Höstpyssel: Gör en lövkrona!

2
Höstpyssel_lövkrona

Hösten är här med sin höga klara luft och trädens löv börjar skifta i många härliga nyanser. Vad passar då bättre än att höstpyssla och göra en krona av lönnens löv som är så otroligt vackra och dekorativa?

Höstpyssel_lönnlöv

Börja med att plocka cirka 25 höstlöv från lönnen i ungefär samma storlek. Klipp av stjälkarna snett med en vass sax så att de blir spetsiga. Klipp av en bit najtråd och mät ut det runt det huvud som ska bära den höstpysslade lövkronan. Linda tråden omlott ett par varv när du passat in den.

Pyssla_med_löv

Börja med att lägga löven med den mittersta bladnerven ca 1 cm över majtråden och vik runt. Lägg nästa löv omlott med ca 2 cm synliga av det föregående lövet.

Krona_av_löv_

På insidan av lövkronan ser det ut så här. Stjälkarna får bara löpa med tillsvidare. Knip hårt med fingrarna mot varandra.

Höstpyssel_lövkrona

Lövkrona_höstpyssel

När du har lagt alla löv omlott och najtråden är fylld runt om, fäst in de långa stjälkarna genom att sticka in dem i bladet framför utan att låta det komma igenom till framsidan.

Pyssel_lövkrona

Så här kan det se ut på insidan.

Lövkrona_höstpyssel

Så här ser lövkronan ut när den är klar. Om man inte vill leka kung eller drottning just den dagen är det väldigt fint att sätta en glasburk med ett ljus inuti och använda det som en lyckta istället.

Pyssel_med_barn

Men har man en prinsessa eller aspirerande drottning är det klart att hon ska bära den.

Lönnblad_krona

Pyssel_med_barn_lövkrona

Barnpyssel_lövkrona

Pyssla_med_höstlöv

Vill du ha fler förslag på fina saker att göra en höstdag kika in hos Helena Lyth eller hos Dnilva som tipsar om härliga saker att göra själv. Har du inte spanat in mitt trädgårds-life-hack som ännu är aktuellt tycker jag att du kan göra det med! Hösten betyder pyssel, eller hur?

 

// Hanna Wendelbo

 

 

SparaSparaSparaSpara

2 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

arton + 20 =