Finns det något som gör en så glad som Fredagsbuketten?

0
Fredagsbuketten

REKLAM- Detta inlägg presenteras i samarbete med Interflora.

Nej, det finns inget som gör mig så glad som Fredagsbuketten. Den där blomsterkvasten står som symbol för så mycket. Känslan att det är fredag och hela helgen ligger framför en. Golvet har blivit av med barnens alla lösa persedlar, dammsugarn har fått ta en vals, det dyra härliga doftljuset är tänt, taco står på menyn och som toppen av allt är även Fredagsbuketten där mitt på bordet. Den känslan.

The Flower Effect Interflora

Interflora presenterar varje månad en ny månadsbukett och i oktober är det en samling av eucalyptus (doften!), tistel, fontängräs och som om det inte vore nog klematis! En underbar bukett där basen är de gröna bladen med accenter i blått och lila. De där klematisklockorna är så vackra, det riktigt rycker i fingrarna på mig för att plocka fram penna och ritblock och börja skissa av dem. Ja, så får det nog bli.

The Flower Effect Interflora

The Flower Effect Interflora

För att få Fredagsbuketten till att hålla riktigt länge är det viktigt att snitta om växterna. Ge gärna buketten lite varmare vatten, det mår både klematisen och eukalyptusen bra av. Och byt gärna vattnet lite då och då i vasen så håller blommorna längre!

The Flower Effect Interflora

Buketten passar fint i vasen Beatrice som Staffan Holm gjort för Village. Det fiffiga med den är att den har en oval mynning vilket gör att större buketter som denna kan få ordentlig volym. En riktigt härlig Fredagsbukett att ta in och sätta på bordet.

The Flower Effect Hanna Wendelbo

Finns det en bättre känsla? Än den där Fredagsbukett-känslan? Jag har svårt att tro det. Just nu sitter jag på en färja hem från Polen där jag har varit på jobbuppdrag (hemligt, lanseras i vår…!) och längtar mig halvt fördärvad efter just den där känslan, att få landa hemma hos familjen.

Helgerna brukar inte vara lugn och ro direkt i den här familjen, med tre barn och alla deras olika aktiviteter. Men jag tror nog att både jag och Martin älskar att sitta på hårda bänkar i en gympahall och njuta av basket och dans eller att stå vid den vita linjen på gräsplan och heja på fotboll. Det är nog ett av livets små glädjeämnen, att få vara med i barnens liv. Att få vara delaktig. Att få lov att dela deras upplevelser. Men det brukar vara hektiskt, så det är just därför den där känslan av fredag värdesätts så extra mycket, tror jag.

The Flower Effect Interflora

Fredagsbuketten

Hoppas att du njuter av din fredagsfeeling och får en härlig helg!

Må gott!

// Hanna Wendelbo

 

SparaSpara

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × fyra =