Eget foto blir tapet

0

IMG_1395

Allt börjar med att jag besöker Botaniske Have i Köpenhamn och förälskar mig i deras växthus byggt på slutet av 1800 talet. Kan bara inte sluta fotografera allt jag går igång på här. Älskar denna prunkande plats. Mår bra här. Min glada kollega TapetMartin har ju wallpaperwednesday, men jag ser en wallpaper weekend rullas upp framför mig.

Har bloggat om denna gröna oas i Köpenhamn tidigare som du kan läsa om här. När jag går igenom bilderna jag sist tog så bestämmer jag mig för att jag vill göra en tapet av en bild som visar både grönska och själva växthus byggnaden.

Bestämmer mig för att den skall tapetseras på väggen i rummet på Lundagatan i Stockholm jag håller på att ändra karma på. Där har tidigare varit ett sovrum men jag vill att det skall bli ett mer mångfacetterat utrymme med en gästsäng och som ett vardagsrum med plats för allt  som jag vill skall kunna njutas där.

Här finns även en kakel ugn som även skall få sin uppmärksamhet. Den visar jag er en annan gång. Nu koncentrerar jag mig på väggen som skall få en väggmålnings liknande avbildning i form av en digi bild som jag genom Rebelwalls site valt storlek på och sänt iväg för att bli tapet. För att en egen bild skall kunna bli tapet så behöver den vara hyfsat högupplöst vilket sajten hos Rebelwalls hjälper till att se till att den är. Nu har jag fått tapeten sänt hem ihoprullad och det är dags att sätta upp den. Jag har valt att låta bilden sitta som en tavla på väggen. Ville inte den skulle ta hela väggen utan har en vit vägg som inramning så att det blir lite väggmålningen eller tavel känsla.

Jag har valt bilden jag gillar känslan i och för att strukturen i byggnaden i växthuset syns väl i taket. Då det är hög takhöjd i rummet jag skall tapetsera i vill jag accenturera den och nyttja höjden som bildens glastak ger. Bildens tydliga byggnas stuktur hjälper bidra till att höja takhöjd känsla och bildens rymd adderar till rummets känsla.

 

IMG_1394

Först måttade jag när jag beställde bilden på nätet. Nu får jag måtta för att tapeten verkligen skall komma på rätt plats. Så kul att vara på gång!

 

IMG_1393

Att tapetsera med en egen bild är en sån känsla. Alla minnen från tillfället när jag tog bilden kommer upp. Älskar denna plats där fotot togs. Den känslan applicerar jag nu på rummet.

 

IMG_1391

Nu skall jag testa mig fram med möblering. Så underbart skönt att bilden är på plats. Det blir verkligen en stor förändring. Bilden är som ett fönster eller en målning som ger rummet ett helt nytt karma. Här kommer jag att trivas.

 

Önskar en skön söndag från mitt nya favvo rum.

/Jimmy

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 15 =