Francoise Week Workshop i Stockholm.

1

Nu är det snart är dags att skicka tillbaka barnen till skolan och vardagens rutiner grips jag av en häftig lust att även jag ska få lära mig något nytt. När jag genom Blomsterverkstad fick se att otroligt fascinerande Francoise Weeks kommer till Stockholm för en helt magnifik workshop var jag inte sen med att anmäla mig.

botanical-necklace-2-Francoise-Weeks-photo-Sarah-Culver

Workshopen är fördelad över tre dagar, den 11, 12 och 13 september där man kan välja att gå alla dagar eller att välja en av dem. Platsen för workshopen är Gullvivans Blomsterhandel, en plats i sig värd att besökas utifrån vad jag har sett på Instagram.

Françoise Weeks request 2014-03-15

Dag 1 handlar om att göra Francoise Week´s berömda ”stubbar” eller woodlands som hon kallar dem. I grunden är det alltså en träbit i form av en stubbe som man sedan gör en dekoration på. Detta är jag så fascinerad av och vill verkligen lära mig mer om. Tänk att kunna duka upp något med en centerpiece av denna karaktär i mitten av ett tjusigt bord när man bjuder till fest! Längtar redan efter att få ett nytt event-uppdrag likt det vi gjorde för Cosentino, undrar om jag kan få in dem på ”stubb-spåret”…?

theresabear-6

theresabear-71

Dag 2 är vigd åt att göra buketter och huvuddekorationer. Och vi snackar inte vilka små huvuddekorationer som helst… Utan magnifika skapelser gjorda av blommor och blad! Visst blir man otroligt sugen när man får kika på dessa kreationer som tidigare workshop-deltagare har gjort?

woodland-botanical-couture-in-studio-McCauslands-headpiece-Francoise-Weeks

woodland-botanical-couture-in-studio-Katalins-ring-Francoise-Weekswoodland-botanical-couture-workshop-in-studio-earrings-Francoise-Weeks

Dag 3 ägnas åt att skapa blommiga accessoarer. Vad sägs om dessa skor? Är det inte galet härligt drömmigt? Allt på en gång! Vem vill inte lära sig att göra något sådant här?

botanical-shoe-with-David-Austin-Rosesdetail-1-Francoise-Weeks

botanical-shoe-with-David-Austin-Rosesdetail-2-Francoise-Weeks

botanical-shoe-with-David-Austin-Roses-Francoise-Weeks

Det kommer bli en workshop med många inresta och internationella kursdeltagare då det är så sällan ett sådant här tillfälle erbjuds. Vill även du ha en plats kika in hos Minna på Blomsterverkstad, HÄR finns all information. Missa nu inte detta för allt i världen om du är det minsta intresserad! Kom ihåg att jag påminde dig!

 

// Hanna Wendelbo

 

 

SparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSparaSpara

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × ett =