Dags för hortensian!

1

Dags för nytt i krukorna på altanen och hortensian får flytta in! Penséerna som tidigt i våras planterades i krukorna på altanen börjar nu se smått trista ut och det är hög tid för uppfräschning. Mitt smartaste och vackraste val är hortensian, denna gång en Forever & Ever, en blomma som håller sig fin långt in på höstkanten och oftast genom hela vintern.

Hortensia_DesignbloggarnaVisst är den otroligt vacker, den rosa-lila hortensia Forever & Ever? Denna hortensia ska få stå på altanen och pryda sin plats och sedan när det börjar bli frostgrader sticker jag ner den i rabatten någonstans, gärna med blåbärsbuskar och rododendron som närmsta grannar. På så sätt pryder den sin plats här i många år. Denna hortensia ska blomma på både års och fjolårsskott, vilket jag tycker låter underbart. Dvs att jag kan förvänta mig en blomning från den oavsett om jag har beskurit den eller om den har utsatts för hård frost. Dessutom är Forever & Ever vinterhärdig ner till -25 grader, vilket kan betyda så högt upp som odlingszon 5 eller kanske till och med 6.

Altanblomma_Designbloggarna

Som med alla hortensior är det viktigt att de inte torkar ut, men annars är de nog en av de mest lättskötta och tacksammaste blommorna i hela min trädgård!

Hortensia_HannaWendelbo

 

Designbloggarna_pensée

Vill du veta vad jag gör med mina överblommade penséer? Jag klipper ner dem och gömmer undan plantorna i ett skämshörne av trädgården. Ibland kommer de senare på säsongen ge en andra blomning och då tar jag fram dem igen, eller så låter jag dem sätta frön så jag kan odla mina favoriter nästa år igen. De fina blommorna plockar jag av och sätter i små glasburkar i trädgården, på så sätt kan jag njuta av dem ett tag till.

/Hanna Wendelbo

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

18 − 2 =