Marianne Lindberg De Geer på Färgfabriken

0

Regniga söndagar är perfekta för att se en utställning och äta gott eller ta en fika efteråt. På Färgfabriken ser jag Full Speed Ahead, en retrospektiv utställning med Marianne Lindberg De Geer som pågår till slutet av November. Så nästa Söndag är det din tur om du är på Lövholmsbrinken i Stockholm och du inte fastnar i soffan hemma.

De ansikten och mäniskor som Marianne målar är inte selfiesprudlande. Inte tillrättalagda.

En gallerivägg av den typ som blivit populär att dekorera sitt hem med har Marianne klippt in sitt eget ansikte på ett tydligt icke estetiskt sätt i bilderna/konstverken.  Hon blir på så sätt del av allt från Nils Dardels självporträttt till Tom of Finlands halvporriga bildsceneri.

 

Mot gaveln på Färgfabriken under det kyrkliga runda fönstret hänger och står verket som ser ut att ha givit utställning sitt namn.

  

Jag går igång på gestaltningen i rummen. Skönheten som blir till i kontrasten mellan  Marianne Lindberg De Geer´s  verk och verklighetens vackra lokal med själ.

 

Det finns även dramatiserat inspelat mixed media material i utställningen.

Allt annat än insmickrande. De tomma utrymmet målningen har hängts i ger en större dimension till verket.

Duellen skulle jag kalla denna skulptur med två kroppar. Den heter Jag tänker på mig själv. Skulpturen föreställer konstnären naken i två versioner, en anorektisk och en överviktig.

Detta verk belyser hur vi behandlar och ser på icke önskvärda mäniskor och beteenden. I detta mixed media verk så rörde sig dessutom de sopsäckstäckta mäniskoliknande figurerna helt plötsligt.

Detroniserad kanin 2017 i vattenpolerad granit är konstärens sätt att göra upp med de vandaliseringar som sker med hennes konstverk.

Gillar denna sprängda kanin och vad den betyder för mig. Att själv strosa långsamt i en utställning är meditativt och perfekt på en söndag.

 

/Jimmy

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

fjorton + 17 =