Sopot, Polen- platsen för bästa minisemestern!

0
Minisemester-Strandpromenaden-Sopot

Att unna sig en minisemester och ta en paus när allt snurrar för fort är det bästa man kan göra. Den pittoreska badorten Sopot i Polen som ligger närmre än vad man kan tro, är den perfekta platsen för just detta ändamål. White-Marlin-Sopot

Minisemester Sopot

Minisemester-Sopot-stranden

En riktigt pärla för en minisemester är Sopot i Polen. Att Sopot kallas för Polens Riviera känns inte alls som en överdrift. Sandstranden är lång och bebyggelsen fantastiskt vacker med många hus bevarade från före förra sekelskiftet. Promenadstråken är fint planerade och inbjuder till att strosa både i byn och längs havet.

Minisemester-Marriott-sopot

Sopot är en bubblande och sjudande stad på sommaren men mycket väl värt ett besök även så här på hösten. Jag reste med ett tjejgäng på tio personer, och såg resan som både en inspirationsresa och avkoppling. Vi checkade in på det fem-stjärniga hotellet Marriott Sopot Resort & Spa.

Patricia-urquiola-korgstol

Den designintresserad blir inte besviken när man när man i entrén möts av Patricia Urquiolas vackra fåtöljer Crinoline från B&B Italia. Och det var inte de enda designföremålen i denna vackert och smakfullt inredda miljö.

Sopot-Marriott-hotell

Även utsikten från hotellrummet över den vidsträckta sandstranden bjöd in till fototillfällen.

Minisemester-Sopot-Marriott

Sopot_Marriott-Resort

Sopot-Marriott-Resort-outside

Hotellet var lika snyggt exteriört som interiört. Så vackert med de höga gräset som var planterat längs med gången av trall som ledde ner till strandpromenaden på hotellområdet.

Promenad-Sopot-minisemester

Sopot-minisemester-strandpromenad

Sopot-brygga

Förutom de vackra byggnader som finns i Sopot är det berömt för att ha norra Europas längsta brygga. På bara 2 kilometers avstånd från hotellet ligger denna vackra maritima miljö, som gjort för en morgonpromenad och ett crossfit pass.

Sopot-träning

Armhävningar-sandstrand

Minisemester-Strandpromenaden-Sopot

Minisemester-Sopot-träna

Minisemester-Sopot-Frukost

Det allra bästa med ett tidigt träningspass är att den efterföljande frukosten smakar så otroligt gott. Frukostbuffén på Marriot var helt fantastisk och lämnade inga övriga önskemål.

Fiskebåtar-Sopot

Stranden nedanför hotellet var makalöst vacker i höstsolen. Jag tog med mig en solstol från hotellet och satte mig och skissade kravlöst. De bästa idéerna kommer alltid när man tar det lite lugnt och är avslappnad, eller hur?

Skiss-HannaWendelbo

Må gott!

/ Hanna Wendelbo

 

Vill du läsa mer från Hanna Wendelbo? Här hittar du alla inlägg.

 

 

 

 

 

 

SparaSpara

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

ett × 4 =