som vill hänga i soffan i köket gör det. De som vill hjälpa till gör det. Vi babblar ikapp och lagar själva det vi är sugna på. Gillar hela känslan av att veta precis vad det är jag äter och laga det godaste jag vet till mina vänner. Älskar hela processen faktiskt. Allt från att handla till att servera det rykande nylagade godsakerna är det jag går igång på. Det är bara det där med att diska som jag gärna lämnar över till någon annan…

När jag då hittar ett rostfritt stålkök i svart, då kan ni som vet vad jag gillar stilmässigt förstå att jag får habegär. Kitchen Aid visar allt från ugnar till kaffemaskiner i svart matt stål. Det är helt nytt. Allt är nyheter som inte har funnits i Sverige och som nu överraskar inte bara mig utan lanseras runt om i världen med start här i Milano. Kitchen Aid surprise bigtime!

Tone går mer igång på det rostfria stålets naturliga färg, men jag blir helt betuttad i dessa svarta skönheter och deras funktion och får testa på allt från att laga mat och se på de som är suveräna på sånt jag vill lära mig som att göra egen pasta.

Tone och jag har aldrig träffats förut men fann varandra direkt. Vilken donna! Kolla in hennes Insta @tonekrok
Vanliga ugnsfunktioner såväl som ångugn, micro och kombiugnar alla i svart stål.
Den röda hushållsmaskinen från Kitchen Aid känner väl alla igen. Minns så väl när jag såg dem för första gången. Skulle valt en en svart själv kanske eller grön (!) , men underbart att se när kocken här gör egen pasta med de rätta tillbehören. Det ska jag börja med.

 

Den röda ringen på handtaget är Kitchen Aids logo. Namnet kommer från grundaren som när han försökte hjälpa sin fru att avlasta hennes köksarbete konstruerade den första hushållsmaskinen så lär hon ha sagt -This is the best kitchen aid I ever had.

Nu kommer vi igång med efterrätter. Jisses så gott. Att just ha den rätta ugnen som gör att resultatet blir så som man önskar är det man vill. Att använda ånga på rätt sätt till fisk och skaldjur och att baka godaste pajen i varmluft i samma ugn inger ju värsta habegäret även det.

Avskalad och i min mening snygg design går jag igång på. De räfflade handtagen som ger bättre grepp är dessutom en snygg inredningsdetalj.

Hyvelspånen  och snickarbänken undrade jag över, men fattade snart varför. Trä av olika slag är del av inredningen i kylskåpen hos Kitchen Aid.

Inbyggnads kaffemaskin är helt klart snyggast lösning när den dessutom är i svart rostfritt stål.

Nu kan jag snart inte äta mer. Smakar överallt och blir så inspirerad. Här kommer nu chokladen fram.

När vi kom hit så kände jag till Kichen Aid men visste inget om vitvarorna (svartvarorna?) som ju är helt i min smak. Man skulle ju kunna tro att jag blivit rik på detta inlägg. Så är det inte. När jag gillar något så gör jag det fullt ut. Det tror jag du märkt förut. Så passionerat förhållande till mat som jag har så vill jag ha det bästa i mitt eget kök. När jag kommer hem så skall jag laga risotto Milanese såklart.

Stay in touch

/Jimmy

Missa inte Tone Kroken på Instagram

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

13 + fem =