Jimmy firar på Getterön

1

Så här blond och liten var jag faktiskt en gång…

Jag är på Getterön för att fixa min egen 50 års fest. På Getterön i Varberg bor mina föräldrar och både jag och min mor är födda här i Varberg. Min bror och hans familj bor i Åsa bara 20 min härifrån. För första gången i mitt liv sen jag flyttade hemifrån så har jag bestämt mig för att fira min födelsedag här på västkusten nära min familj.

Det bästa jag vet är havskräftor och det vill jag att mina gäster skall äta på lördagen. Idag är det torsdag och jag är i hamnen i Träslövsläge för att köpa nyfiskade kräftor från båtarna som kommer in idag. Ikväll kommer första gästerna. På fredag kommer fler och på  lördag så blir vi fulltaliga för mitt firande. Alla reser in för att festa med mig, det är bara min nära familj denna gång som kan cykla till festen.

Samma torsdagkväll som jag skall hämta kräftor öppnar Krickelin&Miranda Rebeeca som de heter på Instagram&bloggen på Elle Decoration, sin första fysiska affär i Varberg kallad FGL eller For Good Luck. Så kul att få komma och gratulera till premiären. Vilken vacker butik! Hit vill jag komma igen. Tack för att vi fick titta in min mor och jag!

Det var min vän Markus som driver Surfers Paradise i Varberg som när vi åt lunch på trendiga Verket sa att vi måste gå förbi FGL och titta på nya affären FGL som ligger runt hörnan från Verket. Så vi kom dit på onsdag eftermiddag. Dagen före öppning och  blev då bjudna att komma till torsdagens premiär.

På fredagskvällen så skall vi äta på Johns Place, min all time favorite restaurang här i Varberg som ligger på stranden i Apelviken. På lördagen så skall vi vara här i lokalen du ser på bilden ovan innan jag dukat upp som jag hyrt med utsikt över havet och Varberg med fästningen. Nu skall jag bara ställa iordning borden och planera hur jag skall göra här.

Vackra Varberg bjuder på bästa sensommar vädret just nu. Kan inte få en bättre vecka på hösten att fylla år på.

Här ser du hur Johns Place ser ut på dagen :

På fredagkvällen efter vedeldad bastu och dopp i havet så samlades vi här och åt underbart godaste sharing is caring, som Dorthe som driver Johns Place döpte temat för middagen, där brickor med kulinariska rätter ställdes in och vi tog till oss det vi önskade av förätter med fisk&skaldjur och varmrätter med struts och murkelsås som några av godsakerna jag fick njuta med mina vänner. Vilken härlig kväll! Tack så mycket!

Att umgås med vännerna över god mat&dryck är det bästa jag vet.

De som sovit över från fredagen har många tagit strandpromenaden från Fästningen till Kusthotellet och då passerar man fyren som ser ut över havet.

Det är lördag eftermiddag och vi möts i lobbyn på Varbergs Stadshotell för att gå gemensamt ner till hamnen där vi skall åka båt ut till Getterön. Älskar havet och att åka båt för att sen få äta kräftor kokta utav min mor och köpta här i Varberg är sann lycka.

Jag trivs i öppna landskap nära havet vill jag bo.

Första gänget är på väg ut och jag står kvar med oss som tar nästa tur med Getteröbåten.

Tänk att detta är min 50 års dag! Kan nästan inte förstå det…

Som tur är så är det fler än jag som tar bilder på vännerna och mig. Tack alla underbara som sänt mig era bilder.

Vad gästerna inte vet är att Daddy Musesa kommer att måla och spela trummor och tillsammans med Anna Vild på gitarr stå för musiken när alla har fått sitt första glas bubbel.

När de repeterade tidigare på dagen så såg det ut såhär :

Vad ingen vet är att alla skall vara med och bidra till en tavla som Daddy skall färdigställa. Så det är bara att doppa fingrarna i färgen och skapa.

Som servetter har jag tant Karins handukar. Karin var min farmors syster och hon lämnade en textil skatt av handdukar och linneservetter som min mamma tagit hand om. Självklart ligger kräftorna i en Jimsch skål i svart.

  

Tavlan som Daddy Musesa gör helt klar blir så här fin till slut :

Mörkret faller när vi kommit in och fått ett glas bubbel och äter fantastiskt goda havskräftor och grönskakspaj med aioli så hinner det bli mörkt utanför. Borden är dukade med lintyg jag köpt som metervara, blockljus och torkade växter från familjens trädgård. Baguette är gott till kräftor tycker jag. De ligger i bruna påsar direkt på linneduken och gör det är lätt att bryta en egen bit från.

Här ser ni min mamma&pappa i högsätet. Tack för hjälpen med allt fix inför mina dagar mor&far samt Karin&Gunnar som var så oerhört sköna och tog så väl hand om alla på lördagkvällen.

När alla har stigit av bussen och fått nåt i glasen så börjar Cecilia Vennersten sjunga vid flygeln där Linda Jobahrn ackompanjerar och körar på vackra Societen.  Jag får sjunga en duett jag älskar med Cecilia : Somthing Stupid och när vi alla fått applådera efter Ceciila och Linda gjort sitt bejublade framträdande så dansar vi loss till DJ som bjuder sköna båda nya och gamla dansfavoriter.

När jag vaknar på morgonen i sviten på Varbergs Stadshotell så känns det nästan som en dröm. Får bekräftat att det verkligen hänt när jag träffar alla vännerna till frukost i matsalen. Så otroligt tacksam jag är för att alla kunde komma och fira med mig här i Varberg. Det här är det roligaste jag gjort någonsin på min födelsedag för mina vänner och familj. Jisses nu är jag faktiskt ett halvt sekel gammal!! Men vet ni,  50 år känns bra just nu.

Tack vänner och familj för att ni finns i mitt liv.

/Jimmy

 

Till alla som gratulerade mig och sände hälsningar på soc media så sände jag ett tack.

Så här började min historia en gång. Det blev inte så mycket hockey men mycket annat de kommande 50 åren.

 

/Jimmy

 

 

Så härligt det är med många bilder på alla man älskar. Tack kära vänner!

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

två × 4 =