Trädgårdsinspiration de luxe!

1

Bloggkollegan Florist-Ulrik tipsade här om sistone om en av mina favoritträdgårdsbutiker här på Västkusten, Träslövs Trädgård. Jag blev så sugen på att göra ett nytt besök och fick med mig hela familjen (muta=glass) på en utflykt till Varberg. Trots eller kanske tack vare ett ihållande men milt sommarregn så blev besöket otroligt njutbart.

Garden_inspirationEtt sådant här blommande rosa träd vill jag gärna ha, någon som vet vad det heter? Ser nästan overkligt utTraslovs_tradgard_garden_center

Naked_statue

Inspirerande_tradgardsbutik

 

Rainy_gardenVäxthus_inspiration_varbergI trädgårdsanläggningen står ett växthus som är så himla fint med golv och mur i rött tegel. Var först inne på något liknande till vår trädgård, men är nu så nöjd med det vi har valt. Det blir ett hybridrum från Skånska Byggvaror och byggsatsen kommer inom den närmsta veckan! Så exalterad!

Garden_inspiration_rusty

Traslovs_tradgard

Även butiksmiljön är vansinnigt inspirerande. Jag fick med mig fröpåsar från Impecta, rädisor och baby leaf som jag sår i omgångar hela säsongen. Bra att hamstra upp så länge fröställen står ute i butikerna. Dessutom hittade jag frön till Blomstermorot som jag varit på jakt efter ett tag. Sedan jag såg kombinationen blomstermorot och blodtopp hos Mandelmanns i somras har jag varit smått besatt av att få återskapa denna ljuvlighet i min trädgård. Får se om jag lyckas driva fram några blommor denna säsong!

Maken investerade i ytterligare en chili-planta, som om att han inte har tillräckligt många att vattna just nu. Dessutom står de alla inomhus i matsalen i väntan på vårt växthus, vi bor i en djungel! Klart att vi behövde en till…

Må gott!

/Hanna Wendelbo

 

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 10 =