Blomstermåla-min nya tapetkollektion!

3

Äntligen var det dags att få lov att premiärvisa min nya tapetkollektion, Blomstermåla. Kollektionen som är min helt egna framtagen i samarbete med det fantastiska gänget på Midbec, det här är stort för mig! Igår samlade vi ett fint gäng med härliga vänner till frukost på Smörgåsbaren i Göteborg för att tillsammans fira att kollektionen nu ska lanseras.

Som namnet på kollektionen, Blomstermåla, kanske skvallrar om så är många av mönstren blommiga. Finns det något som jag gillar att måla så mycket som blommor? Svaret är nej. Jag älskar att måla blommor! Ännu bättre när jag sedan får lov att sätta ihop dem i mönster så att de kan fylla hela rum. På bilden ovan syns designen ”Marguerite”, där blommorna från min trägård utgör motivet.

 

Självklart var inramningen till tapetfrukosten fylld med blomster. Hade plockat ihop en färgskala som gav en föraning om höst, med dahlior, prärieklockor, krysantemum och mycket mer.

Så fint att få fira lanseringen med så grymma människor. Tapetmartin står och skrattar åt något som härliga Fredrik @Awesomeinredning sagt. I förgrunden skymtar @kreativakarin eller i alla fall hennes arm.

Självklart är avokadoröra ett givet inslag på en bloggfrukost. Finns väl knappast något godare och mer Instagramvänligt?

 

 

Min kära designkollega Björn Nilsson tog hand om blomsterbinderiet. Innan han kom in på tapetdesignbanan, som nu har varat i nästan 30 år, tänkte han sig faktiskt en karriär inom blomsteryrket. Visst syns det att han trivs? Björn var den som sådde fröet till ett samarbete med Midbec och för det är jag honom evigt tacksam. När jag tryckte kollektionen Blomstermåla så kolorerade han samtidigt kollektionen Effekt. De två kollektionerna kan man se som ett komplement till varandra. Om man tycker att det är för mycket blommor i Blomstermåla, kan man lätt balansera upp det med de enfärgade tapeterna i Björns kollektion Effekt. Så snyggt tillsammans!

Våra frukostgäster fick välja ut blommor till en bukett som sedan förpackades i en matchande tapet. Tapeter är den perfekta skyddande höljet för blommor faktiskt. Och snyggt dessutom!

Cattis, aka @annacate, har stylat alla bilder till kollektionen Blomstermåla med varsam och genialisk hand. Och dottern Stella har lånats in som tålmodig modell till bilderna. Har hört ryktas att hon har fått höjd veckopeng efter allt jobb, det är hon värd!

Till lanseringen har vi även tagit fram förkläden i mönstret Ludvig. Åh, vad jag tyckte de blev fina!

 

 

Grymmaste kreativa teamet, stylist, fotograf och modell, utan dem hade inte kollektionen Blomstermåla sett ut som den gör. Styling tolkad genom Cattis och sedan avbildade med Toves omisskännliga blick. Tacksamhet är vad jag känner inför detta samarbete.

Denna samling av mönsterdesign, 8 stycken mönster totalt i kollektionen Blomstermåla, är en milstolpe för mig i mitt liv och personliga utveckling som formgivare. Så glad över att Midbec valde att satsa på mig och för att så många står runt omkring och supportar mitt arbete med pepp och glada tillrop. Den oro jag våndades med för ett år sedan då jag valde att säga upp mig från bästa jobbet för att kasta mig ut i frilanslivet, igår var det som bortblåst. I alla fall för en stund.

Kollektionen Blomstermåla kommer ut i butiker i slutet på augusti. Prisläget hamnar på 659 kr/rl för de stormönstrade tapeterna och 599 kr/rl för de med lite mindre och enklare mönsterbilder. Hoppas innerligt att ni ska gilla kollektionen!

// Hanna Wendelbo

P.S Kika in hos Nanna som har tagit vackraste tänkbara bilder från tapetfrukosten.

3 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

17 − elva =