V A R B E R G designbloggarna möts

0

 

Första mötet för mig med Designbloggargänget  sker i min födelsestad Varberg. Jag har varit med och arrangerat del av de designmöten vi skall få vara med om och det känns så kul att vi alla skall mötas här på Varbergs Stadshotell. Här har jag myst i pianobaren mången gång och gottat mig i  deras Asia Spa på takvåningen där min mamma gå var vecka och faktiskt intervjuats om då hon haft det som ritual i 10 år med yoga och spabad efteråt (Följ länken och se mer av Asia Spa)

Vi samlas till brunch i matsalarna på hotellet och får sen checka in. Jag tar mig upp via de vackra trapporna och kommer till mitt rum i den  nyare delen av hotellet. Gillar verligen rummets nummer skylt.

IMG_0277

Innanför dörren ser jag ett generöst sovrum i vita toner kombinerat med en mjuk ljus brun accent.

IMG_0285

Badrummet har vitt kakel med grå fog mot vit/grå cararra och vitmetall. Stor dusch och badkar med cararra ovan sida. IMG_0283  Gillar den lilla mini soffan mellan garderoberna tänkt som plats för väskan att lätt packa upp. IMG_0278

En vit shäslong sträcker ut sig utmed fönstret och ger en lyxig känsla.

IMG_0279

Vi blir upphämtade på hotellet i olika modeller av Mercedez Benz som körs av Hedins bil som lämnar av oss vänligt på Studio Pompone. Detta inredningspalats på insidan som ligger utanför Varberg i ett industriområde visar verkligen vad man kan åstadkomma med en interiör när man vet vad man gör. Entré gör man via den nya blomsteravdelningen där det juldekorerats vackert.   Namnet Pompone får vi reda på av ägarna kommer ifrån en kamelia sort. Vi blir bjudna på champagne och fisk&skaldjur från Fiskeexporten i Varberg som välkomnar oss. Så gott!

Pompone

Uppdukat vackert på ett bord står servisen från mitt varumärke JIMSCH som vi presenterade på Formex i Aug. Är alltid så kul att se det egna gjort på ett personligt sätt i butik. Hyacint satt i koppen med vaxat papper och mosse tycker jag var en fin jul kul present. Vad tycker du ?

Fiskeexporten

Hanna Wendelbo är en av de senaste tillskotten i Designbloggarn familjen som ni snart kommer kunna börja läsa. Så kul att hon och hennes man  Tapet Martin är med oss.  Missa inte Hannas Instagram. IMG_0293

IMG_0290

IMG_0270

Vi får det stora nöjet att lyssna till två erfarna formgivare&designer, Anna Elzer Oscarson till vänster och Sabina Grubbesson till höger. IMG_0287På bordet många olika varianter av AEO, Anna Elzer Oscarsons egna glaserade keramik serie kallad Dancing Dune som är både designad och tillverkad i Sverige, som är något Anna tydligt visar att hon brinner för. Viktigt att kunna ha kvar kvalificerad produktion inom vårt land.

IMG_0288-1

Sabina Grubbesson arbetar med flera svenska företag som mottagare för sin design. Pendelarmaturen i glas och mässing i tre olika uttryck  är en helt ny och tidigare inte visad modell kallad Fenomen för Skånska Konsthantverk Tyringe. Förvarings möbeln med spegel och stenskiva är från Småländska Mavis. För Pholc har Sabina skapat snygga solitärer till lampor som jag tycker ni skall se på deras hemsida.

Det är så underbart att höra dessa kunniga designers tala om sitt jobb och hur de skapar på sitt sätt. TACK så mycket för att ni delar med er av er  kreativa kraft. Så oerhört kul att få träffas och höra om er från er själva. Nu är det dags att åka från Pompone och vi går alla och tar i hand och vill visa hur glada och tacksamma vi är. Det här var en upplevelse som stannar kvar.

Jimmy

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

elva − sex =