Jimmy Schönning Hem

Många år som inredare för olika tv-program gav Jimmy Schönning en uppsjö av egna designidéer. När möjligheten dök upp att förverkliga dem under det egna varumärket JIMSCH kunde han inte motstå utmaningen... Jimmy är född i Varberg och har studerat både i Göteborg och New York. I över 20 år levde och arbetade han i Stockholm. Senast har han drivit ett hantverksprojekt i Thailand under fem år. Numera är han bosatt i Skåne.

SENASTE ARTIKLARNA

Bond, Cay Bond with a license to analyse.

2

Cay Bond

IMG_1846

För att lyssna till Cay Bond och hennes analys 2017 har jag tagit mig till hotellet Ett Hem i Stockholm. Cay Bond, journalist, författare, och curator är Sveriges mest erfarna trendanalytiker. Hon analyserar samtiden genom att ”ta pulsen på marknader, granska beteende mönster och förhållnings sätt till genomtänkta produkter och tjänster anpassade till vår sköra samtid”

Cay Bond måste vara coolaste namnet någonsin givet en levande person i min mening. Cay har ständigt haft full koll på allt som händer inom mode&inredning, trender&tendenser världen över. Mest känd för gemene man genom TV4 Nyhetsmorgon där hon rapporterat från de internationella modescenerna.

Cay grundade modemagasinet Clic (vilket jag köpte vartenda nummer av)  och startade programmet Modemaffian på TV4. Cay Bond började arbeta som agent för Promostyl trendbyrå 1978 (!)  Promostyl startades i Paris redan 1966 och var den första  Trend Agency, Trendbyrå eller som det då kallades : Tendens Byrå (Bureau de Style et des Tendances) i världen. Någonstans på vägen så har ordet tendens  förlorats och ordet trend blivit mer använt i dessa sammanhang. Men det tar vi en annan gång.

Cay Bond lanserade under 80-talet dagens utformning av trendinformation i Skandinavien som innebär att forska i sociokulturella strömningar i samhället och tolka alla kulturyttringar. Cay föreläser på universitet och högskolor och arrangerar egna föreläsningar som denna som jag nu får lyssna till på Ett Hem.

Mrs Bond har även varit Sommarvärd i Sveriges Radio. Författare till Bordel de Mode, kläder som kultur och personligt uttryck (2003), In Fashion (2005), Drottning Silvias Festklänningar (2006 beställd av Kungliga Sottet) Teaterns Kläder, (2008), Dröm och Mardröm (2012) Stilikon och filantrop (2017) som precis publicerats i samband med en utställning med Marianne Bernadotte´s Haute Couture samling.

 

IMG_1848Vardagsrummet där jag sitter och insuper den underbara miljön. Ett Hem är interiört skapat av Ilse Crawford.

IMG_1847

Dukat för 11 personer i biblioteket på Ett Hem.

Vi som samlats på Ett Hem för att lyssna till tendensanalysen bjuds till det vackra dukade bordet i biblioteket. Cay beskriver betydelsen av konst och kultur och hur den inspirerar vårt hanterande av cyberspace. Bond öppnar sin presentation med rubriken REVOLT i rött på storbildskärm som matchar de röda inslagen i talvan du ser nedan av Amerikanska konstnären Kerry James Marshall, vars utställning på The Met Breuer curerades av Ian Alteveer  som beskriver konstnärens verk  ”Marshall’s work illustrates the American experience as unimaginable without black history and culture. Through the tropes of traditional painting—portraiture, landscape, and other narrative modes—he builds a conversation around visibility and invisibility. The result is a stunning body of work that is both intimate and monumental.”

Cay visar även  denna video där konstnären talar om sin retrospektiva utställning och sitt konstnärskap.

KJM-WEB-IMAGESignifikativ för vår samtid enligt Cay Bond är Beijing födda Ai WeiWei som just ställt ut på  Gallerie Forsblom i Stockholm som väl ingen missat hans framfart och kulturgärningar. Har försökt följa hans Instagram men han postar så mycket tidvis man blir lätt vimmelkantig. Hans avtryck på världen går ej att missta sig på likväl hans kamp mot den kinesiska censuren.  Konstnären Jean Michel Basquiat tar även Cay upp som levde 1960-1988 vars självporträtt du ser här nedan.

Jean-Michel-Basquiat-SELF-PORTRAIT-(HARLAP)

Om du som jag blir nyfiken på den unge graffitti målaren Jean-Michels liv så rekommenderar jag filmen av Juilan Schnabel om hans liv som rätt och slätt heter Basquiat. Filmen handlar om konstnärens liv som ändras fullständigt när han kommer i kontakt med Andy Warhol (som spelas av David Bowie!)  Från att ha levt på gatorna i New York blir han en framgångsrik målare med utställningar över hela världen. Han dör tragiskt av en överdos, endast 27 år gammal.

Nästa inflytelse rika konstnär som tar Cay upp under sin rubrik Revolt 2017 är Marina Abramovic som ägnas en stor retrospektiv utställning på Moderna Muséet i Stockholm. Jag har just sett den och jag rekommenderar den starkt oavsett vad man gillar för typ av konst eller inriktning eller aldrig har sett en utställning någonsin (!)  Marina Abramovic utställning The Cleaner på Moderna Muséet är öppen till 21 Maj.

04Prose-master768

Om du inte hört talas om Marina Abramovic så kanske du sett Sex in the City där installationen du ser ovan var med i ett avsnitt. Verket The house with a ocean view på Sean Kelly Gallery på Manhattan i NYC, där Marina flyttade in under en vecka och var beskådad dag som natt när hon utan att tala och äta bodde i dessa rum. Ja – det är slaktarknivar fästa på stegarna.

Att lyssna till Cay Bond fyller mig med inspirerade tankar. Välfyllt blir även mitt anteckningsblock som var plats försetts med på bordet där vi sitter. Jag får så mycket att googla och fördjupa mig i när jag kommer hem i allt som vi blivit bjudna på, av vilket jag bara tagit med en bråkdel här.

IMG_1856

Avslutningsvis blir vi  bjudna till lunch i Orangeriet. Ner för trappan till trädgårdens nivå. Här är så underbart vackert. Vi blir bjudna på skreitorsk och till det goda grönsaksanrättningar. Jag får sitta bredvid Cay till lunchen och får möjlighet att ställa lite frågor. Alla samtalar om vad vi fått höra och njuter av den goda maten och detta vackra glasrum.

Allt ger mig så mycket inspiration och tankar jag kommer lära mig mycket av. Det blir inte bättre än så. Nu skulle jag avsluta passande med en drink. En martini, shaken not stirred.

TACK CAY BOND

/Jimmy

 

IMG_1845Öppen spis och gråmålade träpaneler på Ett Hem.

IMG_1849

Franska tulpaner och jag i entrén på Ett Hem i Stockholm där interiören skapats av Studio Ilse och Ilse Crawford

 

 

 

DELA

Vad skall jag tänka på före installation av mitt trägolv?

0

 

Idag är goda råda billiga. Helt gratis faktiskt. För dig som skall lägga in trägolv : lyssna och lär av golv proffset Vegard Slåtta som jag intervjuar här. Foto av Per Magnus Persson

 

DELA

Boutique hotell och strandliv i Tel Aviv

2

IMG_1731

Tel Aviv sedd från Yafo/Jaffa visar stranden som sträcker sig utmed hela viken. Precis som i Rio&Barcelona så är beachen en central och viktig del av innerstaden.

 

IMG_1738En molnig men skön kväll på takterassen på The Poli House Hotel med sin fina pool. Härifrån ser man ut till havet.

IMG_1739

The Poli House Hotel som är inhyst i en minutiöst renoverad Bauhaus 30 tals byggnad är interiört designat av Karim Rashid vars former ofta förknippat med, för svenska förhållande, starka färgval. På The Poli House är det möbler&textiler som står för det starka färgerna medans golv och tak är vita och grå toner. Väggarna har delvis fått special ritade mönster.

IMG_1740Från hiss till dörr är korridorerna givna inglasade tapet motiv och färgstarka dörrar samt digitalt numrerade rum.

IMG_1741

De centrala trapphuset hänger en skulptural pendel armatur. Bottenplanets  sittmöbel och bord special ritat för The Poli House Hotel av Karim Rashid blir till en unik tavla uppifrån trapphuset.

 

IMG_1736

I lobbyn och längst upp finns dessa underbara kokongartade pod fåtöljerna.

Thepolihouse

På gatuplan har golvet ett OP/Optical Art mönster som gör att ögat luras. De svarta linjerna mot vit botten som på 60 talet var så populärt. Det är mycket i Karim Rashids interiörer som minner om 60 tals formgivning blandat med nutida former.

IMG_1742

För att ni inte skall tro att alla byggander är super renovarade och fixade till perfektion så är det bra att se dessa hus på gatan Allenby som är så snyggt slitna och bedagade som jag blir så sugen på att få fixa iordning och flytta in i. Tel Aviv bjuder på kontraster konstant. Från perfekta skyrisers till rena getto feelingen på en och samma gata ibland. Då menar jag inte att detta är getto utan något mitt emellan skyriser&getto.

IMG_1743

Naturligtvis finns oerhört slitna fasader som påminner om stadens begynnelse. I min mening så otroligt vackert. Min vän den internationella dansstjärnan Talia Paz som är känd i Sverge för att ha jobbat i Cullberg Baletten med Mats Ek poserar på min inrådan här i öppningen efter vi sett en suverän dans föreställning med koregrafi av Roy Assaf på  vackra teatern Suzanne Delall som alltid (!) har dansföreställningar. Teatern ligger i den vackraste och mest pittoreska delen av Tel Aviv som är själva kärnan där staden började och heter Neve Tzedek.  Du kan inte missa allt mys här om du vill få en unik upplevelse i Tel Aviv. Tack Talia!

IMG_1755

Jag checkar in på Brown Beach Hotel nära stranden som precis som The Poli House förvaltas av The Brown Hotels som i skrivande stund har 4 hotel i Israel. 3 hotell i Tel Aviv ett i Jerusalem och ett i Kroatien.

IMG_1744

Snyggaste heltäckningsmattan jag någonsin sett. Det grafiska mönsteret på golvet går igen i hela hotellet. Mest som heltäckande mattor men även som lösa langetterade/kantade mattor ovanpå stengolv.

IMG_1745Precis som i entrén så har min suite som jag uppgraderats till (!) en starkt gul superstilig soffa med vackra detaljer. Den är stor som en större enkelsäng och jag kryper upp här och sitter med datorn nästan var gång fastän det finns arbetsbord tänkte för dylikt. Något man glömt är uttag i denn suite…Precis som om man missat att alla behöver ladda allt från  telefoner till ipads och medhavda musikanläggningar.

IMG_1747

Sober kosmopolitisk urban inredning är min beskrivning. Den överestämmer inte alls med hur man beskriver stilen man skapat på hotellets hemsida dock.

IMG_1748

Intergrerade blandare/kranar och svart vitt tema i badrummet.

IMG_1749

Härliga handukar och morgonrock som väntar gillar jag. Att efter badkars badet sätta på sig morgonrock och hälla upp ett glas vitt är lyxigt.

IMG_1750 IMG_1751

Sovrummet är svartvitt genomgående förutom de gyllene annanas formade bordslamporna. Denna snyga matta med sitt mönster gör rummet. Sängens raka form och oerhört sköna madrasser gör att jag inte ville kliva ur sängen. Att kunna stänga ute allt ljus om man vill är viktigt på hotell och det har man tagit fasta på här. Halva rummet är gardin draperat vilket även ger en mjuk skön ljudbild då både golv och väggar är textilförsedda så fungerar det oerhört ljudisolerande.

IMG_1752

IMG_1734

Brown Beach Hotel erbjuder härliga frukostar i olika former. Prova något nytt här och ta inte vanlig kontinental frukost. På bordet ovan är dukat med jachnon som är en oerhört välsmakande brödform bakat med margarin som man äter med olika grönsaks tillbehör. Så gott i min mening.  För allt i världen missa inte att smaka shakshuka som du kommer finna nästan överallt. Se bilden nedan. Ät det som frukost eller lunch. Denna äggrätt är en sann favorit för mig och alla har sitt sätt att servera den.

IMG_1730

Shakshuka som är pocherade ägg i en tomatsås med grönsaker finner man i olika versioner i Tel Avivs rika restaurang liv.

IMG_1753

Standpromenaden i Tel Aviv är så full av vackra platser att se havet och sköna sittplatser att jag blir helt lycklig. Allt är tänkt på här från stadens sida.

IMG_1754

Tel Avis satsar starkt på att bli The Nonstop City vilket ibland är sant och samtidigt blir komiskt när jag sitter på frukost en lördag morgon som är en normal sabbath i den judiska tron på ett internationellt hotell som Brown Beach Hotel och de säger att kaffe maskinen inte är på idag pga av sabbath, vilket är lite svår förståligt för en svensk. Då man istället för min dubbel espresso erbjuder turkiskt kaffe så gillar jag läget och njuter kardemumma kaffe.

Yafo

Kontrasterna stad Tel Aviv – Yafo/Jaffa har så mycket att bjuda på av skilda slag att jag känner att jag kommer med säkerhet tillbaks. Att havet sen är så närvarande i stan är för mig något som jag räknar som en enorm tillgång. Att både få stad, kultur och beach på samma vecka är ultimat för mig.

DELA

Tydliga golv trender

0

 

Trä passar ju lika bra på väggar som på golv. Lyktan är min design för Jimsch och bilden är tagen av Per Magnus Persson.

DELA

Norsk golv deal till Sverige

0

 

 

Processed with VSCO with b1 preset
Gulvdeal blev Golvdeal i Sverige. Golvföretaget startade och ligger ännu kvar i vackra Notudden där jag är för att spela in instruktion och reklam film. Blilden är från Gulvdeals familjeägda lokaler i den vackra byn vid älven.

Tog mig med bilen till Notudden som ligger några timmar sydväst om Oslo. Möter upp med Celeste från svenska Golvdeal för att spela in instruktions&reklam film för Golvdeal som öppnar i Sverige.

Golv deals idé är att underlätta  att köpa säkra och välkända produkter till absolut lägsta pris med omgående leverans. I sortimentet finns golv från Tarkett, Kronoflooring, Nordic Flooring m.fl. Golvdeal köper direkt från dessa världsledande tillverkare för att du skall få lägsta möjliga pris. Trä- parkett- och laminatgolv lagerhålls sedan

Processed with VSCO with b1 preset
Golvdeals lager i Notudden är en vacker gammal industribyggnad jag skulle vilja bygga om till bostad….

i Norge för omgående distribution. Denna enkla affärside har lett till att de  idag är en av Skandinaviens största webshoppar för trägolv. Hela idén är ju genial för oss som letar golv. Att finna allt på ett och samma ställe till bästa pris och få det hemlevererat på enklaste sätt.

IMG_1645

Bilden på mig tog Celeste Campbell från Svenska Golvdeal. De andra bilderna i inlägget har jag fotat.

Så här ser jag ut när jag förklarar hur Anna Nicole Smith låg i H&M reklam som gjorde att Normännen körde av vägen. Ja, kul måste man ha på jobbet. Det blir helt enkelt bättre i rutan om man ser hur kul man har  och vi var här för att spela in instruktion och information/reklam som berättar om hur man bäst tar hand om allt från att lägga in golv till vilken luftfuktighet olika golv behöver. Allt för att Golvdeal öppnar i Sverige och för att ge så mycket info som möjligt till alla som skall köpa golv. Vegard Slåtta med familj som startat och driver Gulvdeal i Norge som har en sån självklar kunskap om golv och hur man bäst lägger in och sköter dem för att få dem långlivade. Hållbarhet är bäst för alla i längden. Visste du att du inte skall städa ditt trägolv för ofta, det pratar vi om här.

För att allt skall bli så bra som möjligt när du lägger in ditt golv skall du tänka på att ,  klicka här så får du matnyttigt för dig som skall lägga in nytt golv.

Naturligtvis så fick jag skrattspel under inspelningen när jag inte  först fattade vad möbeltassar heter på Norska. Vet du ? Kolla på min Facebook sida så kommer du få svaret.

Om du är ute för att söka golv så missa inte alla bra frågor och svar på deras golvguide på Golvdeals hemsida som vi delar med er där.

Tack till hela gänget på Gulvdeal i Notudden och till Celeste & Dennis från Svenska Golvdeal

 

Go tur!

 

/Jimmy

DELA

En kulturtants kåta bekännelser

0

Ingela Ohlsson i Petra Von Kants Bittra tårar på Dramatens Lilla Scen fotgraferad av Markus Gårder. 

 

Om du inte visste det så är jag en riktig kulturtant. Min egen bakgrund är ifrån teater&dans mest inom musikal genren så när jag vill få energi och nytändning så går jag på LIVE teater. Där leveraras levande energi som ger mig så mycket. Äkta närhet och sexig kåthet.  När var du på en teaterföreställning sist ? Vet du vad jag pratar om ? Här kommer mina bekännelser  :

När jag vill  få inspiration och uppleva annat än att se en TV serie på Netflix så går jag på teater, dans eller på Lars Wallins kostymdrama Fashionstories utställning på Artipelag. Artipelag bjuder förutom på nya upplevelser i form av nya utställningar även sevärd arkitektur, mat&dryck av hög klass och möjligheten att promenera längst havet som dessert.

IMG_1431

Missa inte Lars Wallins unika utställning Fashion Stories på Artipelag som stänger 12 Mars.

_06a0582-1Foto Markus Gårder

_06a0141

Foto Markus Gårder

_06a0376Foto Markus Gårder

_06a1268Petra Von Kants Bittra Bittra tårar på Dramatens lilla scen fotograferade av Markus Gårder.

_mg_7362-2ingelafinalk

Om du trodde att allt på Dramaten var mossigt och osexigt så har du inte sett Fassbinders pjäs Petra Von Kants Bittra tårar med suveräna Ingela Ohlsson. Pjäsens namn  till trots så bjuds det på rena rågarv. Att få skratta mitt i tragedein är så förlösande! Scenografin och ljuset i denna föreställning är jag helt tagen av. Scenografier ger mig ofta  inspiraton till min egen inredning. Scenutrymmet går bortom rummet och tänjer på gränserna. Det ger mig så mycket! Petra Von Kants Bittra Tårar Regi&scenografi: Sunil Munshi Ljus&Scengrafi :Linus Fellbom på Dramatens Lilla Scen.

 

När det gäller dans så har jag tröttnat på klassisk balett, men moderna stycken som Half Life av Sharon Eyal och Olivier Du Bois D L´origine som du kan uppleva på Operan nu är så starkt att jag säger bara : GÅ OCH UPPLEV NU!! Så naket, utlämnande, djuriskt sexigt och obehagligt. Allt får du uppleva IRL!! Att sen dricka ett glas champagne i Operans guldfoajé är en av de saker man inte får missa i livet. Speciellt om man bor i Sverige… Bilderna från Operan är tagna av Hans Nilsson.

Sharon Eyal -Half life – Koreografi, scenografi, kostym/mask av Sharon Eyal själv. Koreografi även av Gai Behar Ljuddesign : Ori Lichtik Ljus : Alon Cohen

Olvier Du Bois De L´origine -Koreografi Olivier Dubois Ljuddesign: François Caffenne Ljus Emmanuel Gary

Sharon Eyal och Olivier Dubois föreställning på Kungliga Operan 2017. På bilden: Gunnlaugur Egilsson och Jonna Savioja.
Sharon Eyal och Olivier Dubois föreställning på Kungliga Operan 2017. På bilden: Gunnlaugur Egilsson och Jonna Savioja.
Sharon Eyal och Olivier Dubois föreställning på Kungliga Operan 2017. På bilden: Gunnlaugur Egilsson och Jonna Savioja.
Sharon Eyal och Olivier Dubois föreställning på Kungliga Operan 2017. På bilden: Gunnlaugur Egilsson och Jonna Savioja.
Sharon Eyal och Olivier Dubois föreställning på Kungliga Operan 2017. På bilden: Clyde Emmanuel Archer Daria Ivanova Dawid Kupinski Ross Martinson Johnny McMillan Daniel Norgren-Jensen Emily Slawski Lea Elizabeth Ved Amanda Åkesson AdiLiJiang Abudureheman
Sharon Eyal och Olivier Dubois föreställning på Kungliga Operan 2017. På bilden: Clyde Emmanuel Archer
Daria Ivanova
Dawid Kupinski
Ross Martinson
Johnny McMillan
Daniel Norgren-Jensen
Emily Slawski
Lea Elizabeth Ved
Amanda Åkesson
AdiLiJiang Abudureheman

kungkristina_press-2104_100

Aleksa Lundberg i Kung Kristna fotograferad av Elisabeth Ohlsson Wallin

När jag såg det nakna publikrepet av Kung Kristina  spelad av Aleksa Lundberg på Strindbergs Intima Teater i regi av Elisabet Ohlsson Wallin så tackade jag tyst och lite märkligt blygt efter föreställningen men var sedan tvungen att skriva till Elisabeth på Messenger :

Stort tack till din hjältinna och dig för en engagerande levande begravd historia som talar gripande lika poetiskt som krasst om det förflutna som om samtiden. Pjäsen får mig att vilja ha mer.

Vet du berättelsen om Drottning/Kung Kristina. Vad som hände på riktigt ? Hur hon levde ? Se föreställningen!

Om du tror att teater&dans är tillbakadraget och dåtida så vet du inte hur sexigt kåta och härligt konstiga nutida föreställningar du missar på scener nära dig.

 

Din tillgivna numer inte så tillbakadragna kulturtant

/Jimmy

 

 

 

 

DELA

Panton stolen fyller 50

0

PantonstolUttran

Köket i mitt hus i Uttran. Panton stolen fick här vara matplats stol tillsammans med metall stolen från Tolix vid bordet från Hay.

 

5480700600154807006001

 

 

Detta är ett sponsrat inlägg från Svennsons i Lammhult

 

 

Panton stolen ritades 1960 av danska Verner Panton.  Numer räknas stolen som en av 108 danska konstverk i 8 kategorier kallade Kulturkanoner. Utnämnelsen stiftades 2006 av dåvarande danska kulturministern Brian Mikkelsen och har officiellt utsett särskilt betydelsefulla delar av Danmarks kulturarv. Panton stolen finns även representerad på MOMA Museum of Modern Art i NYC.

År 1963 flyttade Verner Panton till Basel i Schweiz med sin blivande fru Marianne Person-Oertenheim efter att ha samarbetat med Arne Jacobsen på Myran stolen (!) I Basel påbörjade Verner Panton ett långt samarbete med möbelföretaget Vitra. År 1967 sattes  Panton stolen i produktion efter att ha ritats redan 1960, gjuten i plast i ett stycke i olika starka färger och försäljningsuccén var ett faktum. Panton stolen är fortfarande en ikon inom möbeldesign. År 1969 designade Verner Panton lampan Flowerpot, som också blev en klassiker. På 70 talet så ansågs inte Verner Pantons design som något att sätta på pedistal men på mitten av 90 talet så blev hans formgivning återigen eftertraktad.

Jag minns stolen som något enastående oerhört tidigt. Stolens S artade form från sidan och unika uttryck fastande på min näthinna och i mitt minne. När den kom i svart blev jag betuttad. Panton stolen är en designikon som har en speciell plats i mitt hjärta. Dessutom skriver jag inte detta för att det är ett inlägg i vilket jag skall göra det utan för att jag menar det och visar härmed hur jag med glädje inrett med Panton stolen i mina egna hem&studio genom åren.

Att jag och Panton stolen är födda samma år och därmed i år fyller 50 år är ju värt att fira. Stolen är för mig unison med unik formgivning. När Fabio Novembre gjorde design hyllningen Him&Her i Panton stolens avbild så var det av klar uppskattning av formen. För mig är det den unika Panton stolen som föddes samma år som jag själv som jag vill ha hemma dock.

När nu Panton stolen fyller halv sekel så skall jag fira både den och mig själv. Så nöjd att få vara lika gammal som stolen jag aldrig tröttnar på.

Tack Verner Panton och GRATTIS!

Jimmy

HimHer-21Fabio Novembres rump och ben avtryck av en man och en kvinna gjorda i Verner Pantons stol formgivning gav Pantons egna stol ännu mer kraft i min mening.

 

PantonstolKatban

I min studio på Katarina Bangata i Stockholm så stod Panton stolen vid arbetsbordet.

DELA

Inredning för hem i solen

0

 

Bättre vy än så här får man leta efter när man bidrar till sitt dagliga bröd. Känner mig bortskämd just nu när jag landat i Calpe inte långt ifrån Valencia, Spanien  och får sitta här med utsikt över medelhavet i solen som arbetsplats. Min Designbloggar kollega Stina myntade det passande uttrycket digital nomad och som en sådan känner jag mig när jag nu sitter med datorn uppfälld i soffan med en café con leche och kan med hjälp av wifi ta hand om dagens göromål.

Är i  Spanien för att slutföra en privat inredning jag gjort i Torrevieja.  Vi har inte slutpiffat i huset i Torrevieja men alla viktiga delar är på plats och framför allt så har familjen kunna flytta in och få sina saker på plats. Huset börjar leva och det har vi alla längtat efter.

IMG_1516

Golven är nyinlagda och uteslutande grå melerade och ser ut som trä, men antingen är det klinker som på badrum och våt utrymme eller så är det faktiskt laminat. Brukar säga över min döda kropp så tar jag in laminat… Men när laminat är så här bra,  då kan även jag tänka mig det. Laminat golven är från en engelsk leverantör och var familjens val. Jag motsatte mig tills jag fick se golvet på en provbit.

Bilden ovan är från takterassen innan vi satt igång och göra iordning. De flesta möblerna är nu på plats och har kommit från när och fjärran.

IMG_1515

Tidig morgon på takterassen just innan solen går upp var allt så här lugnt,stilla och blått när möbleringen kommit iordning och växter införskaffats.

IMG_1517

Varmvita toner och en kashmir kulör mjuk beige på väggar och tak samt grå melerade trätoner på golv.  Till det naturmaterial så som rotting&sisal. Dekorationen/stuckaturen längst tak var i alla rum olika och dessutom i grälla färger. I  vår varmvita ton blev de oerhört vackra och passade familjens stil.

 

IMG_1514

Grå sittmöbler och svarta accenter och få men väl valda växter som kaktusar som klarar lite vatten och inte är beroende av mycket skötsel men som ger mycket känsla. Euforbia och andra kaktus arter är desstutom del av den lokala floran vilket både gör att de enkelt trivs och dessutom är oerhört prisvärda.Ljuset i denna  bild är den starka sol som är del av dagen och det ljus som ger rummet dess färg stora delar av dagen. Färgerna i rummet är valda efter dessa ljusförutsättningar.

IMG_1519

Kök&vardagsrum har en öppen planlösning. Det finns både en matplast och en del vid köks ön som förutom att erbjuda tre sittplatser vid bekväma barstolar ger efterlängtad arbetsyta.

IMG_1513

Huset har 4 våningar och trapphuset är centralt och viktigt. Den rådande almoge trä stil som jag ersatte med en inbyggd och ljus satt  avskalad stil är det som förändrats mest av allt i huset.

Jag har stor anledning att komma åter och berätta mer om detta fantastiska hus som jag är så glad att vi kommit så långt med. Att familjen får komma hem och är nöjda är det bästa som finns.

Önskar dig en lugn skön helg.

 

/Jimmy

DELA

Selected at Stockholm Furniture&light Fair 2017

0

toru Ribaudi babu_11.

Först och främst på min lista av 3 valda designobjekt på Stockholm Furniture&Light Fair i den utnämning som heter:  Selected by Designbloggarna,  stod  för mig Läderstolen Babu som ger bekvämt ryggstöd (självklart provsatt jag)  för oss som gillar att sitta på golvet.

Vackra skosule tjocka natur garvade skinn (inga kemikalier) som jag först inte var helt säker på vad det var för material vid första anblicken.  Tillsammans med små ben och en sittkuddde bildas en enkel vacker enhet.

Designern Jordi Ribaudí berättar för mig om hans studio som ligger i ett f.d garveri med anor från början av seklet, strax utanför Barcelona i Igualada. Se mer av Toru och deras vackra läder design här.

toru Ribaudi babu_2

toru Ribaudi babu_3 IMG_1439

2.

Högskolan i Gävle stod för ett ett spännnade projekt tillsammans med GreenWorks där en speciell produkt stod ut. Luftrening  genom växt&jord som fått ett special deignat kärl med  insug och utsläpp för luftens genomströmning och rening imponerade på mig. Då jag nu i efterhand söker på Högskolan Gävle och namn på deltagande design studenter så finner jag inget. Kan vara jag som letat fel men hjälp mig gärna finna rätt så jag kan ge uppskattning åt detta smarta gröna designprojekt.

IMG_1436 3.

Soffan BOB av Bernstrand&Borselius är genialiskt enkel och snygg. Bestående av moduler som kan kombineras i oändlighet så är den en kommande designklassiker vi kommer se leva vidare. Då den är lika gångbar i privata miljöer så som i offentliga rum så har den alla chanser att passa in överallt. Du måste se deras suveräna video som visar soffans ombytliga dans. Klicka här så kommer du till producenten Blå station och deras hemsida.

Passar på att önska skön helg!

 

/Jimmy

 

 

DELA

Design plus vinnarna på Ambiente

0

IMG_1377

I Frankfurt på Ambiente mässan jag kom hemifrån förra veckan så visades Design Plus Award upp vinnarna av 2017 Special Edition som skall bevisa att bra design och god etik kan gå hand i hand.  Årets upplaga kallas därav ”Ethical Style”Etisk Stil. Gillar verkligen  bordet av långt virke hållet med packband som display bord för utställningens vinnare.

Sju oberoende experter i en jury har valt 23 produkter och produkserier. Detta år så har man förutom estetik, design kvalité, funktionalitet och  hållbarhet dessutom valts utifrån kriterier som bland annat eko vänliga material & eko produktion.

Ambiente erbjöd  som vanligt även en trend utställning som man för första gången även fick fotografera i år (!) som jag kommer blogga om. Vill du se mer av vinnarna så kan du titta på www.ambientemessefrankfurt.com eller maia på designplus@messefrankfurt.com

/ Jimmy

 

IMG_1376

Närmast står grytan Stockpot av keramik. Design av Laurent Corio för Franska Emily Henry fick priset för att ett traditionellt&hållbart material använts på ett modernt sätt www.emiliehenry.com

Innanför står To Go Becher kopparna av porslin med ett lock av silikon för dryck som man tar med sig för att motverka engångs muggar och som har anti halk sidor som dessutom isolerar mot värmen så att inte plaster eller pappers engångs delar behövs. Design Lisa Keller för tyska Kahla www.kahlaporzellan.com

 

IMG_1375

Min egen favorit av vinnarna är Mekong som är en bordslampa helt gjord i bambu. Nedre delen är lackad och övre delen flätad på klassiskt sätt. Design sår Good&Mojo By it´s RoMi från Holland www.goodandmojo.nl

DELA

SENASTE PÅ BLOGGARNA

Jag har varit på semester i två veckor, i paradiset Maldiverna och reflekterat över de vackra färgerna i naturen. Har ni tänkt på att...

Har du haft en köttfri måndag idag? Jag tycker initiativet Köttfri måndag, som kommer från det stora konsumtionslandet i väst, är en riktigt bra idé....
HM_HOME_verycamilla_PR

Hajade till lite i förra veckan när jag fick se nyheter från H&M Home, som alltid fint stylat. Men det kändes som om jag...
Annons