Bland trendtendenser på Frankfurtmässan

0

Så här ser de mysiga stadsdelarna i Frankfurt ut. Till höger ligger gamla Operan och till vänster ligger suveräna italienska krogar på rad. Jag är i Tyskland för att ställa ut på mässan som heter Tendence tillsammans med min sköna kollega Xenia Karsberg. Xenia jobbar på den danska delen utav Interstil som Jimsch är ett varumärke hos. Som ni ser är Frankfurt en gammal stad med mycket nya inslag i arkitekturen.

IMG_3380

I en gemensam monter som kallas Roots of Sweden ställer fler fina Svenska företag ut. Lotta De Visscher som jag njöt av att få lära känna under dagarna i Frankfurt styr suveränt smarta Maze som du säkert känner till. Här poserar Lotta på min inrådan innan en av våra många mysiga luncher på uteserveringarna i det somriga 27+grader varma sköna sommarvädret som Frankfurt visar upp.

IMG_3381

Tendence visar även upp ny talang. Hos design tävlingen Hessen Design Competition ser du prov på Philip Weyer feuer.zeug liggande på oerhört coola multifunktionella underredet av Karl Alexander Hellis som visar sig vara svensk. Både jag och Lotta De Visscher hittar riktiga favoriter bland de designkunniga studenterna. Kanske blir det samarbete…

IMG_3382

Frankfurt bjuder på gastronomisk upplevelse. Mycket bra restauranger och uteserveringarna är fullproppade av sommarklädda njutningsfulla mäniskor. Den coola Chaplin asietten var uppdukad på Charlot som var en restaurang rekomendation som Lisa Bengtsson (som även var del av det glada gäng som ställde ut)  fått som vi alla hängde på och njöt av på måndagkvällen efter mässan stängt för dagen.

IMG_3384Tendencemässan flyger jag ner till på fredagen från Stockhom-Frankfurt. Det första jag gör när jag kommer till montern är att tapetsera den fina tapeten från Rebelwalls som även är utställare mitt emot Jimsch.

IMG_3386

Jag går inte så mycket och ser på mässan i övrigt, men går förbi dessa vackra organiska lampor. Visst är de fina ?

IMG_3387

Är så glad att jag hittar en florist/blomster affär där jag finner fina små kronärtskockor/artichoks som gör sig så bra i Chemistry glas vasen.

IMG_3388

Allt är nu på plats och vi kan öppna mässan. Det känns bra!

 

IMG_3389

Allt som Jimsch har att erbjuda kunde inte få plats på ytan vi hade att förfoga över på Tendence. Därför fick jag göra val av vas som bäst skulle göra sig här.

IMG_3390

Rumsgranen blev så bra i Crate vasen och tog upp färgen i tillbringaren Bring it.

IMG_3391

I hall 9, A70 spenderade vi 5 dagar begåvade Xenia Karsberg och jag.

IMG_3392

Inte alla men närapå hela gänget som ställde ut i utställlningen kallad Roots of Sweden som kurerats av TrendStefan Nilsson. Läs om trenderna han ser på Tendence mässan HÄR.

IMG_3393

Underbara Lotta De Visscher/Maze tar en meditationsstund i Jimsch stol. Bus&skratt saknades inte…

IMG_3394

Väldigt nöjd blir jag när allt är på plats. Gillar ju att se till att allt får rum. Älskar min linne kostym designad av Daniel Nyström och infärgad i min favvogröna ton.Tack underbara vän, älskar min grodgröna kostym!!

IMG_3395

Gick förbi Naturhistoriska Muséet på väg till floristen.

IMG_3396 IMG_3397Grillad tonfisk med marinerat sjögräs blev favorit lunchen på Marriott nära mässan under jobbdagarna.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

fyra × ett =