Mocka Marianne poppar up hos Jimsch

0

 

Marianne mitt i strandkålen på bästa humör då jag plåtade henne i sommras på vårt älskade Getterön.

 

Först så vill jag tacka för all värme och kärlek som ni läsare bjöd på. Varför jag klarade att skriva om min flytt från mitt hem är för att nu kan jag greppa den utan för mycket sorg. Jag vill gärna visa att det är viktigt att dela med sig av det jobbiga i livet. I vilket det även finns en skönhet i det sköra. Vi får akta oss för att bara visa upp perfekta ytor. Livet är inte så platt utan innehåller så mycket mellan djup sorg och förhöjd glädje. Mina föräldrar kom till Stockholm i veckan och det handlar bloggen om idag.

Många kallar min mor Marianne för MockaMarianne eller MockaMajsan. Det finns en enkel förklaring till detta smeknamn. Hon har designat och tillverkat mocka&skinnkläder under så många år att det känns som hela livet. Marianne har haft Mocka of Sweden butiker i Stockholm under många år, men bestämde vid pensionsålder att ha Ateljé på Getterön och göra Pop Up tillfällen med sin mocka som även finns på Mocka of Swedens webshop.

Just precis det är vad Marianne var i Stockholm för att göra i veckan. Mocka of Sweden som pop up butik i Jimsch showroom.  Självklart så fick vi tid att träffas och både hon och Lennart min far kom till Lundagatan 35 där Jimsch showrooom ligger på Södermalm. Vi bjöd in gamla och nya kunder, kontakter och vänner under två dagar. Från 15- in sen kväll var det oehört många sköna glada mäniskor som kom och gladde oss och shoppade loss mocka.

IMG_2162

Mocka of Sweden jacka och kort kjol som jag fotograferade på Getterön.

IMG_2163 IMG_2164  Mocka of sweden ärmlös klänning.

Processed with VSCO with b1 preset

Sköna Kerstin Knapp har Mocka of Sweden rock kombinerat med Jimsch Stockholm sjal/pläd. Jag och och härliga Hanna Isaacs som arbetar i teamet med Äntligen Hemma får äntligen kramas igen.

Processed with VSCO with b1 preset

Tror faktiskt att Hanna kommer bli mocka medveten mycket snart….

Processed with VSCO with b1 preset

IMG_2376

Sängplatsen i Jimsch showroom visar vår ekologiskt infärgade bommul med Braille brodyr örgottet med mindre ”prickar” som säger L O V E.

IMG_2377

Jimsch ting från baskollektion (och så min privata Ganesha) och nyheter som svarta Shaker krok/tavel list i sandgjuten aluminium. Förvaringspåse i återvunnen textil i hållbart grått med broderad blindskrift som säger BAG. Lampan i svart konisk betong heter Conelight.

IMG_2378

Många provsatt Embrace. Jag fick en så vacker Aubergine växt med både blommor och aubergine frukt på av Maria Marängen Thuresson från Red Pipe Studios. TACK! Så fin!

IMG_2379

Så kär i min antika köttkvarn som får stoltsera brevid Contrast servis serie med nytillskottet Bring it, tillbringare och skål i tåligt stengods.

IMG_2380

Textil häng, pläd/sjal Stockholm, heter det för att ”mönstret” är en oerhört pixlig karta med Gamla Stan, Stockholms begynnelse som mitt.

IMG_2383    Brun mocka skorta och kjol. Tillsammans med min mor har jag tagit fram en model som jag själv älskar i denna bruna ton mocka. Men den får du se en annan gång.

TACK alla som kom till Jimsch showroom på Lundagatan 35. Det här gör vi om!

IMG_2386Marianne i Mocka of Sweden klänning plåtad av mig på Getterön i somras.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 17 =