SENASTE ARTIKLARNA

Med ögon känsliga för grönt

2

IMG_2570

 

 

Midsommar är grönskans tid för mig. Här är min samling av grönt jag hittat här hemma och på mina resor. Grönt grundar mig och får mig att må bra. Med allt mitt gröna önskar dig en skön midsommartid med en sång av Barbro Hörberg, sjung med eller hör sången på Youtube om du inte hört den förut.

 

 

IMG_3020

Och tänk i parken
Om våren
Med ögon känsliga för grönt
Och kastanjeblad som paraplyer
Och våra händer känsliga för allt som är skönt.

 

 

IMG_2623  IMG_3018

 

 

 

Vi vek en duva av papper
I vinden seglade den långt
Och den landade på en staty som
Fick ändra alla orden i sin sång.

 

 

 

IMG_2673

IMG_3022

 

 

 

 

Det regnade men bilderna blev bra
Det var ett egendomligt ljus den dan
Vi fyllde våra ögon
Med ljuset och tankarna på allt det nya

 

 

 

IMG_2694 IMG_2744         IMG_3025

 

Och tänk i parken
Om våren
Med ögon känsliga för grönt
Och kastanjeblad som paraplyer
Och våra händer känsliga för allt som är skönt.

Med ögon känsliga för grönt, text Barbro Hörberg

 

 

IMG_3060  IMG_3021IMG_3062

 

IMG_3152

 

IMG_3066         IMG_3241  IMG_3254 IMG_3255 IMG_3256 IMG_3257

 

IMG_3258

IMG_3259 IMG_3260 IMG_3261 IMG_3262 IMG_3263

DELA

Snyggaste citrus squeezer ever

0

7ea1683f2a9246099fa69651f6dcfe93

 

 

Sommar är för mig synonymt med goda drycker där bär&frukter får spela en stor roll. Flädersaften som blir ofterhärmlig efter tillsats av citron. Citron och apelsin som juice i ett glas med is i morgonsolen är härligt somrigt.

Citrus pressar finns det många i metall. Sqeezer som är formgiven av Anna Wadle är tillverkad i stengodslera. Desstuom snyggt svart. Då den inte bara är suverän som juicepress utan även är så vacker så behöver man inte pressa ned den i redan överfulla lådor. Låt den ligga framme väl synlig. Snyggaste citruspressen ever skulle jag vilja säga.

Anna Wadle arbetar för hand med stengodslera som hon drejar, bygger eller gjuter med. Allt sker i hennes keramikverkstad på Södermalm i Stockholm. Hon utbildade sig på Nyckelvikskolan som ligger på Lidingö och hämtar sin inspiration från havet och naturen. Reliefer och enkla mönster som bildar skuggor eller former utmärker hennes produkter. Anna har bestämt sig för att tillverka föremål som inte bara är vackra, utan som även fyller en funktion.

Supersyrlig sommar saft önskas

/Jimmy

designtorget_5858-1

Vill du se mer av Anna Wadles formgivning så kan du klicka här.

IMG_2273designtorget_9206

Du hittar Squeezer hos Designtorget. Den finns i två stl, den större för grape 7×5 cm eller 9×6 cm Pris 275 kr eller 315 kr

DELA

Solig helg i somrigt Calpe

0

IMG_3181

Vi tog ett riktigt toppenbeslut förra året när Cattis fyllde 40 år. Vår present till henne var en helg tillsammans i goda vänners lag i Calpe på Costa Blanca i Spanien. Vi nådde dessutom toppen av Ifach klippan som vi besteg tillsammans.

IMG_3185

Det gifta paret som är del av den vänskapen skaffade förra året en bostad med oerhört vacker utsikt över medelhavet och den ikoniska Ifach klippan som vi faktiskt tog oss hela vägen upp på toppen av.

Calpe där huset ligger är beläget på Costa Blanca kusten och vi flög från Stockholm till Alicante på torsdagkvällen. Hämtade ut en gemensam hyrbil och körde till Calpe från flygplatsen på ungefär en timme.

IMG_3186

Det var inte så här brant utför hela vägen, men vissa delar av hikingen utmed Ifach klippan var riktiga strapatser.

IMG_3189

Nere på marken innan vi börjat klättra så är värmen påtaglig denna soliga över 30 grader i skuggan i Calpe med utsikt över marinan.

IMG_3190

En av utflykterna propsade jag på som stoltserar med dessa färgranna fasader. Intill Calpe bara 15 min i bil så ligger charmiga La Vila Joiosa som jag varit förra sommaren och blivit lite kär i. Jag bloggde även då om den fina strandstaden i inlägget Viva Espana.

IMG_3193

Peter&Daniels hus vi bor i under vistelsen ligger på en sluttning mot havet och har dessutom en härlig pool.

IMG_3229 Denna utsikt kan man morgon som kväll inte se nog av.

IMG_3230

När vi kommit upp en liten bit på berget så ser havet så oerhört inbjudande ut där nere. Kan man dyka ner ?

IMG_3231

Helt slut och supersvettiga tar vi oss ner igen.

IMG_3232

Calpes stränder lockar uppe från Ifach klippan. Vi badade i havet när vi kom ner. Så skönt det var med saltvatten!

IMG_3160

Överallt så blommar hibiscus. Så även intill huset där vi bor.

IMG_3163Lunchen första dagen fixar vi tillsammans och dukar för utomhus i skuggan. Så gott en tonfisksallad och färska sparris kan smaka. Jag plockade palmblad och bogainvillea som enklaste utsmyckningen av bordet.

IMG_3233

Härlig utsikt över marinan på väg upp på toppen av klippan.

IMG_3234

Morgonkaffe och pooldopp.

IMG_3235

Poolen håller 28 grader på dagarna.

IMG_3237

Fina födelsedagsbarnet har blivit 40 snart 41 år och är ser ut som en sommardröm.

IMG_3238 Sitter man i solen eller skuggan så hamnar man förr eller senare i poolen.

 

Allt gott

 

/Jimmy

DELA

SommarStockholm, Calpe och Frankfurt

0

Fåtöljen jag ritat för Jimsch kallas Embrace, kommer åka till Tyskland på mässan i Frankfurt.

IMG_3153

 

Igår kändes det som sommaren kom till Stockholm på riktigt. Jag promenerade runt hela Södermalm efter jobbet och njöt i fulla drag. Överallt vid vattnet solade och badade alla glada Stockholmare. Vilken underbar känsla.

Nästa vecka när ni sätter igång midsommarfirandet så åker jag med Roots of Sweden till Tendence i Frankfurt. Du kan läsa om uställningen längst ner.  Jimsch skall för första gången ställa ut i Tyskland tillsammans med ett härligt Svenskt företagsgäng. Så det blir inte dans runt midsommarstången för mig i år utan styling utav monter istället.

Först skall jag åka till Calpe på Costa Blanca i Spanien med goda vänner. Vi gav en upplevelse i 40 års present som vi tillsammans med födelsedagsbarnet (läs kvinnan) skall avnjuta på Costa Blanca under en helg i värme, sol och bad förhoppningsvis. Lovar posta lite bilder när jag kommer hem från vår födlisresa.

Sommaren är här

Jimmy

 

 

IMG_3151

Det kom just ett sommar regn i den sköna värmen som intagit vårt avlånga land. Ministatuetterna jag kallar Artefact kommer med till Frankfurt och visas där i Jimsch monter. Per Magnus Persson tog Jimsch bilderna.

IMG_3152 Crate från Jimsch funkar lika bra som vas, kruka eller lykta med ett bamsestort ljus i. På Tendence mässan i Frankfurt så kommer jag ha en Rumsgran i den.

 

Invitation_RootsofSweden

If you want to sell Swedish design come and and have a fika with us 24 of June at Tendence, Frankfurt am Main, Germany.

DELA

Gardiner till alla

0

För 10 år sedan så var nakna fönster något självklart som ansågs vackert. Oerhört lite tyger gick åt i trendiga inredningar.  På sin höjd en rullgardin i sovrummet. Trenden&tendensen att vara utan textil inramning för våra fönster var rådande.

Idag när jag inreder så börjar jag ofta med att se vad för typ av gardiner som kan tänkas passa den stil och framtoning som rummet har för att kunna välja rätt väggkulör eller tapet för att antingen kunna kontrastera textil/gardin mot vägg eller välja att låta den smälta in. I hemmet här på ritningen så gjorde jag valet att låta lyfta fram gardinen och ge den en stark färg och framtoning.

Enklaste sättet att förändra hemma är ju faktiskt att byta gardin. Eller vad säger du ? Att måla om tar betydligt längre tid och att tapetsera är det många som inte vågar ge sig på.   När Lydmar hotel engagerade Nude Ateljé  att nyinreda sin svit i våras så såg gardinerna ut såhär. Gardiner känns som en självklarhet. Utan de rätta textilierna på väggarna känns hemmet ofärdigt. De är ju inte bara vid fönstren man kan hänga gardiner dessutom.

När jag inreder så istället för att rita upp idéerna endast i CAD som är det vanligaste  data program för inredningsarkitekter så målar min konstnärliga kollega Vidar Sörman som jag delar Studio med dem i akvarell. Det blir så vackert tycker jag. Det känns oerhört speciellt att lämna över min inredningsidé i akvarellform. Då kan de se ut som detta hem där jag valt att jobba med gardiner i tung och vacker sammet i en bränd orange ton.

Har idag satt upp två olika typer av special uppsydda gardiner från superproffsiga Systrarna Axelsson jag beställt till ett hem jag inreder i Stavsnäs utanför Stockholm. När jag gjorde klart huset jag inrett i Torrevieja, Spannien så var den sista viktiga touchen just oehört tunna genomsiktliga gardiner för de stora fönsterpartierna. Tänkte vi skulle ha lite gardinskola med Systrarna Axelsson här på bloggen. Är det någon som skulle gilla det ?

Mer vackra gardiner till folket!

Jimmy

SystrarnaAxelsson

Det är så roligt att se på tyger. Det finns så oerhört mycket att välja mellan.

IMG_2098Att använda tunna skenor istället för gardinstång är ett bra sätt att få ut det mesta av tyget men ibland så är just en gardinstång helt rätt.

DELA