SENASTE ARTIKLARNA

Lambi Loves Nordic Design

0

Vissa morgnar börjar bättre än andra. I går morse var det äntligen dags för premiärvisning av den dekor jag har ritat för Lambis hushålls- och toalettpapper. Bond Communication ordnade med fin bloggfrukost på fantastiskt härliga Open New Doors mitt på Tyska Bron i Göteborg.
Lambi-HannaWendelbo-36

Göteborg visade sig från sin absolut vackraste sida, himlen matchade perfekt det somrigt blåa mönster som jag har ritat för Lambi. Alla bilder från bloggfrukosten är tagna av bästa Alice J. I nästa vecka kommer en jättefin film om arbetet med att ta fram dekoren som även hon har gjort.

Lambi-HannaWendelbo-44

Lambi-HannaWendelbo-1

Självklart var bordet dekorerat med blåa riddarsporrar i Anna Elzer Oscarssons vackra porslinsserie Dancing Dunes.
Lambi-HannaWendelbo-6

Frukosten på Open New Doors går inte av för hackor. Det är både vegansk och helt glutenfri och hur god som helst. Avokadomackan med tomatpesto är något av det godaste jag någonsin har ätit.
Lambi-HannaWendelbo-28Med denna goda frukost i magen satte vi igång med en workshop, där jag visade gästerna hur man skapar en rapporterad dekor. Vi målade med bläck och mycket vatten och testade oss fram. Det blev ett meditativt lugn, eller en som man säger på engelska ”a moment of craftifulness”, smått magiskt att sitta en solig morgon tillsammans med begåvade vänner på en bro i centrala Göteborg som badar i solsken och måla.
Lambi-HannaWendelbo-51

Pernilla (@piazzan), Karin och Malin (@thebondcommunication) i djup koncentration.

Lambi-HannaWendelbo-49

Emma, (@1emmagreen) som har talang i det mesta, så klart även här!

Lambi-HannaWendelbo-72

Drömma-Lotta (@dromma) kollar in vad Lisa-Marie (@upthewoodenhills) gör. Och Elin (@stylistarkivet) i djupaste koncentration. Och återväxten är säkrad i kreativa Göteborg för även Emma (@byemmak) med sin ljuvliga lilla tremånaders Edith var med. Har utlovat konstlektioner för henne så fort hon känner sig redo.

Lambi-HannaWendelbo-76 Tack alla ni som kom och ville fira denna speciella morgon för mig! Känns konstig och härligt att detta mitt första projekt som frilansdesigner nu håller på att rulla ut i matbutikerna. Hojta gärna till om du ser det i din matbutik, kul att får veta var det finns!

/Hanna Wendelbo

DELA

Fira Valborg!

2

Som student i Lund så firade man Valborg, eller som det hette då ”Siste April” så att det stod härliga till! Att fira in våren med mösspåtagning i Lundagård under blommande magnolia ackompanjerat av Studentsångarnas hyllningssånger till våren är svårslaget. Men det är inte helt fel att hitta på nya egna traditioner heller.

AnnaCate_ellosdukningJag tänker att det vore härligt att duka så fint som AnnaCate har gjort. Skulle faktisk kunna slå mig ner vid hennes bord vilken dag som helst om jag inte visste att hon har lite fullt upp just nu…

paj-galette-vegopaj-lokpaj-vegetarisk-mat0D1A3409-2Vid detta vackra bord hade jag serverat något gott vegetariskt, kanske Diadonnas galet snygga galett, perfekt Valborgs-mat om jag får tycka.

Valborg_MarshmallowSedan klär vi oss varmt och går ut i den ljusa vårkvällen och tar oss till närmast majbrasa, självklart tar vi med oss marshmallows så vi kan grilla.

Körsbärsblom_HannaWendelbo

I brist på magnolia i trädgården får vi njuta av blommande sakura istället, inte helt fel det heller!

Glad Valborg!

/Hanna Wendelbo

 

Marshmallowbild lånad från Wedding Chicks.

 

DELA

Önskelista till växthuset!

0

Just nu går jag och drömmer om mitt växthus. Det enda som vittnar om att jag och mina tusen tomatplantor snart är där är ett stort hål i gräsmattan. Sällan har jag varit så lycklig över en så stor smutsig krater mitt i trädgården!

Jag kikar in hos Living By W och får så mycket längt och inspiration till mitt växthus att jag blev tvungen att sätta ihop min egna önskelista på hur det ska se ut där. Växthuset verkar bli lite större än vad jag först hade tänkt mig så det kommer faktiskt finns plats att sitta där inne även om man får trängas på samma yta som alla mina växter.

Växthus_drömmar

Jag ser framför mig två stora stolar i rotting. En plats där jag och maken kan sitta och ta ett glas rosé på kvällskvisten eller kanske ett förtroligt samtal om att växa med ett älskat barn. Kanske är det lite kallt och då sveper vi in oss i en vacker pläd så klart. En bra förvaringsmöbel, gärna på hjul så den kan rullas in och ut ur växthuset, där alla smågrejor kan få bo. En plats för snören, handskar, saxar och annat som kommer väl till pass på en plats som denna.

Sondeflor

Jag ser också framför mig att jag har en enkel och fin klänning på mig, gärna i den stil som Son de Flor har. För en gångs skull, vilja ha något som inte är så mönstrat på mig, jag vill inte konkurrera med den prakt som trädgården erbjuder en vacker sommarkväll!

/Hanna Wendelbo

DELA

Ska vi byta växter med varann?

0

Växtbytardagar är så i ropet, men från att det tidigare bara mest var tanter som höll på med detta har en ny generation hittat det fiffiga med att byta plantor och sticklingar.

Är du i Stockholms-trakten får du inte missa det Sticklingbytar-AW som Husligheter anordnar på Designgalleriet den 2 maj. Det utlovas, förutom möjlighet till att byta plantor även vin och snacks. Kan det bli bättre?

Husligheter_Sticklingsbytar_AW

Tidigare i vår höll Trendenser ett mycket uppskattat evenemang i Spinneriet, kika in HÄR för mer fina bilder. Inspirerande, eller hur?

En person som möjligen delvis kan beskyllas för att vara trendsättande när det gäller detta fenomen är Aprill Aprill Johanna och hennes magiska #Palettbladunite. Du har säkert sett växter av denna förtrollande planta i flera stora Instagramflöden och jag har lyckan att själv ha fått ett skott av henne som jag i min tur har delat med mig av till flera vänner. Växtkraft de luxe! Läs mer om detta spännande Instagram-projekt HÄR.

Och om du ändå är inne på Instagram kolla in hashtagen #växtgäris

palettbladunite

Sticklingar av pelargon brukar jag ta i början på mars och så här pass har de rotat sig väldigt fint och kommer ge underbara blommor i sommar. Palettbladet funkar att ta skott av året runt, tycks det mig, ursprungsplantan svarar med att förgrena sig och bli ännu maffigare! Murgröna är också så tacksamt att ta sticklingar av, rotar dig hur lätt som helst.

Sticklingar_HannaWendelboNär vi är inne på växtbytardagar och blomsterevent, sätt en bock i almanackan för den 11 juni, för då är det Urban Garden Day i Kungsbacka. Jag ska göra en blomstermandala-pop-up och kan nog utlova något utöver det vanliga…

/Hanna Wendelbo

 

Bilder lånade från Trendenser, Husligheter och Aprill Aprill Johanna. Sista bilden egen.

 

DELA

Smartaste och snyggaste påskäggen!

4

Som traditionen bjuder kommer påskharen till oss imorgon och gömmer pappägg fyllda med godis. Men istället för att varje år stå där i matvarubutiken och köpa nya pappägg i gälla färger med motiv av elaka kycklingar och läskiga påskharar har jag renoverat gamla ägg. Upcykling när den är som bäst?

Återvunna_Påskägg_DesignbloggarnaFörst målade jag äggen med en matt väggfärg, jag hade ett par provburkar ståendes i underbara kulörer av Auros ekologiska färg. De kom väl till pass och efter två strykningar med pensel var de hiskeliga motiven borttrollade.

Easteregg_Designbloggarna_MrsMighettoPåskägg_Designbloggarna_HannaWendelbo

Därefter dekorerade jag de enfärgade äggen med bedårande låtsas-tatueringar från Mrs Mighettos nya kollektion The End of the Forest. Visst blev de fina?

Påskharen_DesignbloggarnaPåskägg_MrsMighettoSå nu är det enda som återstår att fylla äggen med godis och skicka ut haren att gömma dem!

Glad Påsk!

/Hanna Wendelbo

 

DELA