4 fina blogghotell

2
Blogghotell

I min framfart som bloggare eller influenser får jag ibland den fantastiska förmånen att checka in på ett hotell. En vistelse som bloggare brukar skilja sig avsevärt mot de gånger jag checkar in som designer eller föreläsare…

Som designer eller föreläsare så brukar vistelsen bli förskräckligt kort, jag kommer sent till hotellet och åker oftast där i från tidigt. När jag reser i jobbet så värderar jag saker som om jag kan få frukosten med mig i en påse högt, kvittar lite om det är en torr ostfralla jag får med mig eller bara en drickyoghurt. Man är bara så tacksam att man får något i magen innan man reser iväg med ett fakirflyg eller startar upp jobbet före gryningen i en tapetfabrik. Då värderar man ett praktiskt hotell med en skön säng i ett tyst rum, och inte så mycket mer.

Men om man reser på bloggevent som influenser får man oftast möjligheten att njuta av hotellets sköna sängar länge, provsmaka allt som finns på frukostbordet och ta om av sina favoriter, se hotellets faciliteter i alla vinklar och vrår. Två helt olika upplevelser av hotell, helt enkelt! I båda fallen så är det en sak man värderar lika högt: ett riktigt bra wifi!

Här följer ett urval av fyra fina blogghotell som jag har fått möjligheten att bo på i samband med olika bloggevent:

Blogghotell-Varbergs-Stadshotell

Varberg Stadshotell

Varbergs Stadshotell är en dröm på så många plan. Om man som jag vill njuta av vackra tapeter är detta det rätta stället. Just i denna underbara svit fick jag möjlighet att mysa i när vi förra hösten hade bloggevent med Designbloggarna.

  • PLUS: Miljöerna är fantastiska, Spaet är underbart och frukosten gudomlig. Konferenslokalerna som finns i huset är otroligt praktiska om än inte lika vackra som resten av hotellet.
  • MINUS: Man vill inte åka hem och sova i sin egna säng efter att ha varit här.

Blogghotell-Designbloggarna-Clarion

Clarion Hotel Sign

På vår senaste konferens med Designbloggarna var vi på detta blogghotell. Med sina 558 rum är det Stockholms största. Dessutom har de stora lokaler för konferenser, när vi var där sammanföll det med Moderaternas extrastämma då de valde en ny partiledare. Lite spännande att ha känslan av att man befinner sig mitt i händelsernas centrum.

  • PLUS: Att hotellet ligger vackert beläget med utsikt över Norra Bantorget. Parken utanför gör mycket för upplevelsen av hotellet. Maten i restaurangen var otroligt god.
  • MINUS: Just storleken på hotellet gör det lite opersonligt, dessutom kunde jag inte hitta en enda tapetklädd vägg!

Mora-Armatur-Bloggevent

Mora-Armatur-livetruntkranen

Smidsgården i Fryksås

Det är kanske inte varje dag man sitter och letar efter ett hotell i Orsa-trakten, men om så skulle vara fallet kan jag varmt rekommendera en vistelse här på Smidsgården. När jag var bjuden på det fantastiska bloggevent som Mora Armatur ordnande i början av hösten så var det här vi njöt och andades.

  • PLUS: Det lilla charmiga hotellet har en fantastisk meny med rätter inspirerade av naturen i trakten, lokalodlat och riktigt spännande mat. Utsikten från det lilla, men genuina spaavdelningen är magnifik med vyn över hela Siljan. Är man ute efter lugn och ro och långa samtal är det här man ska boka in sitt event. Det finns inget som stör eller bryter koncentrationen, här är man bara.
  • MINUS: Det är inte varje dag man har vägarna förbi denna trakt, så avståndet ligger lite på minussidan.

Blogghotell-Bellora

Hotell Bellora

På Avenyn i Göteborg ligger denna italien-inpirerade lilla pärla till hotell. Inredningen är eklektisk och tapeterna fyller många väggar här. När vi anordnade det härliga eventet tillsammans med Cosentino Scandinavia i våras hyste vi in våra långväga gäster här. Det blev en succé.

  • PLUS: Frukosten på detta ställe är verkligen helt magnifik och det är inget problem att sitta länge och njuta av samtalen. Korridorerna på hotellet är täckta av blommiga tapeter och rummen är inredda i lite olika stilar, men med samma genuina lite underfundiga touch.
  • MINUS: Vissa av rummen är lite väl små, byt gärna upp dig till ett större!

 

// Hanna Wendelbo

2 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

14 + 6 =