Hannas Formex-favoriter #selectedbydesignbloggarna

0

Vid de två mässorna, Formex och Möbelmässan får vi genom Designbloggarna i uppdrag att välja våra favoriter. Denna gång skulle två stycken små guldkorn vaskas fram ur det enorma utbud Formexmässans alla utställare erbjuder. Uppgiften är sällan lätt, men vill ju verkligen känna att man har valt rätt! När jag funderar runt mina favoriter vill jag gärna lyfta den småskaliga produktionen, gärna med ett inslag av hantverk och har det något poetiskt över sig så börjar ju alltid min puls gå upp. Håll till godo, dessa två har mina varmaste rekommendationer!

Formgivare Eva Levin har länge varit en av mina stora favoriter. De produkter hon gör i det egna bolaget Scandinaviaform är magiska. Nytt för mässan i år är denna lilla mässingsring som gör att man kan montera de klotformade vaserna på väggen. Jag ser redan framför mig hur jag skulle kunna göra en installation med en tapet bakom och sedan placera blommor i vaserna som knyter an till växterna i mönstret. Tänk vad fint det hade kunnat bli!

Nytt för mässan i år är även att den runda vasen Glasilium numera kommer i fem olika storlekar. Jag skulle mycket väl kunna tänka mig att använda denna vas som tex julgransfot hemma hos mig, så vacker. Trots så mycket nytt så kommer fortfarande korken från Eslöv och Eva sågar själv till kopparrören före montering. Gillart så mycket!

Tre olika storlekar på vasen Glasilium på väggen. Älskar hur skuggspelet blir genom de vattenfyllda glasgloberna.

Min andra utvalda favorit på mässan är Ylva Skarps nya samarbete med Leksands Krukmakeri. Pär och Håkan drejade, gjöt och skar, medan Ylva står för den vackra dekoren, där hon rent handfast har målat sin vackra kalligrafi rakt på godset. Denna tanke tilltalar mig så oerhört att jag själv måste prova på det någon gång (kanske redan på onsdag faktiskt… glutta in i min story på Insta så får du se då).

Jag tilltalas så av Ylvas uttryck, det är tufft, rakt och den direkta motsatsen till det jag kan åstadkomma som nästan alltid är organiskt och mjukt. Blir så oändligt inspirerad av hennes formspråk, som både är poetiskt och kargt på samma gång.

Ylvas storsäljare i montern är denna fantastiska tisha. Gillar idén om att ha budskapet YES i skrikande rött rakt över bröstet. Förstår att den är poppis.

Alla bloggkollegor här på portalen som var/är på Formex väljer sina 2 favoriter, kolla in hashtagen på Instagram #selectedbydesignbloggarna för att se allas val. Vill du se  favoriterna jag hade i våras klickar du in HÄR.

Om du är nyfiken på hur resten av mässan ser ut måste du klicka in hos Husligheter som har gjort bästa filmen som summerar hela mässan i ett 2-minutersfilmklipp, hur genialiskt är inte det?

Må gott!

/ Hanna Wendelbo

 

SparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSpara

SparaSpara

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

åtta − åtta =