Bloggmiddag med Cosentino Scandinavia.

0

I förra veckan hade det spanska stenskiveföretaget Cosentino bloggmiddag i sitt showroom strax norr om Göteborg. Jag och Martin hade fått hedersuppdraget att göra inramningen till lanseringen av den nya kollektionen från Silestone som heter Eternal. Vi hade bjudit in 15 bloggare och influensers till en middag där tankar om vad som är evigt fick tid att lyftas.
Cosentino-Dinner-36

Till vår hjälp denna kväll hade vi de tre kvinnliga filosoferna Aspasia, Hypatia och Themistoclea, som vi hade väckts till liv från evigheten för en kväll. Mer om hur vi tänkte runt inramningen och upplevelsen kan du läsa om HÄR.

Cosentino-Dinner-28Cosentino-Dinner-35

Cosentino-Dinner-43

Drink och mingel serverades på en vit råskiva från Dekton. Cava och så klart pinxtos är det som gäller när man besöker ett spanskt företag en ljummen försommarkväll.

Cosentino-Dinner-38

Jag och Martin, glada och förväntansfulla…

Cosentino-Dinner-47

VD Pierre Wernlundh tillsammans GM Fredrik Jarlesjö hälsade välkomna och berättade den fantastiska historien om hur affärsidén som ligger till grund för Cosentino. Häftigt när ett företag jobbar så innovativt och så starkt med att sätta varumärket redan från start.

Cosentino-Dinner-99Cosentino-Dinner-88

Cosentino-Dinner-97

Mer än 4000 skivor finns här på lagret. Väldigt pampigt att få uppleva råskivorna i stort format. Det är mäktigt! Till showroomet kan privatpersoner komma som vill uppleva stenskivorna i miljö eller i större format som står inför valet att välja skivor i tex kök eller badrum. Det är inte lätt att välja rätt bänkskiva till köket, men miljöerna här hjälper onekligen kunden på traven, tro mig!

Cosentino-Dinner-132

Cosentino-Dinner-58

Cosentino-Dinner-66

Är man på jakt efter ett material som ska tåla väder och vind, tex i ett utekök, ska man ta sig en extra titt på Dekton. Vansinnigt snyggt! Funkar dessutom att klä in hela fasader i, gillart!

Cosentino-Dinner-56

Cosentino-Dinner-81Showroomet hade jag dekorerat med vackra produkter från By ON. Bordet dukade jag med Silestone skivor från kollektionen Eternal i olika nivåer. Till detta adderade jag vita blommor med gröna blad i glasvaser. Ljusstakarna valde jag att ha i varmguld för att verkligen matcha stenskivornas elegans.

Cosentino-Dinner-54

För att hitta sin plats vid bordet blev man tilldelat ett kort med antingen en filosofs namn på eller ett citat från en filosof, sedan gällde det att para ihop citat med filosof. För enkelhetens skull var det som ett puzzel, man kunde se om bitarna hörde ihop, men innan det uppmärksammandes blev det ganska roligt och fnissigt!

Cosentino-Dinner-62

 

Cosentino-Dinner-89

Cosentino-Dinner-160

Maten som var inspirerad av det spanska köket serverades på stenskivor. En ljuvlig meny komponerad av mina favorithipsters från Majorna, Björn och Svante på Mushy Mushy, som jobbar med guerilla catering i trakterna runt Göteborg.

Cosentino-Dinner-156

Cosentino-Dinner-126Cosentino-Dinner-128

Themistoclea serverade både kloka ord och vin genom kvällens middag. Vad hade vi gjort utan denna kvinnliga braintrust i historien?

Cosentino-Dinner-134

Cosentino-Dinner-170

Svante och Björn får sin välförtjänta applåd för maten.Cosentino-Dinner-141
Cosentino-Dinner-162

Samtalen böljade fram högt och lågt men det som var den gemensamma nämnaren var den generösa stämningen som alltid finns i dessa kretsar. Jag riktar ett stort tack till Pierre, Fredrik och Anna på Cosentino som gav oss förtroendet att skapa denna afton och ett riktigt stort tack till alla ni som kom och blev medskapare av denna upplevelse! Tacksamhet är vad jag känner.

Jag vet inte vilken filosof som sa att ”det är gästerna som gör festen” men jag håller med!

Må gott!

/Hanna Wendelbo

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × 4 =