The Flower Effect, min fredagsbukett!

0
The Flower Effect Interflora

Detta är ett sponsrat inlägg i samarbete med Interflora AB.

När blommorna i trägården börjar se lite molokna och slokande ut av allt regn som fallit den sista tiden är det fantastiskt härligt att låta fredagsbuketten komma från blomsterbutiken. Och fredagsblommor är ett måste, det gäller sedan länge!

The Flower Effect Interflora

Septemberbuketten hos Interflora är denna ljuvliga kombination av hortensia, eucalyptus och monstrera. Vill du beställa den så hittar du den HÄR. Tar du väl hand om denna bukett så är den riktigt riktigt långlivad!

Mina skötseltips:

  • Ge stjälkarna nya snittytor när du kommer hem med buketten.
  • Ta bort alla blad som möjligen kan komma i kontakt med vattnet i vasen du väljer. Vattnet håller sig fräscht längre om inte andra växtdelar än stjälkarna är i kontakt med det.
  • Oftast får man en lite påse med näringspulver med, rör ut den i vattnet, men sätt inte ner blommorna förrän du ser att det har löst upp sig.
  • Byt vatten ofta, typ varannan dag. Om blommorna ser lite trötta ut brukar de pigga på sig om man även ger dem en ny snittyta då och då.
  • Placera inte buketten i direkt stekande soljus, det säger sig självt, då håller den inte lika länge.

Hortensia

Hortensia är verkligen en favorit hos mig, den ser ut som en krusig, frasig, fyllig boll. Det är också så fascinerande hur den kan byta färg. Man kan styra färgen genom jorden man plantera den i, dessutom byter den kulör under säsongen. I början av säsongen är den många gånger ljus och pastellfärgad, men sedan blir den mer mättad i kulörerna och kanske som allra snyggast nu i september. Inte svårt att bli helt betagen av dessa färgtoner!

The Flower Effect Månadsbukett september

Fredagsbuketten får flytta in i Studio AEOs fina Big Bubbel som jag placerar mitt på bordet framför mig så jag verkligen kan njuta av den när jag jobbar. Få saker väcker min skaparlusta så intensivt som en bukett med fina blommor i blickfånget. Just nu jobbar jag med färgsättningen på ett projekt som är på sluttampen, mycket möjligt att jag lånar in dessa härliga kulörer i några av mönstren. Snacka om The Flower Effect!

Trevlig Fredag!

Hanna Wendelbo

 

 

 

SparaSparaSparaSparaSparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 7 =