Grillsäsongen är inte slut!

1
Napoleon_grillsäsong_MartinWendelbo

Detta inlägg presenteras i samarbete med Napoleon.

Det må vara slutet på september, men grillsäsongen är verkligen inte slut. Med de underbara närodlade råvaror som erbjuds denna årstid så är det en direkt uppmaning från mig: släng det på grillen och njut!

Napoleon_grill_MartinWendelbo

Som den trädgårdsmänniska jag är så tycker jag att all mat smakar så mycket bättre om den får ätas utomhus. Ännu bättre smakar den om den även tillagas utomhus på kolbäddsgrillen från Napoleon. Med grillen i direkt anslutning till växthuset eller hybridrummet som Skånska Byggvaror kallar det, finns det inget hinder för att grillsäsongen någonsin ska ta slut. Att grilla året om passar mig fint!

Grilla_majskolvar

Så här sent i september smakar majsen som godast. I butikerna säljs den riktigt billigt så nu kan man verkligen unna sig att frossa i den. Och som kolgrillad är den verkligen som absolut godast. Mjuk och söt på insidan och knaprig och nästan lite nötig i smaken på utsidan.

Grillsäsong_Napoleon_Designbloggarna

Persilja_HannaWendelbo

Persiljan växer som ogräs i odlingslådorna och jag kan skörda hur mycket som helst utan att det märks. Persiljan rörde jag ihop med vitlök och smör till en härlig kräm och smörade på en några dagar gammal surdegsbaguett.

Surdegsbröd_Vitlökssmör

Napoleon_utekök

Solrosor_HannaWendelbo

Napoleon_grillsäsong

Nästa år ska vi bygga en riktig uteplats med golv och ett pergola-tak runt den grymma Napoleon-grillen. Det är en svårslagen känsla att kunna stå och laga mat till familjen och samtidigt vara helt delaktig i kidsens fotbollsmatchen som pågår. Under sommaren har de fina modulerna från Hillerstorp hittat sin placering tillsammans med Napoleon-grillen i anslutning till växthuset. Som avskärmning runt platsen står solroshäcken och vajar. Den planterar jag garanterat nästa år igen.

Grillsäsong_Höst_Napoleon

Fotbollsspelare gillar majs, speciellt grillad sådan. Smakar extragott i halvleksvilan.

Napoleon_grillad_majs

Majs_grillsäsong

Grilla_Majs_Napoleon

Napoleon_grillsäsong_majs

Napoleon_grillsäsong_MartinWendelbo

En sak som jag verkligen gillar med grillen, förutom att den har en kolbädd, är den fiffiga spaken till höger. Med ett enkelt handgrepp kan man sänka kolbädden eller höja den, och på så sätt få perfekt temperatur på det som ligger och gottar sig i grillen. Dessutom är bädden väldigt bred, så man kan dela upp kolbädden i olika högar som kan ha olika mycket glöd. Perfekt när man grillar majsen bredvid brödet, tex.

Grillade_grönsaker_Napoleon_Designbloggarna

Grilla_bröd

Napoleon_Grilla_bröd

Solros_höst_grillsäsong

Napoleon_grillsäsong_kolgrill

Blåmusslor är en annan av mina favoriträtter så här års. Martin är grym på att tillaga just musslor på massa olika sätt så det alltid känns som värsta lyxrätten han serverar. Kokta så här i folie på grillen är det gudomligt. Han matar foliepaketet fullt med örter och kryddor från trädgården och sedan massa vitlök, sedan får det ligga där inne i värmen och gotta till sig.

Napoleon_grilla_blåmusslor

Napoleon_grilla_musslor

SkånskaByggvaror_växthus_grillsäsong

Växthus_middag_grillad

Provätare_grillsäsong_Napoleon

Tummarna upp för grillmiddag i växthuset! Enkelt, billigt, närodlat och så gott! Passa på och njut, släng på säsongens läckerheter på grillen och unna dig.

Napoleon_grillsäsong_skördemiddag

Må gott!

/ Hanna Wendelbo

 

 

 

 

 

 

SparaSpara

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

nitton − sexton =