Duka för fest med blommor!

0
Duka-till-fest-med-blommor

REKLAM. Detta inlägg presenteras i samarbete med Interflora.

När november är som tråkigast är det som härligast att ha fest! Då dukar jag bordet med härliga blommor och massa ljus. Med anledning av våra skånska rötter heter vår förevändning till fest Mårten Gås och varje år bjuder vi ett gäng vänner på ett riktigt läckert gåsagille.

Maken koncentrerar sig på att laga maten och jag får fritt spelrum att duka borden tillsammans med min lilla hjälpreda. Den magnifika novemberbuketten från Interflora är inspirationen och huvudnumret i dukningen. Med 18 personer runt bordet får man tänka ganska så stort och inte hänga upp sig på att alla inte får exakt likadana kuvert och stolar, bättre är då att gå in för att det är lite olika och förstärka det.

 

Duka-med-blommor

Den maffiga buketten är verkligen ett center piece, så otroligt vackert med de aprikosa kulörerna mot de gröna bladverket av pistage och eucalyptus. Amaryllis är en av de vackraste snittblommorna jag vet och gör sig så fint i kombinationen med alstromenia och nejlikor. Den ljuvliga novemberbuketten kan du beställa hos HÄR hos Interflora.

Duka-för-fest-med-blommor

Då bordet blir väldigt långt med 18 gäster tog jag och min lilla assistent några kvistar från buketten och satte i udda glasvaser och placerade ut på linnedukarna. På så sätt känns det som om hela bordet är dukat med blommor, ett riktigt fiffigt budgettips som jag själv får säga! I olika sorters glasbehållare, så som vinglas, glas, ljuslyktor och glasburkar satte vi värmeljus och kombinerade in emellan de små vaserna med kvistar. Effektfullt när mörkret faller, och det gör det fort i november.

Novemberbuketten-duka-med-blommor

Duka-med-blommor-Interflora

 

Duka-för-fest-med-blommor

Duka-för-fest-med-blommor

blomsterdukning

Duka-för-fest-med-blommor

Det som är så fantastiskt bra med just gåsagille är att menyn som serveras inte innehåller några som helst överraskningar, även om vi har ordnat runt lite för att det ska passa oss. Till förrätt på ett riktigt gåsagille serverar man svartsoppa, en brun sörja bestående av grisblod smaksatt med pepparkakskryddor. Denna har vi dock rationaliserat bort och serverar en liten sillamacka istället. Kanske mest för att det är en bra förevändning för att få dricka en snaps.

Till huvudrätt är gåsen utbytt till kyckling. Att steka en gås tar en hel dag och det kan osa ganska förskräckligt. Lättare är då absolut att tillaga kyckling och sedan servera med de klassiska tillbehören som potatis, brunsås, brysselkål, sviskon och gelé. Måltiden kompleteras med en god och matig sallad, denna gång en grönkålsvariant med feta, rostad mandel, granatäpplekärnor och äpple.

Efterrätten är alltid en äppelkaka med glass och vaniljsås, enkelt och så gott!

Novemberbuketten-Interflora

Gåsgille-på-trädgårdsvägen

Möjligen är november den bästa månaden att ställa till fest på. Med mysiga gäster, en vacker dukning och god mat njuter man av mörkret som faller fort utanför fönstren.

 

Må gott!

Hanna Wendelbo

 

Vill du läsa mer från Hanna Wendelbo klicka in på hannasgronarum.se

 

 

 

SparaSpara

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

tjugo − 4 =