Skratta så du gråter åt GRÅT

0

 

Då jag älskar att skratta så går jag på teater. Det finns inget som ger mig mer inspiration. Nerför trappen till Kägelbanan som är en av Södra Teaterns scener bär det av denna gång. Möter min vän Linda Söderholm som jag tillsammans stått på GöteborgsOperans scen med då vi gjorde A Chorus Line för en mängd år sedan. Roller i ACL gjorde även Katrin&Stefan,som gör föreställningen Gråt vi skall se&höra ikväll. Linda bjuder på en öl i baren. Vi hälsar tillsammans på gemensamma teatervänner som är lika nyfikna som vi på vad kvällen har att ge.

Ljuset går upp och Katrin&Stefan öppnar Gråt milt (ok , jag ska sluta nu)  Från början till slut så skrattar jag och gråter om vart annat på ett aldrig skådat sätt. Så underbart det är att gråtskratta! När gjorde du det senast ? Det var längesen för mig.  I samma anda som Hasse&Tage har Katrin tagit vid med sin text och de melodier som hon och Stefan framför med suveräna musiker som dessutom är del av scener och även sjunger och körar. Gråt är fyndigt och skrattvänligt. En unik skrattblandad gråt jag inte vill att ni missar. Nästa vecka så är det möjligt att se föreställningen på Klara Soppteater. Missa inte GRÅT!

Visste du att : Forskning visar att kvinnor gråter i genomsnitt mellan 30 och 64 gånger per år, och män gråter mellan 6 och 17 gånger per år. Män tenderar att gråta mellan två och fyra minuter, och kvinnor gråter genomsnittligen i sex minuter När vi gråter släpper kroppen automatiskt ut hormoner som fungerar som ett naturligt lugnande medel.

GRÅT är en komisk, tårfylld och musikalisk föreställning om hur vi förhåller oss till ett av våra mest grundläggande uttryck – gråten. Låt den här kvällen flöda i tårar.Gråt som fastnar i halsen, tårar på kragen eller sprutande tårar av skratt. Via sorgliga sånger som ”Om tårar vore guld”, ” I en sal på lasarettet”, ”Du måste gråta som en karl” dyker vi ner i havet av tårar, och följer strömmen för att få svar på frågor som: Varför reagerar vi så starkt när vi ser en vuxen människa som gråter? Hur skiljer sig manlig och kvinnlig gråt? Gråt ur ett historiskt perpektiv.Kan gråten vara ett vapen? När borde vi ha gråtit, men inte kunnat? Vad händer med ogråten gråt? Vad förvandlas den till? Och varför börjar vi kvinnor gråta när vi egentligen är förbannade?

På scenen: Katrin Sundberg & Stefan Clarin samt en trio bestående av: Lennart Simonsson- Piano, Christoffer Schoug -Gitarr, Tomas Bergquist – Bas Manus: Katrin Sundberg Regi: Klas Wiljergård.

Katrin har en lång erfarenhet av att skriva teaterpjäser, krönikor och sketcher till Tv & radio. Hon har arbetet som skådespelare och regissör i över trettio år. Mest känd är hon för rollen som ”Häxan Surtant” som blivit en modern klassiker. Just nu är hon spelar hon i ”Bullets over Broadway”.

Stefan har medverkat i en mängd musikaler som: ”Cabaret”, West side story”, ”The producers” ”Fame”, Spamlot” ”Jersey boys” m.fl. Han har även en lång erfarenhet som skådespelare i produktioner som ”Hamlet”, ”Fanny och Alexander” ”Tre systrar” m.fl. Stefan medverkar för närvarande i ”Passion” på Norrlandsoperan.

grat_SV_text

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

elva − 6 =