Växthus i vinterskrud och snöyra!

2
Vinterfint i växthuset

REKLAM: Växthuset är byggt i samarbete med Skånska Byggvaror.

Som jag har längtat efter att få se mitt växthus i vinterskrud! Det är ju ändå något visst när de där första snöflingorna faller och bäddar in allt det bruna, murkna, överblommade i trädgården i det förlåtande fluffiga vita täcket.

Att få gå ut i växthuset, tända i kaminen och känna hur värmen sprider sig, samtidigt som snöflingor stora som dillkronor faller på glastaket är fantastiskt. Jag har fantiserat om det, drömt om det och nu har jag verkligen fått uppleva det. Jag tänker att ett växthus kanske ändå är som bäst när man minst tänker att det är det. Att kunna uppleva hela naturen runt omkring sig samtidigt som man sitter helt skyddad för väder och vind är faktiskt smått episkt en dag som denna.

Växthus uppvärmd med kamin

Vinterfint i växthus

Jag har pyntat så där lite lagom i vintrigt i växthuset med mossa, ljus och några minigranar. I och med att jag har foten i gips får jag tänka så där lite lagom och inte helt trötta ut min rara make för mycket med kryckpekningar hit och dit, risken finns att han då skriver en krönika för Residence om det… Men jag önskar mig ändå en gran med juleljus i där bakom fåtöljen. Och utanför dörrarna in i växthuset vill jag ha granris så där på lite gammaldags vis.

Adventspynt i växthus

Tre enkla tunna kransar fick åka upp längs ena långsidan som vetter in mot huset. Varje dag jag tittar ut och ser mitt växthus stå där fylls hela hjärtat av lycka. Så mycket möjligheter tänker jag, även om jag just nu är väldigt begränsad i min rörlighet. Men till våren ska båda fötterna vara hela och då ska här odlas!

 

Julkransar

Julkrans i mossa

Kransarna band jag på en stomme av najtråd, virad två varv och sedan fyllde jag på med mossa, enris, eucalyptus och några kvistar pistage som jag hade sedan tidigare.

Enriskrans

Växthus i trä

Växthus med trästomme

Värmen från kaminen och ljusen gjorde så att rutorna immade, mysigt, eller hur?

Mossa och ljus i växthus

Vinterhimmel i växthus

Minigran i växthus

Novemberhimmeln bakom växthuset när solen går ner vid 4-tiden är så vacker, det kan man inte säga något emot även om jag hade gärna haft några timmar mer dagsljus varje dag. Men nu blir det bara mörkare i en månad till och sedan vänder det! Håll ut vi är snart där! Fram tills dess tycker jag att vi tänder ljus och bara kurar ihop oss och myser, låter som en bra idé, eller hur?

Växthus i vinterskrud

Må gott och njut av årstiden!

// Hanna Wendelbo

Vill du läsa mer från hannasgronarum.se kan du läsa mer HÄR.

 

 

 

 

 

SparaSpara

2 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

sjutton − elva =