Jimmy Schönning Hem

Många år som inredare för olika tv-program gav Jimmy Schönning en uppsjö av egna designidéer. När möjligheten dök upp att förverkliga dem under det egna varumärket JIMSCH kunde han inte motstå utmaningen... Jimmy är född i Varberg och har studerat både i Göteborg och New York. I över 20 år levde och arbetade han i Stockholm. Senast har han drivit ett hantverksprojekt i Thailand under fem år. Numera är han bosatt i Skåne.

SENASTE ARTIKLARNA

Eget foto blir tapet

0

IMG_1395

Allt börjar med att jag besöker Botaniske Have i Köpenhamn och förälskar mig i deras växthus byggt på slutet av 1800 talet. Kan bara inte sluta fotografera allt jag går igång på här. Älskar denna prunkande plats. Mår bra här. Min glada kollega TapetMartin har ju wallpaperwednesday, men jag ser en wallpaper weekend rullas upp framför mig.

Har bloggat om denna gröna oas i Köpenhamn tidigare som du kan läsa om här. När jag går igenom bilderna jag sist tog så bestämmer jag mig för att jag vill göra en tapet av en bild som visar både grönska och själva växthus byggnaden.

Bestämmer mig för att den skall tapetseras på väggen i rummet på Lundagatan i Stockholm jag håller på att ändra karma på. Där har tidigare varit ett sovrum men jag vill att det skall bli ett mer mångfacetterat utrymme med en gästsäng och som ett vardagsrum med plats för allt  som jag vill skall kunna njutas där.

Här finns även en kakel ugn som även skall få sin uppmärksamhet. Den visar jag er en annan gång. Nu koncentrerar jag mig på väggen som skall få en väggmålnings liknande avbildning i form av en digi bild som jag genom Rebelwalls site valt storlek på och sänt iväg för att bli tapet. För att en egen bild skall kunna bli tapet så behöver den vara hyfsat högupplöst vilket sajten hos Rebelwalls hjälper till att se till att den är. Nu har jag fått tapeten sänt hem ihoprullad och det är dags att sätta upp den. Jag har valt att låta bilden sitta som en tavla på väggen. Ville inte den skulle ta hela väggen utan har en vit vägg som inramning så att det blir lite väggmålningen eller tavel känsla.

Jag har valt bilden jag gillar känslan i och för att strukturen i byggnaden i växthuset syns väl i taket. Då det är hög takhöjd i rummet jag skall tapetsera i vill jag accenturera den och nyttja höjden som bildens glastak ger. Bildens tydliga byggnas stuktur hjälper bidra till att höja takhöjd känsla och bildens rymd adderar till rummets känsla.

 

IMG_1394

Först måttade jag när jag beställde bilden på nätet. Nu får jag måtta för att tapeten verkligen skall komma på rätt plats. Så kul att vara på gång!

 

IMG_1393

Att tapetsera med en egen bild är en sån känsla. Alla minnen från tillfället när jag tog bilden kommer upp. Älskar denna plats där fotot togs. Den känslan applicerar jag nu på rummet.

 

IMG_1391

Nu skall jag testa mig fram med möblering. Så underbart skönt att bilden är på plats. Det blir verkligen en stor förändring. Bilden är som ett fönster eller en målning som ger rummet ett helt nytt karma. Här kommer jag att trivas.

 

Önskar en skön söndag från mitt nya favvo rum.

/Jimmy

 

DELA

Svensk sommar i mitt hjärta

4

 

 

IMG_1329 2

Jag älskar svensk sommar. Känslan att vakna en augustimorgon och gå över berget ner till  bryggan i bara badbyxor och hoppa i havet är oslagbart. Då sommar för mig sedan jag var barn inneburit att vara på Getterön som ligger i Varberg i Hallands län så är sommaren och dess känslor starkt knutna till denna plats och allt underbart den har att ge.  Den 14 Feb skall man ju i bästa Valentines Day stil deklarera sin kärlek. Min kärlek för den svenska sommaren är så stor så att den får bli min date. Vad älskar du ? Se vilken blomma som bjuder på sommardoften framför alla längre ner i inlägget.

IMG_1330 2

Klart friskt saltvatten med tångväxter och allt djurliv är något jag uppskattar&njuter av enormt sommartid.

IMG_1328

Jag har plockat blåmusslor runt Getterön sen jag var barn. Vissa år är det lätt att finna mängder av dem, andra tar det längre tid och blir färre. Skalen är så vackra och blir alltid använda som dekoration. Hos min familj så blir det minst en plåt ostgratinerade blåmusslor i veckan sommartid.

 

IMG_1326

Alla prunkande växter sommartid och den sensoriska uppplevelsen av dofter som lavendel en sommmarkväll är obeskrivlig. Det här är gången upp till mitt lilla hus på Getterön.

IMG_1325

Blommande näckros är något som alltid är ett mirakel var sommar i dammen.

Processed with VSCO with b5 preset

 

A cock in a frock on a rock.

Ja…där står jag med ett tygstycke på en bergskulle på Getterön. Grannarna undrar säkert och det får de gärna.  Vind är vackert, eller hur ? Min mor tog bilden av mig och sen tog jag bilder av henne med det långa tygstycket på samma plats. Sånt kommer jag bara på sommartid…

IMG_1311 2

Vallmo ÄR sommar.

IMG_1318 2

Att gå barfota runt ön och sen bada när man får lust är sommar.

IMG_1322 2

En tidig morgon då allt är lugnt. Helt för mig själv med havet framför sittandes i sanden.

IMG_1308 2

Sommar är : Morris och jag i solen efter ett kvällsdopp. Sitter kvar på de varma klipporna och njuter av utsikten. Solen sjunker sakteliga och avger värsta ljusshowen på vägen ner i havet.

IMG_1307 2

Varbergs kallbadhus och sommar är samma sak för mig.

IMG_1309 2

På sommaren är allt vackert. Till och med ett gammalt däck som gjutits i betong som en tyngd.

IMG_1313 2

Sommarens ljus.

IMG_1319 2

Doften av kaprifol. Denna ljuvligt lockande doft är min all time favorite. Blir inte mer sommar än så.

IMG_1317 2

Sommarens frukter.

Processed with VSCO with b1 preset

På en klippa längst ute på naturreservatet Gubbanäsan på Getterön så känns det som om den svenska sommaren är det bästa som finns. Jag älskar den svenska sommaren. Jag önskar dig en fin alla hjärtans dag #bemyvalentine.

 

DELA

Frukost i sviten på Lydmar

0

Fåtöljerna är så bekväma som de ser ut och heter Husk, B&B Italia.

8V0A9044 copy

Frukost i sviten på Lydmar Hotell är ju den typ av början på dagen som lockar. När jag kommer gående från Kungsträdgården i Stockholm mot Lydmar Hotell så är himlen blå och solen skiner vinter vackert. På tredje våningen i byggnaden som ligger vid sidan av Grand Hotel och som har samma ägare men helt olika koncept blir jag bjuden på frukost och får se på den nyinredda sviten som arkitekt Eva-Lotta Axelsson berättar för oss om det lustfyllda jobbet att tillsammans med Nude Ateljé på bara tre månder gå från idé till verklighet efter den brief som hotellets attraktiva och välklädda VD Maria Maruska givit. Båda två är på plats och presenterar samarbetet som blivit till ett unikt rum som skiljer sig från gängse svensk hotell inredning.

Många av möblerna som den stora sänggaveln är special ritade för sviten av  arkitekten&formgivaren Eva-Lotta Axelssson och inrednings valen gällande möbler från B&B Italia som soffan och de generösa vadderade sammetsfåtöljerna gör stor skillnad i rumskänsla. B&B Italia representeras av svenska Annika Henriksson som jobbat i Italien i 10 år men nu kommer frälsa Sverige med italiensk design som svensk agent för företaget som finns representerat i över 80 länder.

Det visar sig dessutom att Annika och jag kommer från samma lilla stad. Kungsbacka på västkusten. Tänk att världen alltid är så liten. Sviten vi sitter i känns världslig och temat för rummet är World Citizen. Rummet inger en skönt ombonad lyxig kosmopolitisk känsla och med utsikt över Stockholms slott och vackra vatten så blir det en unik kombination. Denna svit är något att sukta efter. Här hoppas jag skåla i champagne på kvällen och vakna efter en njutbar natt  och se sjöfåglarna i inloppet när jag drar bort de vackra gardinerna och låter solen skina in i rummet precis som det gjorde idag. Vilken perfekt start på dagen.

/Jimmy

 

8V0A9129 copy

Soffa från B&B Italia,  Maxalto i design av Antonio Citterio

8V0A9031 copy

Sängens laserskurna mönster på gavel designad av Eva-Lotta Axelsson.

8V0A9052 copy

 

8V0A9049 copy

Konst är en stor del av inredningen i sviten och återspeglar även hur hotellet arbetar med konstutställningar i hela huset.

8V0A9013 copy

 

8V0A9077 copy

Alla fina foton av Johan Nilson

DELA

Agatons kulörta kontraster

0

 

Lovprisade Lotta Agaton har gjort trendutställningen på Stockholm Furniture&Ligth Fair 2017 som jag fick glädjen att uppleva idag. Blir så glad när det inredda konkreta rummet står i fokus och vi slipper en massa abstrakta och överkonstnärliga inredningsvisioner som trendutställningar. De hör hemma på konstmuséerna och gallerierna. Agaton är en av Sveriges ledande inredningsstylister och hon arbetar också som kreativ konsult. Hon har varit verksam i mer än 20 år med uppdrag över hela världen och har sin bas i Stockholm. Lotta Agaton har en av Sveriges främsta designbloggar.

För mig är det färgvalen i utställningen om Kontraster som genomgående är det som är nytt, framträdande och som inspirerar. Vardagrummets golv färg och dess  sporadiska övergång till kulören i köket blir jag helt kär i.  Fiskbensmönstrets övergång till en en ny kulör  känns spännande och nytt. Den överdimensionerade taklampan från Wästberg jag skrivit om tidigare som får regera över bordet som det matchar. Den dova färgskalan tilltalar. Vägg och golvkulör som talar samma språk. Vägg och golv ton i ton genomgående ger mäktig kulör impact.

– Kontraster var det första jag tänkte på när jag fick uppdraget. Kontraster vad gäller material; blankt och matt, dyrt och billigt. Kontraster även i möbleringar. Jag vill bjuda på oväntade kombinationer. I utställningen kommer jag också jobba med att skapa en rumslighet i miljöerna, en ombonad känsla. Det ska nästan kännas som att besöka ett hem fastän det är en offentlig miljö, berättar Lotta Agaton.

IMG_1209

 

IMG_1208

Rosa energi till arbetsrummet. Svartvittt foto återkommer som dekoration. Underbara gulligt galna golvlampan från 1951 i design av Isama Noguchi  från Vitra som kontrasterar lekfull mot alla strikta linjer.

 

Det gröna rummet , uteplatsen/balkongen eller bara ett grönskande rum har ett tredimensionellt kakel på en vägg som inte tar sig väl ut på min bild. Det är utstickande, taktilt och triangulärt. Denna typ av kakel som i ordets alla meningar  tar mer plats tror jag även på som uppstickare i badrum och kök. Utestolen och pallen som Bröderna Bouroullec gjort för Hay som kom till Milano mässan förra året känns i år än mer aktuell.

PS på mitt Instagramkonto #jimmyschonninghem  på Stories kan ni se mer av utställningen under de 24 timmar det ligger uppe DS

IMG_1210

DELA

Färg Blanche Couture briljerar på Stockholm Designweek

0

 

Fåtöljen av Färg&Blanche hittar du på utställningen Design to last på ArkDes som du kan läsa mer om längre ner.

IMG_1158

Börjar designveckan i Stockholm med att se på Småländskt stål i enkla vackra former på Domo Design som har pressvisning för första gången. Den sker på familjen Haglunds restaurang Portal vid St Eriksplan då Johanna Haglund som designar och är VD för Domo Design som tillverkas på familjens stålindustri i Småland som tidigare gjorde helt annat nu även gör möbler. Johannas påfund att designa möbler är bara två år gammalt men har helt hittat helt rätt då det är tydligt att det är fler än hon som ville ha snygga raka enkla stålbord i sitt hem. Nyheten för i år är utemöbler. Här  ovan presenterar Johanna Sarah Widman som stylat visningen. Hitta både Domo Design och suveräna Göterborgs stylist&inredaren Sarah Widmans vackra Instagramkonto. Jag gillar Domo Design men är här idag mest för att det är Sarah som jag tycker gör så fina jobb stylar utställningen. Enkelt, rent och snyggt precis som det bildmaterial som även Sarah stylat för Domo.

IMG_1159

 

 

IMG_1161

Iittala ställer ut Reset the table på galleri i Kungsträdgården där Codesign i regi av Sanna Gebeyehu skapat uställningen som ser på vårt nya sätt att umgås kring det dukade bordet. Ovan fångad in action så ser du Susanne Kings som driver  Me and Alice blogg&Insta. För mig är det mötena med härliga mäniskor som Susanne som gör att denna vecka är en riktig höjdare.

Kokboken satt i del av Iittala utställningen nedan är skriven av Forager,  Chef och Biohacker Sami Tallberg som gjort lunchen som vi inmundigar som bygger på skogs svamp som smakar underbart och som jag aldrig hört talas om.

IMG_1162

Vi bussas likt charter turister vänligt vidare av proffsiga Trendgruppen till utställningen Design to last på ArkDes som är en del av Moderna Musséet som ligger på Skeppsholmen och som ju alltid är värt att besöka om du inte varit där eller suttit på deras restaurang med utsikt över Djurgården och inloppet till Stockholm stad. Curatorerna Karin Åberg Waern även chef på ArkDes och Hanna Nova Betrice, chefredaktör på Recidence berättar om utställningen som visar verk av fantasiska Fredrik Färg och Emma Marga Blanch, Calle Forsberg, Petra Gipp, Emma Olbers, Folkform, Johan Carpner, Christian Halleröd, Massproductionss, Melo och Carina Seth Andersson färgrikt sammansatt av Norska scenograferna Kråkvik&DÓrazio. Jag står och pratar med sköna Emma Blanche som berättar hur kul det är att de skall ställa ut i en vacker kyrka i Cinque Vie i Milano under Mialano Designweek i April i år. Det vill man ju inte missa.

IMG_1160

Design to last pågår från 8 Feb-19 Mars 2017.

BD_Couture_Farg-Blanche_1f_670

Couture fåtölj av Färg&Blanche för BD Barcelona Design som stiligt sticker ut och tar plats i ArkDes utställning Design to last.

DELA

Eva Dahlgren och Alexander Lerviks musikaliska design upplevelse

0

 

Sångerskan

 

När inbjudan till ”Dit ljuset leder” på Designgalleriet kom så var det solklart att jag skulle sätta av tid för att se vad Alexander Lervik och Eva Dahlgren hade utformat tillsammans.

Trendstefan möter i entrén med en stor kram och kaffet står framdukat. Eva&Alexander står klara för att tala om sitt projekt  som jag inte ser något av förutom svarta skynken än.

Tillsammans med Stockholm Ligthing och Lexter Ljuddesign har Dahlgren&Lervik kreerat en installation med glasobjekt tillverkade på Målerås Glasbruk och golvmattor för Ogeborg

Lite längre ner kan du se en video som ger en bra känsla av upplevelsen. Den sändes till mig idag efter pressvisning av superproffsen på Trendgruppen. Tack!

Som åskådare eller upplevare (ord som jag tycker passar in här) så bjuds man in i 4 mörka rum där i det första strålar Sångerskan som är en vit skruvad glaskreation belyst och ljudsatt på ett förtrollande sätt. Mina tankar går direkt till Eywa,  det magiska trädet i Avatar. Då sångerskan Evas namn ekar i Eywa och hennes röst loopar som lockande ljudbild och omfamnar hela känslan så får jag tankar om övernaturlighet. Vidare i kommande rum är stämningen tillsammans med den delvis dova delvis rytmiska mer jordligt naturlig.

Lite löjligt av mig men jag har en textrad och melodi i huvudet sedan början av 80 talet av min egen svenska musiker favorit : Eva Dahlgren

Minns du vår skog
Där häxorna låg
I gräset och sjöng
Ballader om sin ungdom
Minns du vår sjö
Där vi badade och skrattade
Minns du den våg
Som dränkte tankarna

Jag hade bestämt att om jag någon gång träffade Eva och känslan var rätt så skulle jag bara säga just de första meningarna i denna ljuva sång hon skrivit. Så det gjorde jag. Då jag skulle gå att hänga min rock i köket så stod Eva Dahlgren där och jag kommer till hennes förfasan mot henne och säger : Minns du vår skog osv. Dock bara första strofen. Inte båda som du ser här ovan. För jag kände mig ganska dum…

Hon log och jag såg med en gång att hon kände igen sin egen text. Hon svarade vänligt och jag lovar att jag lämnade min idol ifred sen. Märkligt med melodier och texter som i helhet blir kvar i ens medvetade under så lång tid och aldrig ebbar ut. Hade ju ingen aning om att texten från 80 talet inte var så långt ifrån den upplevelse som jag skulle få ta del av här på Designgalleriet idag.

Jag bestämmer mig då mina medåskådare går för att hämta sina ytterkläder att gå in en gång till igenom öppning som leder vidare in i den lockande trolska upplevelse som ”Dit ljuset leder” är.

/Jimmy

dsf1557

Soluppgången i glasform som dessutom var kompad med den matta från Ogeborg som gjorde mest intryck på mig (ett litet habegär begynnte) som du ser här nedanför har fått formen av hur ljudfilen ser ut digitalt vilket bara det är så härligt musik branch nördigt som jag älskar. Vill faktiskt hemskt gärna ha en den soluppgångs matta i grön/beiga toner. Så rätt!

thesunrise

 

 

IMG_1126

Trendstefan Nilsson, Alexander Lervik och Eva Dahlgren presenterar ”Dit ljuset leder”

DELA

Snygg svensk soffa

0

02(1)01 20

Jag blev så glad när jag såg en riktigt snygg svensk soffmodul.  En soffa med nutida uttryck i design av Mattias Stenberg. Sverige är ju inte bäst på just moderna stoppmöbler så riktigt kul att Como, som den heter, kommer att premiärvisas under Stockholm Design Week nästa vecka från ett svenskt företag. Längst ner i inlägget ser du en riktigt lång soff version av Como.

Smart är tanken med modulerna som går att använda i så många olika kombinationer och även som solitärer som man visar på bilderna här ovan (om än lite mer konstnärligt än verkligt)  Snyggt helt enkelt. Själv går jag även igång på de grova sömmarna som fått en sån framträdande plats.

Det är Småländska Ire möbel som tagit fram de tre olika modulerna i formgjuten kallskum med fast ullklädsel. Formgivaren fick inspriationen till möbeln när han var vid Como sjön i Italien och därav namnet. I Italien är ju utbudet på liknande sofftyper och moduler av just denna sort mer vanliga än i Sverige.

Då priset för en tvåsits modul av Como överstiger 20 000 kr så kommer den tyvärr inte in i så många vardagsrum, men förhoppningsvis banar den väg för den italienska mer avslappnade nutida stil som jag saknar ibland soff floran i Sverige.

Formgivaren Mattias Stenberg, född 1975, är en svensk formgivare utbildad vid Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) i Stockholm. 2010 startade han studio Vision A&D som fokuserar på nutida arkitektur och design. Mattias Stenberg har tidigare designat fåtöljen Chorus och en serie soffbord för Ire.

Jimmy

22a

DELA

B O T A N I S K boning av Note Design Studio

0

 

hero-2

rosendal_001-001rosendal_001-002

I Uppsalas nya stadsdel uppkallat på samma krystade, positivt (säljande) och ekovänliga manér som är vanligt idag hittar vi snart nybyggda Rosendal.  Rosendal blir Uppsalas nyaste stadsdel där bostadsutvecklingsföretaget Genova bygger nya bostäder med hållbarhet och design som mål. Fastigheten som byggs med träfasad och stora fönsterpartier är ritad av arkitektbyrån Axeloth och blir därmed Uppsalas första flerbostadshus med trästomme.

Bostäderna om 1 – 5 rum och kök, samtliga är smart nog försedda med egen balkong eller terrass, siktar högt gällande design och funktion säger pressreleasen. Arkitektoniskt visar sig denna nutida design genom stora glaspartier. Vilket ju i sig inte är något revolutionerande direkt. Inredningen är framtagen i samarbete med Note Design Studio – Årets Designbyrå 2016 och 2015

Fastigheten har privata garage som nås genom direkt anslutning i trapphuset som ju måste anses som en enorm lyx och som samtidigt går stick i stäv med den hållbarhetstanke och ekovänlighet som Botaniken, som fastigheten heter, vill uppnå.

Fantastiska är gemensamhetsytorna på takterrassen, med utsikt över Uppsalas historiska stoltheter som slottet och domkyrkan, där det kommer finnas ett rejält utekök och stora matplatser. De tilltagna ytorna för avkoppling,  sedumtaket och växtligheten bildar tillsammans en botanisk trädgård som är oerhört lockande. Att man missat att förse någon del av uteplatsen med tak beror kanske på att de som ritat Botaniken inte har egna uteplatser och därav inte vet att det är till största delen dåligt väder med nederbörd man behöver skydda sig ifrån i Sverige för att kunna sitta ute och njuta av trädgård och botaniska planteringar sommartid, speciellt om man är högt upp på ett tak.

Användningen av trä som byggnadsmaterial kommer förändra hur vi i framtiden bygger i våra städer anser forskare vid Cambridge University i England som har tagit fram en studie som visar att flerbostadshus i trä har en arkitektonisk potential att skapa en mer tilltalande, avslappnad, sällskaplig och kreativ urban upplevelse. Att trä som konstruktionsmaterial, till skillnad från betong och stål, är ett miljövänligare och förnybar resurs är ytterligare positiva aspekter som lyfts fram.

Skulle du vilja flytta in ?

/Jimmy

5-arkitekter-d

Note Design Studio

7-material-l-copy

Läcker moodboard för Note Designs inredningsval.

8-sovrum 10-kok 11-sovrum   2För mig oerhört lockande vardagsrums val och inredning.

DELA

F O R M E X stockholm med Jimmy

0

IMG_0905

Ställer för andra gången ut med mitt varumärke JimschFormexmässan. Det innebär för mig att jag kom i lördags och såg att golvet kom på plats. Ett vackert vitoljat ekgolv från Unikt golv. När det var klart så tapetserade jag den slitna putsade tegelväggs tapeten från Rebelwalls. Allt vilket är planerat långt i förväg skall nu hända. Söndagen gick åt att packa upp alla saker och se till vad som skulle vara med och se om något var sönder eller behövde ses till.

IMG_0906

På måndagen så byggdes sängen upp och själva utplaceringen av alla ting sker, sen letar man efter sådant som kommit på avvägar och försöker få allt att få sin plats. Sent om sider på måndagen kom ett prov på en produkt som jag jobbat med en längre tid att bli så som jag önskat.  Nu kom den! Tilllbringaren Bring it kom levererad till plats och då blev jag så glad då den var precis så som jag önskat. Så roligt att få rätt prov! Stengodset hade även rätt grön färg och då blir jag så nöjd.

 

IMG_0914

Tisdagen gick till att få allt på plats och när man städat för sjuttonde gången så gör man det en gång till. Till slut så bäddade jag med allt vitt i sängen och började pilla med småsaker och gjorde rep upphängnining av lyktan i sängramen och annat småpill som gör det det där lilla extra.

Idag när vi öppnade dörrarna kändes det riktigt bra och allt var på plats. Blommorna jag hämtat upp på morgonen var precis så vackra som jag hoppades och prydde verkligen vasen jag vill skull få en framskjuten roll på bordet. Jag lovar jag skall visa. Orhört kul när alla äntligen fyller upp mässan. Nu är vi igång! Självklart kommer jag visa mer om Formex veckan.

Välkomna till Formex Stockholm 2017!

Jimmy

IMG_0917

DELA

W A S T E textil återvinning

0

170104-_W5A4892

Idag bygger jag monter på Formex mässan i Stockholm och skall återigen skruva ihop sängen ni ser här som jag gjorde när vi fotograferade nya kollektionen för JimschBäcksskogs slott som jag bloggade om. Det är dock vad som ligger i sängen som jag är så stolt att presentera och de nya rotting möblerna du ser här i mitt drömsovrum.

För Jimsch har jag designat en textil serie där det vita sänglinnet är helt ekologiskt infärgat och inga giftiga kemikalier är inblandade. Allt använnt för infärgning är ekologiskt och nedbrytbart. Bäddtextil tillverkad i  100 % bomull som utan miljöfarliga blekmedel blivit påslakan och örngott med en mjuk skön yta och bra kvalité. Kollektionen heter Inner Vision och påslakan och örngott har har brodyr med siffror, tecken och Braille skrift. Punktskriften som är universell ger en möjlighet till komuniktion som är unik. Braille skriftens punkter som i olika konstellationer skapar ord har inspirerat mig till kollektionen jag kallar Inner Vision. För att som synskadad kunna läsa Braille behövs en inre vision och det är startpunkten till min design. En inre vision är det som kan göra förändring.

De gråa kuddarna är tillverkade av 100% återvunnet material från textil industrin. Restlager och textilspill som blir över när man tex skär till och tillverkar T-shirt. Genom att  tillverka nya garner som blir till nya tyger utav de överblivna spillet så tar vi tillvara allt som annars skulle slängas. No waste.Inget slängs bort utan allt tillvaratas. Då de åtverunna garnerna  ej färgas så tillsätts inga kemikalier. För att få olika färger av de återvunna garnerna som blir tyger så blandar man garntyper för att få den grå som våra kuddar med Braille skrift har.

Om jag var glad att presentera vår första kollektion i Augusti så är det med en känsla av oerhörd stolthet att få tala om för er om vad den nya kollektionen Inner Vision har att erbjuda för vår oss och vår planet.

Nu ska jag sätta igång och bygga monter ute på Formex och välkommna branchfolk på onsdag den 18 Jan. Hoppas det landar i en butik nära dig mycket snart.  Önskar ni får en skön lördag, själv skall här jobbas!

Allt gott

/Jimmy

 

170104-_W5A4905

På den grå avlånga kudden med min tolkning av Braille skrift står L O V E. Bilderna är fotograferade av Per Magnus Persson.

DELA

SENASTE PÅ BLOGGARNA

Nu lanserar Colorama en miljövänlig färgserie som består av helt naturliga ingredienser. Det är också den första färgen som har en komplett innehållsförteckning. Företaget...

Bilder: Bettys Inredning, Borås. På Formex skrev jag om ett danskt företag som tillverkade sina krukor på Sri Lanka, som ett Fair Trade projekt. Jag tänkte...

Denna dimmiga, råa helg har jag nästan uteslutande ägnat åt att drömma växthusdrömmar. Jag har letat inspiration, fyllt på en Pinterest-mapp, funderat på stil...
Annons