Baka världens godaste äppelkaka!

2
Världens godaste äppelkaka

Förra hösten blev ett äppelkakarecept viralt med rubriken ”Värdens godaste äppelkaka” efter att ha blivit publicerat på Aftonbladet. Mitt Instagram-flöde fylldes med bilder på på denna urläckra kaka bakad av folk från när och fjärran. Nu är det  äppeltider igen och imorgon ska jag äntligen också baka den berömda Sylvan-kakan.

Malin Mighetto och Anna Sylvan

 

Upphovskvinnan till detta virala recept är Anna Sylvan. Anna är mer känd som ena halvan av makalöst framgångsrika Mrs Mighetto. Andra halvan är extremt begåvade Malin Mighetto. Tillsammans gör de både prints, tapeter och tatueringar och inspirerar till härlig barnrumsinredning under sitt gemensamma varumärke. Med mer än 76.000 följare på Instagram sätter de verkligen ett uttryck för hur härligt lustfyllt barnrum kan inredas. Men att Anna var så makalöst duktig på att baka just äppelkaka kom nog som en överraskning för fler än mig.

Världens Godaste Äppelkaka
Johanna Bradfords äppelkaka, fint fångad av Alice J.

Johanna Bradford bakade Anna Sylvans äppelkaka förra hösten, mer bilder hittar du HÄR. Imorgon tänkte jag göra ett försök med denna delikatess efter receptet som följer nedan:

Världens Godaste Äppelkaka

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Smält 150 gr smör i kastrull, blanda med 1 1/2 dl socker, låt svalna. Rör i 3 dl mjöl, 2 tsk bakpulver och 1 1/2 dl mjölk.
  • Grovriv ca 150g mandelmassa och blanda ner i smeten.
  • Bröa formen, häll i smet, skala och skiva äpplen och tryck i smet. Ös på med kanel, hackade hasselnötter och pärlsocker.
  • Grädda i ugnen på 175 grader i ca 30 minuter.
Annelies_Blomster&Bakverk
Världens godaste äppelkaka bakad av Blomster&Bakverk-Annelie

Även min kära blomstervän Annelie på Blomster&Bakverk bakade godsaken, och jag hoppas att morgondagens kaka blir lika fin som hennes. Tydligen ska man göra egen vaniljsås till det hela, men mina gäster får faktiskt stå ut med köpesås. Någon måtta på härligheten får det ändå vara!

// Hanna Wendelbo

SparaSpara

2 KOMMENTARER

    • Ska bjuda ett gäng trädgårdsentusiaster på Sylvankaka i växthuset i kväll, kan bli väldigt trevligt! Tack för inspirationen!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

två × 3 =