Så binder du en hortensiakrans- steg för steg.

3
Hortensiakrans

En vacker hortensiakrans pryder verkligen sin plats. Hortensian är lätt att få tag på, den finns i massa olika kulörer ute i butikerna som snittblomma nu. Njut den först i buketten  för att återbruka den som torkad i en krans. Av torkad hortensia binder du kransen lätt själv. Nedan följer en beskrivning steg för steg.

Hortensia

För ett par veckor sedan bloggade jag om en härlig månadsbukett från Interflora som innehöll bland annat maffiga hotensiablommor. Hortensian är så fiffig där den står i buketten, den torkar in på ett väldigt vackert sätt. Men jag tycker det är tråkigt att ha blommor i vaser som inte lever så tanken föddes på att göra en vacker krans av den istället. Från trädgården plockade jag några knippen med rosa hortensia från plantan som kom från Forever & Ever. Då skrev jag ett hyllningstal till hortensians förträfflighet och efter detta inlägg hoppas jag att även du är övertygad.

Hortensiakrans

Till kransen behöver du:

  1. En stålring.
  2. Bindtråd.
  3. Hortensia, klippt i mindre små buketter.
  4. Sax.

Ringen jag använder fick jag för ett par år sedan av de fantastiska tjejerna på OddBirds i Ulricehamn. Det är en ganska tunn stålring som har rostat vackert, liknande har jag sett hos till exempel BlomRum. Har du inte en sådan kan du forma en ring av tex najtråd.

Binda-Hortensiakrans

Fäst de mindre tillklippta buketterna av hortensian mot ringen med bindtråden. Försök att hålla koll på vad du vill ha som framsida, så att inte blommorna skruvar sig runt för mycket.

Hortensiakrans

Lägg bukett efter bukett efter vartannat och vira hårt runt med bindtråden. I mitt fall där jag hade två olika färger på hortensian var jag noga med att varva de olika nyanserna.

Hortensiakrans

Hortensia

Avsluta genom att putta in den sista lilla buketten undertill den första som bands fast. Fäst bindtråden genom att linda runt ett par varv. Gör gärna en ögla av bindtråden som kan användas till upphängningsanordningen.

Hortensiakrans-HannaWendelbo

I den lilla öglan av ståltråden som blev, knöt jag i ett grovt snöre. Faktiskt även den återvunnen från Interfloras bukett.

Hortensiakrans

Visst blev det fint? Och visst är hortensian en riktigt smart blomma att investera i. Just nu är den otroligt fin ute i butikerna så tveka inte att slå till på en hortensia i fredagsbuketten, du kan ha den hur länge som helst!

 

// Må Gott!

Hanna Wendelbo

 

Vill du läsa mer om det gröna rummet inne och ute klickar du in på hannasgronarum.se

SparaSpara

3 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

17 − fjorton =