Från vinter till vår inomhus

0
VINTER .....................................................................................................VÅR
Foto Jimmy

Följ med när jag gör om från vinter till vår. När naturen bestämmer sig och sätter på vårkappan så blir allt ombonat, grönt och varmt på en sekund (nästan) Lika kall och isig som en klar vinterdag i sitt uttryck var lägenheten jag fick i uppdrag att göra om till ombonad och bebolig. Den tjusiga entrén i blå glasbetong är lika varm och inbjudande som ett kylskåp.

Foto Jimmy

I ett sådant läge är ju alltid växter och naturmaterial mina bästa vänner. När våren kom så såg jag till att möblera utrymmet så att ett bord och sittplatser fick rum på uteplatsen som man möter innan man öppnar dörren i bostaden i Vallastaden i Linköping. Så som vår kultur fungerar så är det nog inte många som kommer att sitta på denna typ av uteplats utmed gatan. För odling av växter av alla slag är den utmärkt. Även för att skapa en känsla av vad som väntar innanför porten, ett slags interiört visitkort.

Foto Jimmy

Fönstret precis innanför är gigantiskt. För att kunna hänga upp en gardinstång eller för den delen någonting i taket krävs en stege av sådana mått som det inte finns plats för någonstans i huset.

Rottingstolar och svart brickbord från Jimsch. Hylla utmed fönster, Interstil. Alla vackra växter kommer från Linköpings Trädgårdshandel. Foto Per Magnus Persson

Det positiva med den enorma glasytan är ljusinsläppet som blir perfekt för växtodling och då temat för lägenheten jag valt är Två rum och grönt, för att förhållandena för att odla härinne var optimala för att vara en tvårumslägenhet mitt i stan.

 

Bostaden är ritad av Sandell Sandberg och uppförd av Midland Group. Foto Jimmy

Det välplanerade köket som vetter mot den öppna planlösningen där kök&vardagsrum delar yta.

 

De smäckra Tio stolarna är från Massproductions. Den gröna Tolix stolen i mitten målade jag speciellt för lägenheten. Tapeten som gör lägenheten unik kommer från Rebelwalls. Foto Per Magnus Persson

Fick även det ge rum åt grönska. Både på väggen i form av en trädfylld tapet men även på bordet där det vackraste och största bonsaiträdet fick ta plats till allas förvåning. Många blev glada av att trädet fick ta sådan plats. Allt jag säger är : det bästa man har sätter man på bordet. Det man älskar ger man alltid rum till. Eller hur ?

 

Foto Per Magnus Persson Wallart by Rebelwalls

På entresolplanet fick vi plats för en liten grön lounge oas.

Foto Per Magnus Persson

Sovrummet fick en generös bädd och självklart mer grönskande vänner. Visst blev det vårigare och varmare även inomhus ?

Foto Per Magnus Persson

High ceilings like this is just amazing don´t you think?

Härligt med högt i tak i alla betydelser. Vad säger du?

Stay in touch

Jimmy

 

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 10 =