Enklaste sättet att dekorera din Halloweenpumpa!

0
Halloweenpumpa

Funderar du på hur du ska dekorera din Halloweenpumpa? Då ska jag ge dig bästa life-hacket för att skapa en oerhört dekorativ pumpa på enklast möjliga sätt!

DIY Halloweenpumpa

Förra året bjöd Frida på Trendenser till Skördefest i Spinneriet och det var en upplevelse jag sent ska glömma. Allt var så vackert och genomtänkt in i minsta detalj så som det är när Frida ordnar event. Som värdinnegåva hade jag med mig en pumpa som jag hade dekorerat på enklast möjliga sätt. Pumpan hade jag köpt på torghandeln i vår lilla stad och själva pumpan kom från ett fält inte så långt här i från, sådant känns alltid bra. Bilderna ovan kommer från Frida och hon gjorde ett så fint blogginlägg om Halloweenpumpan.

Så här gör du den dekorerade Halloweenpumpan

  1. Skär upp ett lock i pumpan i en stjärnform. Håll vinkeln på kniven snett inåt så att locket blir kilformat. Anledningen till att man gör det är att pumpan torkar efter ett tag och då vill man inte att locket ska fall in i pumpan utan stanna kvar på sin plats.
  2. Gröp ur kärnor och så mycket som det går av pumpakärnor och kött.
  3. Torka både insidan och utsidan med ättika, så håller den längre.
  4. Ta fram en borrmaskin med ett borr i lagom storlek och borra in i pumpan.
  5. På den pumpan jag gav bort till Frida började jag dekorationen genom att borra flertalet hål ca 1/4 upp från basen i ett horisontellt band i tät följd.
  6. Resterande hål panerade jag med större mellanrum mellan varandra för att få en utfejdad känsla i dekorationen.

Om man vill kan man borra som slingor eller andra mönsterbilder som syns på bilden nedan. Dessutom kan man byta storlek på borren och på så sätt få olika effekter. Om man har en nätt liten handborr så är det kul att låta barnen dekorera på detta sätt, så mycket mindre farligt än att karva de traditionella motiven med kniv!

 

Halloween Pumpor

Jag har varit och bunkrat upp med massa fina pumpor som ligger i växthuset och bara väntar på att jag ska köra igång. Tänker att i år ska jag göra något riktigt, riktigt avancerat bara för att testa, häng med mig på Instagram i helgen så får vi se vad det blir!

Må gott!

// Hanna Wendelbo

Vill du läsa mer från Hanna Wendelbo kika in på hannasgronarum.se

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

20 − nitton =