Julkalender lucka 7: Vinn marmormortel från Cosentino!

0
Vinn marmormortel från Cosentino

Vinn en marmormortel från Cosentino, jajamen det är sanning! Bakom lucka nummer 7 i Designbloggarnas julkalender gömmer sig denna oumbärliga tingest i julstökande tider!

Cosentino är det spanska stenföretaget som har de vackraste stenskivor man kan tänka sig i sortimentet. Förutom skivor i natursten hittar man även skivor i kvartskomposit, kanske känner du igen varumärkena Silestone eller Dekton?

Morteln som är vinsten i dagens lucka är av Macael-marmor. En otroligt vacker, ljus marmor med inslag av grått. Just orten Macael som ligger i Almería i Spanien har speciellt stort symboliskt värde i företaget Cosentinos historia då det var här som Eduarda och Eduardo Cosentino, föräldrar till de nuvarande ägarna av Cosentino-koncernen, år 1940 startade sin stenbrytning och grundläggande marmorbearbetning. Kunskapen i företaget går alltså i generationer tillbaka. Imponerande, eller hur? På torget i Macael kan man se denna mortel i megaformat, lite svåranvänd just till julkryddorna, men otroligt vacker där den står i det spanska solglittret.

Jag har jobbat med företaget vid ett flertal tillfällen som inspiratör och kreatör, ett av de roligaste uppdragen jag har gjort var när jag och Martin fick hålla i Cosentinos Eternalparty i våras, vilket blev en helt legendarisk upplevelse med bland annat en 3 meter hög häst i granit och grekiska filosofer som kom till liv för en kväll. Det blev en oförglömlig kväll med fantastiska gäster som jag sent ska glömma.

Vinn marmormortel från Cosentino

Morteln använder jag frekvent här hemma i köket, speciellt nu när julens kryddor ska malas till pepparkakor och saffransbullar. Dofterna från kryddnejlika, kardemumma och saffran är ljuvliga som helt nymalda. Jag tänker behålla min mortel, men om du kastar dig in på Designbloggarnas Instagram har du chansen att vinna marmormortel från Cosentino om du tävlar före midnatt!

Imorgon kan du tävla om ytterligare en superfin sak om du kikar in hos Stefan på Eat & Greet.

Lycka till!

// Hanna Wendelbo

Om du vill få dagliga uppdateringar från Hanna kika in på Instagram!

 

 

 

 

 

SparaSpara

SparaSpara

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 + 10 =