Ska vi byta växter med varann?

0

Växtbytardagar är så i ropet, men från att det tidigare bara mest var tanter som höll på med detta har en ny generation hittat det fiffiga med att byta plantor och sticklingar.

Är du i Stockholms-trakten får du inte missa det Sticklingbytar-AW som Husligheter anordnar på Designgalleriet den 2 maj. Det utlovas, förutom möjlighet till att byta plantor även vin och snacks. Kan det bli bättre?

Husligheter_Sticklingsbytar_AW

Tidigare i vår höll Trendenser ett mycket uppskattat evenemang i Spinneriet, kika in HÄR för mer fina bilder. Inspirerande, eller hur?

En person som möjligen delvis kan beskyllas för att vara trendsättande när det gäller detta fenomen är Aprill Aprill Johanna och hennes magiska #Palettbladunite. Du har säkert sett växter av denna förtrollande planta i flera stora Instagramflöden och jag har lyckan att själv ha fått ett skott av henne som jag i min tur har delat med mig av till flera vänner. Växtkraft de luxe! Läs mer om detta spännande Instagram-projekt HÄR.

Och om du ändå är inne på Instagram kolla in hashtagen #växtgäris

palettbladunite

Sticklingar av pelargon brukar jag ta i början på mars och så här pass har de rotat sig väldigt fint och kommer ge underbara blommor i sommar. Palettbladet funkar att ta skott av året runt, tycks det mig, ursprungsplantan svarar med att förgrena sig och bli ännu maffigare! Murgröna är också så tacksamt att ta sticklingar av, rotar dig hur lätt som helst.

Sticklingar_HannaWendelboNär vi är inne på växtbytardagar och blomsterevent, sätt en bock i almanackan för den 11 juni, för då är det Urban Garden Day i Kungsbacka. Jag ska göra en blomstermandala-pop-up och kan nog utlova något utöver det vanliga…

/Hanna Wendelbo

 

Bilder lånade från Trendenser, Husligheter och Aprill Aprill Johanna. Sista bilden egen.

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × fyra =