SENASTE ARTIKLARNA

Makoverfestival med mina inredningar från Husräddarna

0

Nästan alla mina inredningar gjorda för tv programmet Husräddarna på TV3 ihopklippta till en liten minifilm. Hoppas du gillar det.

/Jimmy

 

DELA

Mocka Marianne poppar up hos Jimsch

0

 

Marianne mitt i strandkålen på bästa humör då jag plåtade henne i sommras på vårt älskade Getterön.

 

Först så vill jag tacka för all värme och kärlek som ni läsare bjöd på. Varför jag klarade att skriva om min flytt från mitt hem är för att nu kan jag greppa den utan för mycket sorg. Jag vill gärna visa att det är viktigt att dela med sig av det jobbiga i livet. I vilket det även finns en skönhet i det sköra. Vi får akta oss för att bara visa upp perfekta ytor. Livet är inte så platt utan innehåller så mycket mellan djup sorg och förhöjd glädje. Mina föräldrar kom till Stockholm i veckan och det handlar bloggen om idag.

Många kallar min mor Marianne för MockaMarianne eller MockaMajsan. Det finns en enkel förklaring till detta smeknamn. Hon har designat och tillverkat mocka&skinnkläder under så många år att det känns som hela livet. Marianne har haft Mocka of Sweden butiker i Stockholm under många år, men bestämde vid pensionsålder att ha Ateljé på Getterön och göra Pop Up tillfällen med sin mocka som även finns på Mocka of Swedens webshop.

Just precis det är vad Marianne var i Stockholm för att göra i veckan. Mocka of Sweden som pop up butik i Jimsch showroom.  Självklart så fick vi tid att träffas och både hon och Lennart min far kom till Lundagatan 35 där Jimsch showrooom ligger på Södermalm. Vi bjöd in gamla och nya kunder, kontakter och vänner under två dagar. Från 15- in sen kväll var det oehört många sköna glada mäniskor som kom och gladde oss och shoppade loss mocka.

IMG_2162

Mocka of Sweden jacka och kort kjol som jag fotograferade på Getterön.

IMG_2163 IMG_2164  Mocka of sweden ärmlös klänning.

Processed with VSCO with b1 preset

Sköna Kerstin Knapp har Mocka of Sweden rock kombinerat med Jimsch Stockholm sjal/pläd. Jag och och härliga Hanna Isaacs som arbetar i teamet med Äntligen Hemma får äntligen kramas igen.

Processed with VSCO with b1 preset

Tror faktiskt att Hanna kommer bli mocka medveten mycket snart….

Processed with VSCO with b1 preset

IMG_2376

Sängplatsen i Jimsch showroom visar vår ekologiskt infärgade bommul med Braille brodyr örgottet med mindre ”prickar” som säger L O V E.

IMG_2377

Jimsch ting från baskollektion (och så min privata Ganesha) och nyheter som svarta Shaker krok/tavel list i sandgjuten aluminium. Förvaringspåse i återvunnen textil i hållbart grått med broderad blindskrift som säger BAG. Lampan i svart konisk betong heter Conelight.

IMG_2378

Många provsatt Embrace. Jag fick en så vacker Aubergine växt med både blommor och aubergine frukt på av Maria Marängen Thuresson från Red Pipe Studios. TACK! Så fin!

IMG_2379

Så kär i min antika köttkvarn som får stoltsera brevid Contrast servis serie med nytillskottet Bring it, tillbringare och skål i tåligt stengods.

IMG_2380

Textil häng, pläd/sjal Stockholm, heter det för att ”mönstret” är en oerhört pixlig karta med Gamla Stan, Stockholms begynnelse som mitt.

IMG_2383    Brun mocka skorta och kjol. Tillsammans med min mor har jag tagit fram en model som jag själv älskar i denna bruna ton mocka. Men den får du se en annan gång.

TACK alla som kom till Jimsch showroom på Lundagatan 35. Det här gör vi om!

IMG_2386Marianne i Mocka of Sweden klänning plåtad av mig på Getterön i somras.

DELA

Att lämna sitt hem

15

IMG_2178

Förra Påsken så satt jag här och skrev när alla våra gäster åkt hem.  Denna Påsk bor jag inte längre här.

När separation innebär att man flyttar från sitt hem så blir det dubbel separation. Inte bara upphör man att dela sitt liv med den man valt utan man skall även flytta från den plats som man skapat man kallar sitt hem. Att separera eller skilja sig är nog svårt. Att dessutom lämna sitt hem är mer än många klarar av. Ibland så finns det ingen annan väg tyvärr.

Det är sannerligen inte bara jag som har fått inse att den jag lever med inte vill fortsätta på det sätt man trott. Att det bästa är att flytta. Helst snabbt då det är önskvärt. Att ändra allt som är grundläggande i det liv jag skapat för mig själv och min Käresta. Att dela upp allt gemensamt efter bästa förmåga och göra en utvärdering. Att inte vara sentimental utan logisk och rättvis. Förra året efter Påsk så förstod jag att den jag kallade min käresta ville att vi skulle separera. Det tog tid innan poletten trillade ner. Jag var oerhört långsam med att fatta att det bästa vore om jag flyttade från det ombyggda stallet i Hoby Mosse i Skåne dit vi valt att flytta tillsammans. Det skulle kännas oerhört märkligt att bo här utan den som jag valt att flytta till denna del av Sverige till. Min familj bor runt Varberg. Mina vänner i Göteborg och Stockholm. Visst har jag vänner i Skåne men det kändes ologiskt att bo ensam på landet utanför Lund om jag inte levde i en tvåsamhet.

Jag flyttade och här är mina sentimentala minnen från hemmet i Hoby Mosse jag lämnat :

IMG_2184 Att komma hem med en tavla som man är säker på är bästa presenten någonsin.

IMG_2197

Att bygga altanen som perfekt kompar dammen jag alltid drömt om och gräver i veckor för att få till.

IMG_2201 Att äntligen ha en hel världskarta på väggen som tapet.

IMG_2220

Kaos i köket för att jag dragit fram precis allt och det faktiskt är helt ok.

IMG_2222

Terry vill inte alls gå in utan vill leka mer i snön.

IMG_2224

När man vet att Mrs P vill gå ut men sitter kvar för att det är så skönt.

IMG_2225

Att för första gången gjuta ett handfat omslutet kring en mässings skål som var en gåva från mina föräldrar.

IMG_2255

Långpromenaden i den underbara natur som omsluter huset när Lasi bara stannar och myser.

IMG_2256

De sommarkvällar när kaprifolen doftar som mest.

IMG_2257

Att duka långbord för midsommarfirande med egna syrener.

IMG_2258

Sommaren i trädgården.

IMG_2260

Det unika med att skapa varje rum från scratch.

IMG_2263 Platsen som blev precis så jag drömt om. Hängstolen på rätt ställe. Förverkligandet av en hängande säng byggd av gammalt timmer.

IMG_2266

Mogna krusbär i solen på altanen.

IMG_2267

Sommarkvällen då regnmolnen kom just när tvätten kommit upp.

IMG_2270Köket som fotostudio och allrum i ordets verkliga betydelse.

IMG_2273

Flädersaft från egna träd.

IMG_2274

Den ljuva doften av hundratals honungsrosor.

IMG_2275

Sädesfälten som omgav husets tomt.

IMG_2276

Jasminens  doft delad till hela huset.

IMG_2278

Uppätna vaktel ägg på favvo asietten i köket.

DELA

Ge bort svenska blommor i Påsk

0

IMG_2216 IMG_2217 När du skall handla blommor i Påsk så tänk på att hållbart är att handla svenskt. Vi har i Sverige helt suveräna tulpaner och påskliljor som kommer att komma med som present på hundra tusentals påsk middagar idag. Det är enkelt att handla svenskt. Läs bara var blommorna kommer ifrån. Det var faktiskt allt jag vile säga med alla dessa gula svenska skönheter denna påskafton.

Glad Påsk och njut aftonen!

PS Du kan ju alltid köpa en bukett till dig själv DS

/Jimmy

IMG_2203

Jag satte svenska tulpaner i tillbringaren Bring it och gav till min mor&far i Påskpresent. Bring it har jag ritat till mitt varumärke Jimsch. Skålen som håller tazetter nedan passar att stapla ovanpå tillbringaren och funkar även som lock.

IMG_2206

IMG_2207  IMG_2216

DELA

Skratta så du gråter åt GRÅT

0

 

Då jag älskar att skratta så går jag på teater. Det finns inget som ger mig mer inspiration. Nerför trappen till Kägelbanan som är en av Södra Teaterns scener bär det av denna gång. Möter min vän Linda Söderholm som jag tillsammans stått på GöteborgsOperans scen med då vi gjorde A Chorus Line för en mängd år sedan. Roller i ACL gjorde även Katrin&Stefan,som gör föreställningen Gråt vi skall se&höra ikväll. Linda bjuder på en öl i baren. Vi hälsar tillsammans på gemensamma teatervänner som är lika nyfikna som vi på vad kvällen har att ge.

Ljuset går upp och Katrin&Stefan öppnar Gråt milt (ok , jag ska sluta nu)  Från början till slut så skrattar jag och gråter om vart annat på ett aldrig skådat sätt. Så underbart det är att gråtskratta! När gjorde du det senast ? Det var längesen för mig.  I samma anda som Hasse&Tage har Katrin tagit vid med sin text och de melodier som hon och Stefan framför med suveräna musiker som dessutom är del av scener och även sjunger och körar. Gråt är fyndigt och skrattvänligt. En unik skrattblandad gråt jag inte vill att ni missar. Nästa vecka så är det möjligt att se föreställningen på Klara Soppteater. Missa inte GRÅT!

Visste du att : Forskning visar att kvinnor gråter i genomsnitt mellan 30 och 64 gånger per år, och män gråter mellan 6 och 17 gånger per år. Män tenderar att gråta mellan två och fyra minuter, och kvinnor gråter genomsnittligen i sex minuter När vi gråter släpper kroppen automatiskt ut hormoner som fungerar som ett naturligt lugnande medel.

GRÅT är en komisk, tårfylld och musikalisk föreställning om hur vi förhåller oss till ett av våra mest grundläggande uttryck – gråten. Låt den här kvällen flöda i tårar.Gråt som fastnar i halsen, tårar på kragen eller sprutande tårar av skratt. Via sorgliga sånger som ”Om tårar vore guld”, ” I en sal på lasarettet”, ”Du måste gråta som en karl” dyker vi ner i havet av tårar, och följer strömmen för att få svar på frågor som: Varför reagerar vi så starkt när vi ser en vuxen människa som gråter? Hur skiljer sig manlig och kvinnlig gråt? Gråt ur ett historiskt perpektiv.Kan gråten vara ett vapen? När borde vi ha gråtit, men inte kunnat? Vad händer med ogråten gråt? Vad förvandlas den till? Och varför börjar vi kvinnor gråta när vi egentligen är förbannade?

På scenen: Katrin Sundberg & Stefan Clarin samt en trio bestående av: Lennart Simonsson- Piano, Christoffer Schoug -Gitarr, Tomas Bergquist – Bas Manus: Katrin Sundberg Regi: Klas Wiljergård.

Katrin har en lång erfarenhet av att skriva teaterpjäser, krönikor och sketcher till Tv & radio. Hon har arbetet som skådespelare och regissör i över trettio år. Mest känd är hon för rollen som ”Häxan Surtant” som blivit en modern klassiker. Just nu är hon spelar hon i ”Bullets over Broadway”.

Stefan har medverkat i en mängd musikaler som: ”Cabaret”, West side story”, ”The producers” ”Fame”, Spamlot” ”Jersey boys” m.fl. Han har även en lång erfarenhet som skådespelare i produktioner som ”Hamlet”, ”Fanny och Alexander” ”Tre systrar” m.fl. Stefan medverkar för närvarande i ”Passion” på Norrlandsoperan.

grat_SV_text

DELA