Dagens #shelfie- designklassikern String!

2

Denna bloggpost presenteras i samarbete med Svenssons i Lammhult.

En möbel som man utan tvekan kan hävda har uppnått ikonstatus är Stringhyllan. Redan 1949 skapades denna designklassiker av Nisse och Kajsa Strinning. Konstruktionen på stringhyllan med sina flyttbara hyllplan är verkligen genialisk och den finns i en mängd storlekar och utföranden. Om du kikar in hos Svenssons i Lammhult så har de en lika genialisk planeringsfunktion där man kan leka loss med inredningen.

Ingen har väl missat de sista årens galet fina stylningar av String-systemet av Lotta Agaton. Att kunna uppdatera en nästan 70 år gammal möbel till det absolut hetaste och åtråvärda designbingoförmålet är en bedrift i sig, men så är ju hyllan verkligen en designklassiker i sig. För ett par år sedan hade Lotta en stylist-workshop där uppgiften var att styla en String Pocket efter eget huvud, 22 stylister genererade 22 olika uttryck. Roligast bidrag kom nog från Hildur Blad som fyllde hyllan med hockeygrejor och den kreativa övningen har legat och grott längst bak i mitt huvud sedan dess.

 

String_blommor_HannaWendelbo

Vad jag skulle fylla hyllan med? Vårblommor så klart! Och sedan en romantisk tapet i bakgrunden för att bryta med det strama uttrycket i hyllan.

Stringhylla_hyllplan_HannaWendelbo

Stringhylla borde var ett rekommenderat första inköp när man flyttar hemifrån till sin första lägenhet. Så nätt, lättplacerad och fantastiskt enkelt att byta uttryck på. Och som bonus kan den med enkelhet stuvas ner i sitt platta paket vid de otaliga flyttar man gör där i studentlivet.

Designklassiker_String_HannaWendelbo

/Hanna Wendelbo

P.S Jag tror jag har hört historien om hur den kom till, Stringhyllan, om den är sann eller inte låter jag vara osagt. Tydligen var det så att Nisse hade problem med förvaringen i badrummet och kom då på att med flyttbara hyllplan som hängs på plastöverdragna metalltrådsgavlar så var problemet löst. Han rusade ut ur badrummet, glad i hågen och berättade detta för hustrun som suckade djupt och tyckte att de hade viktigare saker att lösa för stunden. Jag kan verkligen relatera till den här situationen, igenkänningsfaktorn är stor utifrån livet i min familj… D.S

2 KOMMENTARER

    • Åh, vad roligt! Den hade jag missat! Ska höra med maken om det är ok att jag gör en variant på den här hemma…

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

ett × 2 =