SENASTE ARTIKLARNA

Eget foto blir tapet

0

IMG_1395

Allt börjar med att jag besöker Botaniske Have i Köpenhamn och förälskar mig i deras växthus byggt på slutet av 1800 talet. Kan bara inte sluta fotografera allt jag går igång på här. Älskar denna prunkande plats. Mår bra här. Min glada kollega TapetMartin har ju wallpaperwednesday, men jag ser en wallpaper weekend rullas upp framför mig.

Har bloggat om denna gröna oas i Köpenhamn tidigare som du kan läsa om här. När jag går igenom bilderna jag sist tog så bestämmer jag mig för att jag vill göra en tapet av en bild som visar både grönska och själva växthus byggnaden.

Bestämmer mig för att den skall tapetseras på väggen i rummet på Lundagatan i Stockholm jag håller på att ändra karma på. Där har tidigare varit ett sovrum men jag vill att det skall bli ett mer mångfacetterat utrymme med en gästsäng och som ett vardagsrum med plats för allt  som jag vill skall kunna njutas där.

Här finns även en kakel ugn som även skall få sin uppmärksamhet. Den visar jag er en annan gång. Nu koncentrerar jag mig på väggen som skall få en väggmålnings liknande avbildning i form av en digi bild som jag genom Rebelwalls site valt storlek på och sänt iväg för att bli tapet. För att en egen bild skall kunna bli tapet så behöver den vara hyfsat högupplöst vilket sajten hos Rebelwalls hjälper till att se till att den är. Nu har jag fått tapeten sänt hem ihoprullad och det är dags att sätta upp den. Jag har valt att låta bilden sitta som en tavla på väggen. Ville inte den skulle ta hela väggen utan har en vit vägg som inramning så att det blir lite väggmålningen eller tavel känsla.

Jag har valt bilden jag gillar känslan i och för att strukturen i byggnaden i växthuset syns väl i taket. Då det är hög takhöjd i rummet jag skall tapetsera i vill jag accenturera den och nyttja höjden som bildens glastak ger. Bildens tydliga byggnas stuktur hjälper bidra till att höja takhöjd känsla och bildens rymd adderar till rummets känsla.

 

IMG_1394

Först måttade jag när jag beställde bilden på nätet. Nu får jag måtta för att tapeten verkligen skall komma på rätt plats. Så kul att vara på gång!

 

IMG_1393

Att tapetsera med en egen bild är en sån känsla. Alla minnen från tillfället när jag tog bilden kommer upp. Älskar denna plats där fotot togs. Den känslan applicerar jag nu på rummet.

 

IMG_1391

Nu skall jag testa mig fram med möblering. Så underbart skönt att bilden är på plats. Det blir verkligen en stor förändring. Bilden är som ett fönster eller en målning som ger rummet ett helt nytt karma. Här kommer jag att trivas.

 

Önskar en skön söndag från mitt nya favvo rum.

/Jimmy

 

DELA

Svensk sommar i mitt hjärta

4

 

 

IMG_1329 2

Jag älskar svensk sommar. Känslan att vakna en augustimorgon och gå över berget ner till  bryggan i bara badbyxor och hoppa i havet är oslagbart. Då sommar för mig sedan jag var barn inneburit att vara på Getterön som ligger i Varberg i Hallands län så är sommaren och dess känslor starkt knutna till denna plats och allt underbart den har att ge.  Den 14 Feb skall man ju i bästa Valentines Day stil deklarera sin kärlek. Min kärlek för den svenska sommaren är så stor så att den får bli min date. Vad älskar du ? Se vilken blomma som bjuder på sommardoften framför alla längre ner i inlägget.

IMG_1330 2

Klart friskt saltvatten med tångväxter och allt djurliv är något jag uppskattar&njuter av enormt sommartid.

IMG_1328

Jag har plockat blåmusslor runt Getterön sen jag var barn. Vissa år är det lätt att finna mängder av dem, andra tar det längre tid och blir färre. Skalen är så vackra och blir alltid använda som dekoration. Hos min familj så blir det minst en plåt ostgratinerade blåmusslor i veckan sommartid.

 

IMG_1326

Alla prunkande växter sommartid och den sensoriska uppplevelsen av dofter som lavendel en sommmarkväll är obeskrivlig. Det här är gången upp till mitt lilla hus på Getterön.

IMG_1325

Blommande näckros är något som alltid är ett mirakel var sommar i dammen.

Processed with VSCO with b5 preset

 

A cock in a frock on a rock.

Ja…där står jag med ett tygstycke på en bergskulle på Getterön. Grannarna undrar säkert och det får de gärna.  Vind är vackert, eller hur ? Min mor tog bilden av mig och sen tog jag bilder av henne med det långa tygstycket på samma plats. Sånt kommer jag bara på sommartid…

IMG_1311 2

Vallmo ÄR sommar.

IMG_1318 2

Att gå barfota runt ön och sen bada när man får lust är sommar.

IMG_1322 2

En tidig morgon då allt är lugnt. Helt för mig själv med havet framför sittandes i sanden.

IMG_1308 2

Sommar är : Morris och jag i solen efter ett kvällsdopp. Sitter kvar på de varma klipporna och njuter av utsikten. Solen sjunker sakteliga och avger värsta ljusshowen på vägen ner i havet.

IMG_1307 2

Varbergs kallbadhus och sommar är samma sak för mig.

IMG_1309 2

På sommaren är allt vackert. Till och med ett gammalt däck som gjutits i betong som en tyngd.

IMG_1313 2

Sommarens ljus.

IMG_1319 2

Doften av kaprifol. Denna ljuvligt lockande doft är min all time favorite. Blir inte mer sommar än så.

IMG_1317 2

Sommarens frukter.

Processed with VSCO with b1 preset

På en klippa längst ute på naturreservatet Gubbanäsan på Getterön så känns det som om den svenska sommaren är det bästa som finns. Jag älskar den svenska sommaren. Jag önskar dig en fin alla hjärtans dag #bemyvalentine.

 

DELA

Frukost i sviten på Lydmar

0

Fåtöljerna är så bekväma som de ser ut och heter Husk, B&B Italia.

8V0A9044 copy

Frukost i sviten på Lydmar Hotell är ju den typ av början på dagen som lockar. När jag kommer gående från Kungsträdgården i Stockholm mot Lydmar Hotell så är himlen blå och solen skiner vinter vackert. På tredje våningen i byggnaden som ligger vid sidan av Grand Hotel och som har samma ägare men helt olika koncept blir jag bjuden på frukost och får se på den nyinredda sviten som arkitekt Eva-Lotta Axelsson berättar för oss om det lustfyllda jobbet att tillsammans med Nude Ateljé på bara tre månder gå från idé till verklighet efter den brief som hotellets attraktiva och välklädda VD Maria Maruska givit. Båda två är på plats och presenterar samarbetet som blivit till ett unikt rum som skiljer sig från gängse svensk hotell inredning.

Många av möblerna som den stora sänggaveln är special ritade för sviten av  arkitekten&formgivaren Eva-Lotta Axelssson och inrednings valen gällande möbler från B&B Italia som soffan och de generösa vadderade sammetsfåtöljerna gör stor skillnad i rumskänsla. B&B Italia representeras av svenska Annika Henriksson som jobbat i Italien i 10 år men nu kommer frälsa Sverige med italiensk design som svensk agent för företaget som finns representerat i över 80 länder.

Det visar sig dessutom att Annika och jag kommer från samma lilla stad. Kungsbacka på västkusten. Tänk att världen alltid är så liten. Sviten vi sitter i känns världslig och temat för rummet är World Citizen. Rummet inger en skönt ombonad lyxig kosmopolitisk känsla och med utsikt över Stockholms slott och vackra vatten så blir det en unik kombination. Denna svit är något att sukta efter. Här hoppas jag skåla i champagne på kvällen och vakna efter en njutbar natt  och se sjöfåglarna i inloppet när jag drar bort de vackra gardinerna och låter solen skina in i rummet precis som det gjorde idag. Vilken perfekt start på dagen.

/Jimmy

 

8V0A9129 copy

Soffa från B&B Italia,  Maxalto i design av Antonio Citterio

8V0A9031 copy

Sängens laserskurna mönster på gavel designad av Eva-Lotta Axelsson.

8V0A9052 copy

 

8V0A9049 copy

Konst är en stor del av inredningen i sviten och återspeglar även hur hotellet arbetar med konstutställningar i hela huset.

8V0A9013 copy

 

8V0A9077 copy

Alla fina foton av Johan Nilson

DELA

Agatons kulörta kontraster

0

 

Lovprisade Lotta Agaton har gjort trendutställningen på Stockholm Furniture&Ligth Fair 2017 som jag fick glädjen att uppleva idag. Blir så glad när det inredda konkreta rummet står i fokus och vi slipper en massa abstrakta och överkonstnärliga inredningsvisioner som trendutställningar. De hör hemma på konstmuséerna och gallerierna. Agaton är en av Sveriges ledande inredningsstylister och hon arbetar också som kreativ konsult. Hon har varit verksam i mer än 20 år med uppdrag över hela världen och har sin bas i Stockholm. Lotta Agaton har en av Sveriges främsta designbloggar.

För mig är det färgvalen i utställningen om Kontraster som genomgående är det som är nytt, framträdande och som inspirerar. Vardagrummets golv färg och dess  sporadiska övergång till kulören i köket blir jag helt kär i.  Fiskbensmönstrets övergång till en en ny kulör  känns spännande och nytt. Den överdimensionerade taklampan från Wästberg jag skrivit om tidigare som får regera över bordet som det matchar. Den dova färgskalan tilltalar. Vägg och golvkulör som talar samma språk. Vägg och golv ton i ton genomgående ger mäktig kulör impact.

– Kontraster var det första jag tänkte på när jag fick uppdraget. Kontraster vad gäller material; blankt och matt, dyrt och billigt. Kontraster även i möbleringar. Jag vill bjuda på oväntade kombinationer. I utställningen kommer jag också jobba med att skapa en rumslighet i miljöerna, en ombonad känsla. Det ska nästan kännas som att besöka ett hem fastän det är en offentlig miljö, berättar Lotta Agaton.

IMG_1209

 

IMG_1208

Rosa energi till arbetsrummet. Svartvittt foto återkommer som dekoration. Underbara gulligt galna golvlampan från 1951 i design av Isama Noguchi  från Vitra som kontrasterar lekfull mot alla strikta linjer.

 

Det gröna rummet , uteplatsen/balkongen eller bara ett grönskande rum har ett tredimensionellt kakel på en vägg som inte tar sig väl ut på min bild. Det är utstickande, taktilt och triangulärt. Denna typ av kakel som i ordets alla meningar  tar mer plats tror jag även på som uppstickare i badrum och kök. Utestolen och pallen som Bröderna Bouroullec gjort för Hay som kom till Milano mässan förra året känns i år än mer aktuell.

PS på mitt Instagramkonto #jimmyschonninghem  på Stories kan ni se mer av utställningen under de 24 timmar det ligger uppe DS

IMG_1210

DELA

Färg Blanche Couture briljerar på Stockholm Designweek

0

 

Fåtöljen av Färg&Blanche hittar du på utställningen Design to last på ArkDes som du kan läsa mer om längre ner.

IMG_1158

Börjar designveckan i Stockholm med att se på Småländskt stål i enkla vackra former på Domo Design som har pressvisning för första gången. Den sker på familjen Haglunds restaurang Portal vid St Eriksplan då Johanna Haglund som designar och är VD för Domo Design som tillverkas på familjens stålindustri i Småland som tidigare gjorde helt annat nu även gör möbler. Johannas påfund att designa möbler är bara två år gammalt men har helt hittat helt rätt då det är tydligt att det är fler än hon som ville ha snygga raka enkla stålbord i sitt hem. Nyheten för i år är utemöbler. Här  ovan presenterar Johanna Sarah Widman som stylat visningen. Hitta både Domo Design och suveräna Göterborgs stylist&inredaren Sarah Widmans vackra Instagramkonto. Jag gillar Domo Design men är här idag mest för att det är Sarah som jag tycker gör så fina jobb stylar utställningen. Enkelt, rent och snyggt precis som det bildmaterial som även Sarah stylat för Domo.

IMG_1159

 

 

IMG_1161

Iittala ställer ut Reset the table på galleri i Kungsträdgården där Codesign i regi av Sanna Gebeyehu skapat uställningen som ser på vårt nya sätt att umgås kring det dukade bordet. Ovan fångad in action så ser du Susanne Kings som driver  Me and Alice blogg&Insta. För mig är det mötena med härliga mäniskor som Susanne som gör att denna vecka är en riktig höjdare.

Kokboken satt i del av Iittala utställningen nedan är skriven av Forager,  Chef och Biohacker Sami Tallberg som gjort lunchen som vi inmundigar som bygger på skogs svamp som smakar underbart och som jag aldrig hört talas om.

IMG_1162

Vi bussas likt charter turister vänligt vidare av proffsiga Trendgruppen till utställningen Design to last på ArkDes som är en del av Moderna Musséet som ligger på Skeppsholmen och som ju alltid är värt att besöka om du inte varit där eller suttit på deras restaurang med utsikt över Djurgården och inloppet till Stockholm stad. Curatorerna Karin Åberg Waern även chef på ArkDes och Hanna Nova Betrice, chefredaktör på Recidence berättar om utställningen som visar verk av fantasiska Fredrik Färg och Emma Marga Blanch, Calle Forsberg, Petra Gipp, Emma Olbers, Folkform, Johan Carpner, Christian Halleröd, Massproductionss, Melo och Carina Seth Andersson färgrikt sammansatt av Norska scenograferna Kråkvik&DÓrazio. Jag står och pratar med sköna Emma Blanche som berättar hur kul det är att de skall ställa ut i en vacker kyrka i Cinque Vie i Milano under Mialano Designweek i April i år. Det vill man ju inte missa.

IMG_1160

Design to last pågår från 8 Feb-19 Mars 2017.

BD_Couture_Farg-Blanche_1f_670

Couture fåtölj av Färg&Blanche för BD Barcelona Design som stiligt sticker ut och tar plats i ArkDes utställning Design to last.

DELA