Perfekt uppvärmning: Skorstenslös kamin i växthuset.

0
Kamin-i-växthus

En kamin i växthuset har alltid varit en dröm. Tänk att sitta och njuta i ett varmt växthus trots att höststormarna viner runt knuten, och frosten har hälsat på tre nätter redan. En skorstenslös kamin, eldad med bioetanol gör det möjligt och Martin kan, trots att han är så frusen av sig, sitta och Ernsta sig vid en varm eld på sin favoritplats.

MartinWendelbo-designbloggarna

Det har alltid varit en dröm att ha ett växthus med en kamin, tänk att kunna hålla värmen trots att det är kallt och ruggigt utanför. Jag har dregglat över bilder på Victoria Skoglunds drömmiga plats och hälsat på i växthuset hos Träslövsträdgård och fantiserat om motsvarande plats hos mig. Men, vill man ha en kamin måste man brottas med problematiken runt en skorsten. Om man inte väljer en som drivs av bioetanol det vill säga. Jag känner att vi snubblade (faktiskt!) över den absolut bästa lösningen med en kamin från Vauni, som är ett företag baserat här i vår lilla stad Kungsbacka.

Skorstenslös-kamin

Designern bakom kaminen är Markus Grip. Jag vill minnas att han gjorde denna kamin som sitt examensjobb vid HDK, Designhögskolan här i Göteborg där även jag har utbildat mig. Projektet var en ”snackis” redan då, jag tycker den är lika formstark även nu, tio år senare. Och till detta vill jag ge ett extra plus i kanten för att kaminen är tillverkad i Sverige.

kamin-i-växthus

Vaunis eldstäder för bioetanol drivs på ett modernt och miljövänligt sätt. Det innebär att förbränningen är helt ren och det bildas bara små mängder koldioxid och vattenånga – precis som i utandningsluften. Spisbränslet Ecoflame är helt fritt från rök och sot. Dessutom är det doftneutralt, biologiskt nedbrytbart och 100 % förnybart. Det tycker jag känns bra. Och kaminen värmer hur gott som helst. Inte konstigt att JIMSCH vackra rottingstol är en favoritplats att sitta på i höstrusket. Här inne är det varmt och gott och sommaren dröjer faktiskt kvar en liten stund till.

Solrosor

Må gott!

// Hanna Wendelbo

 

Vill du veta mer om vårt växthus från Skånska Byggvaror finns det mer information här.

Fotocred till Lars Jansson som har förevigat min egna fina Ernst på favoritplatsen i växthuset.

 

 

 

SparaSpara

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × 5 =