Julkalender lucka 3: Vinn ljusstake från Kattvik Design

0
Vinn ljusstake från Kattvik Design

Bakom lucka nummer 3 i Designbloggarnas julkalender döljer sig en vacker ljusstake från Kattvik Design. Jag lånade med mig ett par och gick ut i växthuset för att fota och ljusstakarna visade sig ha oväntade praktiska funktioner, mer om det längre ner!

Vinn ljusstake från Kattvik Design

Kattvik Design har sina rötter precis som namnet antyder i den lilla byn Kattvik, mellan Båstad och Torekov på Bjärehalvön. Jag som är uppvuxen i närheten och som även tillbringar så mycket tid jag bara kan under sommarhalvåret i dessa trakter hajade till när jag såg namnet. För mig är Kattvik mest förknippat med att man nästan alltid lyckas få årets härligaste dopp där nere till höger om den lilla pittoreska hamnen. Andra kanske förknippar Kattvik mest med att det var just här som Richard Gere en sommar oxå tog sig ett dopp, naken…

Men för alla som har varit i Kattviks underbara lilla hamn kan verkligen förstå poängen med en ljusstake med stormglas runt. Hur vindstilla det än är så finns det alltid en svag bris över Laholms-bukten. Tydligen var det exakt detta lilla problem i paradiset hamn som är ursprunget till ljustakens form och design.

Kattvik Ljusstake

Jag blev först mest förtjust i att ljuset från lågan fortplantade sig i det rundade stormglaset och spred ett vackert sken i växthuset där det så här års tillverkas kransar av alla olika slag.

Enklaste kransen

De enklaste minikransarna gör jag på najtråd som är lindad två varv och sedan lindar jag lite mossa hårt och tätt på stommen varpå jag dekorerar med lite barr och annat vad som finns till hands.

Minikrans

Mitt i all min kransbinderi-hysteri tronar ljusen från Kattvik Design. Den oväntade poängen hos mig där barr, mossa, blad och blommor flyger hit och dit är att jag kan ha tända ljus (vilket man måste ha för stämningen, eller hur?) på grund av att de är helt skyddade i stormglasen och brandrisken är minerad. Hur bra…?

Kattvik design ljusstake

När man håller på och julmyser tycker jag att stämningsfaktorn värderas väldigt högt. Älskar att gå och Ernsta mig i växthuset, skrocka förnöjsamt och längta efter julen. Inte blir saken sämre av att mitt på bordet står en stor bukett med aprikosa Fair Trade-rosor från Blomsterlandet från ett jobb jag gjorde tidigare i veckan. Åh som jag längtar efter att visa det, men det blir först i månadsskiftet januari-februari!

Blomsterlandet Rosor

Många levande ljus och vintergröna barr och blad sprider verkligen sådan stämning i växthuset. Nu gäller det att verkligen njuta av mörkret och de korta dagarna, nu blir det bara mörkare i 18 dagar till och sedan kommer det gå mot ljusare tider igen! Hurra!

Ljuskrona i mossa

In och tävla med er nu om den fina ljusstaken från Kattvik Design. Kika in på Designbloggarnas Instagram så hittar du både tävlingen och hur du ska göra för att vinna en fin julklapp till dig själv! Men skynda du har bara fram till midnatt på dig, därefter hittar du nästa lucka hos bästa TapetMartin

Må Gott!

// Hanna Wendelbo

Vill du läsa mer från Hanna Wendelbo klicka här.

 

SparaSparaSparaSparaSparaSpara

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

16 − fjorton =