Design, världskultur och vår i Milano

0
På Corso Buenos Aires så är Milano sä här härligt pulserande. Bara på denna gata finns över 350 affärer...

Alla år jag kommit till Milano för möbelmässan eller som man säger Salone del Mobile, så är det första som slår en att våren alltid har kommit. Blåregnet blommar överallt och gräsmattorna i alla Milanos parker är sådär härligt ljusgröna. I år när vintern legat kvar så länge här i Sverige så känns det extra pirrigt och underbart att veta att jag skall flyga ner till Italien om lite mer än en vecka. Speciellt ikväll då jag sitter i sängen och skriver detta med värsta mancold eller kanske flunsan….

I år är det Eurocucina som då självklart innebär att det är kök som gäller detta år istället för vartannat år, (biannual) som det är Euroluce då det är belsning man sätter spotlighten på (oj så skoj…)

Mitt över ingången till katedralen alla fotograferar så ligger i min åsikt världens vackraste och lyxigaste galleria Vittorio Emanuelle II

Sist jag var i Milano i mässtider var 2016. Då var en av nyheterna att stadsdelen Cinque Vie var fylld till bredden med utställare. Det är självklart den gigantiska mässan som gäller primärt som är så stor att man är tvungen att välja vad man skall se annars så blir man bara där en vecka. Enklast sätt att komma ut till Rho där mässan ligger är att ta röda tunnelbanelinjen och följa lämmeltåget. Att ta taxi eller annat färdsätt innebär oftast att man blir sittande i kö. Hit kommer minst 300 000 människor från 165 länder under denna vecka i Milano.

 

Tydligt kvar på näthinnan från 2016 är för mig Tyler Hays design som gula hängstolen du ser på bilden och NY coola BDDW som just öppnat i Milano. Just nu håller jag på och planerar vilka tillställningar och utställningar jag skall ta mig till under veckan i Milano. Vet att jag vill se så mycket och har redan tackat ja till flertalet tillställningar bla. Foscarini  Diesel Living och Hay. Är mycket nyfiken på Kitchen Aid som skall bjuda på en sneak peak på en helt ny kollektion och sortiment som visas i Milano för allra första gången.

 

Ibland så får man ”prova” fåtöljerna man passerar.

 

Går gör man helt otroligt mycket under Milanos Designvecka. Tur att det finns så mycket sköna sittplatser att ta pauser i emellanåt. Det är så mycket ställen som man inte kan missa som till exempel Rossana Orlandi. Men det och mycket mer kommer jag skriva om under veckan och efter när jag kommit hem från underbara Milano.

 

Stay in touch

 

Jimmy

 

 

 

l

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

fjorton − 9 =