Julkalender lucka 14: Vinn kursen ”Kickstarta din Kreativitet” från Brillbee

0
Vinn kursen Kickstarta din Kreativitet från Brillbee

Vinn kurs från Brillbee, jo det är sant! Bakom lucka nummer 14 i julkalendern gömmer sig kursen ”Kickstarta din Kreativitet” som jag har tagit fram i samarbete med Brillbee. Kursen är den bästa julklappen till en vän som gärna vill börja måla och rita men som inte vet riktigt hur man ska ta sig an det vita pappret! Eller är det kanske bästa julklappen till dig själv…?

Vinn kurs från Brillbee Under ett halvårs tid har jag samlat in alla de frågor som jag har fått under mina 18 år som mönsterformgivare och sedan vridit och vänt på dem för att sedan ge dem de bästa och mest pedagogiska svar som tänkas kan. Alla dessa vansinnigt bra svar har jag sedan samlat i kursen ”Kickstarta din Kreativitet”s 6 kapitel i form av små filmer, vackra bilder och uttömmande texter. Brillbee-kursen är webbaserad och man kan ta den helt i sitt egna tempo.
OM KURSEN ”KICKSTARTA DIN KREATIVITET”
Det finns många föreställningar om vad kreativitet är. Men alla kan öva upp sin kreativitet – och du behöver varken förkunskaper eller dyra material. I kursen lär du dig att skapa med hjälp av olika kreativa tekniker och metoder. Med kunskap om de grundläggande teknikerna kommer du sedan kunna vidareutveckla din egen kreativitet och förverkliga dina idéer. Alla tekniker i kursen är prisvärda – dessutom är de lätta att ta med så att du kan skapa på de platser där du trivs bäst.   Hanna Wendelbo Blomstermåla Hanna Wendelbo Skapa Mönster Med hjälp av vackra, unika förlagor och mallar, som jag har tagit fram unikt för kursen, får du hjälp att komma igång med ditt skapande. Du får tips på material och steg för steg-instruktioner så att du själv kan skapa egna dekorationer, presentförpackningar, inbjudningskort, målningar och mönster. Och om kreativiteten tryter får du handfasta råd om hur man kommer vidare och utmanar sig själv. Lär dig skapa som en mönsterdesigner och upptäck hur vilsamt, tillfredsställande och roligt det är att öva upp sin kreativitet! Så in och tävla med dig nu i Designbloggarnas Julkalender lucka 14. Det här kan vara den bästa julklappen till dig eller någon annan som räcker riktigt länge! Stort lycka till! // Hanna Wendelbo Imorgon ska ni kika in hos Kinas Smycken tycker jag! Då är det hon som hostar i Designbloggarnas julkalender lucka 15!    

Vackraste decemberbuketten med amaryllis!

0
Vackraste decemberbuketten
Inlägget presenteras i samarbete med Interflora.

Bästa sättet att få julstämningen att infinna sig måste ändå vara ett fång riktigt röda och maffiga amaryllisar. Bättre sätt kan inte jag komma på i alla fall!

I min del av landet lyser snön med sin frånvaro och trädgården skiftar i olika nyanser av brunt och himmeln är bara grå. Vissa dagar känns det knappt som om solen ens går upp. Tack och lov har jag börjat julpynta så smått. Några fina ljusslingor i trädgården och lite stjärnor i fönstren här inne. Grannarna i området har också pyntat så fint så det glittrar förtröstansfullt både här och var. Decemberbuketten med amaryllis Men inget, verkligen inget, har sådan påverkan på humör och julstämning som blommor. Interfloras decemberbukett med de vackraste rödaste amaryllis jag sett tillsammans med grön eucalyptus kan var något av de ljuvligaste jag har sett. Jag har redan hunnit njuta av ett par olika amaryllis i år, men inget kan mäta sig med dessa maximerat röda julblommor. Vill du beställa den underbaraste julbukett som tänkas kan gör du det HÄR. Jag kan säga att den bukett kommer med garanti, en garanti om maxad julstämning! Vackraste decemberbuketten från interfloraNär jag placerade amaryllisbuketten i fönstret så är det nästan så man inte ser hur brunt och tråkigt det är i trädgården. Där får de stå och stoltsera och jag bara njuter. Vackraste decemberbuketten med amaryllis I sällskap av Lisa Larssons klassiska stjärngosse och lucia så smyger sig julkänslan på. I högtalarna lyssna jag på julmusik. Mina favoriter är de som Bing Crosby, Frank Sinatra och Eartha Kit, sjunger. ”Its beginning to look a lot like Christmas” och ja, jag håller med! Amaryllis Interflora Men vänta..! Vad är det jag ser? En liten snöflinga som sakta singlar ner och snart kommer det några fler! Åh, ja, låt trädgården bli förvandlad till ett vitt vinterlandskap så stannar jag precis här och njuter av mina underbara amaryllisar. En riktigt glad 2:dra advent önskar jag dig! // Hanna Wendelbo Vill du veta hur Interfloras månadsbuketter såg ut under de andra månaderna? September, oktober, novembers ljuvliga månadsbuketter hittar du här.i   SparaSpara

Julkalender lucka 7: Vinn marmormortel från Cosentino!

0
Vinn marmormortel från Cosentino

Vinn en marmormortel från Cosentino, jajamen det är sanning! Bakom lucka nummer 7 i Designbloggarnas julkalender gömmer sig denna oumbärliga tingest i julstökande tider!

Cosentino är det spanska stenföretaget som har de vackraste stenskivor man kan tänka sig i sortimentet. Förutom skivor i natursten hittar man även skivor i kvartskomposit, kanske känner du igen varumärkena Silestone eller Dekton? Morteln som är vinsten i dagens lucka är av Macael-marmor. En otroligt vacker, ljus marmor med inslag av grått. Just orten Macael som ligger i Almería i Spanien har speciellt stort symboliskt värde i företaget Cosentinos historia då det var här som Eduarda och Eduardo Cosentino, föräldrar till de nuvarande ägarna av Cosentino-koncernen, år 1940 startade sin stenbrytning och grundläggande marmorbearbetning. Kunskapen i företaget går alltså i generationer tillbaka. Imponerande, eller hur? På torget i Macael kan man se denna mortel i megaformat, lite svåranvänd just till julkryddorna, men otroligt vacker där den står i det spanska solglittret. Jag har jobbat med företaget vid ett flertal tillfällen som inspiratör och kreatör, ett av de roligaste uppdragen jag har gjort var när jag och Martin fick hålla i Cosentinos Eternalparty i våras, vilket blev en helt legendarisk upplevelse med bland annat en 3 meter hög häst i granit och grekiska filosofer som kom till liv för en kväll. Det blev en oförglömlig kväll med fantastiska gäster som jag sent ska glömma. Vinn marmormortel från Cosentino Morteln använder jag frekvent här hemma i köket, speciellt nu när julens kryddor ska malas till pepparkakor och saffransbullar. Dofterna från kryddnejlika, kardemumma och saffran är ljuvliga som helt nymalda. Jag tänker behålla min mortel, men om du kastar dig in på Designbloggarnas Instagram har du chansen att vinna marmormortel från Cosentino om du tävlar före midnatt! Imorgon kan du tävla om ytterligare en superfin sak om du kikar in hos Stefan på Eat & Greet. Lycka till! // Hanna Wendelbo Om du vill få dagliga uppdateringar från Hanna kika in på Instagram!           SparaSpara SparaSpara

Pysselmaxat- The Creative Collective´s julkalender

0
The Creative Collective Sweden

Ingen har väl missat vår julkalender här på Designbloggarna som gör succé på Instagram just nu? Men det finns massa fler julkalendrar värda att uppmärksamma, The Creative Collectives är en av dem.

The Creative Collective Julkalender The Creative Collective Swedens julkalender är inne på sitt fjärde år och upphovskvinnan till detta kreativa projekt är Gina med Willowday. I de första luckorna har finfina pysselprojekt synts från både Mari Strenghielm och Sofia Mokkasin. Totalt är det 24 olika kreatörer som bidrar med ett härligt DIY-projekt inspirerat av Skandinavien och våra traditioner här. Kika in på The Creative Collectives Instagram och hos Willowday för dagliga uppdateringar så att du inte missar bidrag från tex Pysselbolaget, Dnilva, Babes in Boyland, Helena Lyth och Annelies Blomster och Bakverk för att nämna några. The Creative Collective Sweden julkalender The Creative Collective Sweden I dagens lucka, nr 6, är det min tur att bidra. Jag har gjort en ask och ett placeringskort som piffar upp på julbordet. Vill du också göra dessa boxar hittar du en steg-för-steg-guide och PDF att ladda ner HÄR. In och kika på detta nu, på torsdag är det min tur igen med en julklapp-deluxe i Designbloggarnas julkalender. Missa inte det! // Hanna Wendelbo Christmas-Roses-HannaWendelbo Christmas-Roses-HannaWendelbo-placecards         SparaSpara

Julkalender lucka 3: Vinn ljusstake från Kattvik Design

0
Vinn ljusstake från Kattvik Design

Bakom lucka nummer 3 i Designbloggarnas julkalender döljer sig en vacker ljusstake från Kattvik Design. Jag lånade med mig ett par och gick ut i växthuset för att fota och ljusstakarna visade sig ha oväntade praktiska funktioner, mer om det längre ner!

Vinn ljusstake från Kattvik Design Kattvik Design har sina rötter precis som namnet antyder i den lilla byn Kattvik, mellan Båstad och Torekov på Bjärehalvön. Jag som är uppvuxen i närheten och som även tillbringar så mycket tid jag bara kan under sommarhalvåret i dessa trakter hajade till när jag såg namnet. För mig är Kattvik mest förknippat med att man nästan alltid lyckas få årets härligaste dopp där nere till höger om den lilla pittoreska hamnen. Andra kanske förknippar Kattvik mest med att det var just här som Richard Gere en sommar oxå tog sig ett dopp, naken… Men för alla som har varit i Kattviks underbara lilla hamn kan verkligen förstå poängen med en ljusstake med stormglas runt. Hur vindstilla det än är så finns det alltid en svag bris över Laholms-bukten. Tydligen var det exakt detta lilla problem i paradiset hamn som är ursprunget till ljustakens form och design. Kattvik Ljusstake Jag blev först mest förtjust i att ljuset från lågan fortplantade sig i det rundade stormglaset och spred ett vackert sken i växthuset där det så här års tillverkas kransar av alla olika slag. Enklaste kransen De enklaste minikransarna gör jag på najtråd som är lindad två varv och sedan lindar jag lite mossa hårt och tätt på stommen varpå jag dekorerar med lite barr och annat vad som finns till hands. Minikrans Mitt i all min kransbinderi-hysteri tronar ljusen från Kattvik Design. Den oväntade poängen hos mig där barr, mossa, blad och blommor flyger hit och dit är att jag kan ha tända ljus (vilket man måste ha för stämningen, eller hur?) på grund av att de är helt skyddade i stormglasen och brandrisken är minerad. Hur bra…? Kattvik design ljusstake När man håller på och julmyser tycker jag att stämningsfaktorn värderas väldigt högt. Älskar att gå och Ernsta mig i växthuset, skrocka förnöjsamt och längta efter julen. Inte blir saken sämre av att mitt på bordet står en stor bukett med aprikosa Fair Trade-rosor från Blomsterlandet från ett jobb jag gjorde tidigare i veckan. Åh som jag längtar efter att visa det, men det blir först i månadsskiftet januari-februari! Blomsterlandet Rosor Många levande ljus och vintergröna barr och blad sprider verkligen sådan stämning i växthuset. Nu gäller det att verkligen njuta av mörkret och de korta dagarna, nu blir det bara mörkare i 18 dagar till och sedan kommer det gå mot ljusare tider igen! Hurra! Ljuskrona i mossa In och tävla med er nu om den fina ljusstaken från Kattvik Design. Kika in på Designbloggarnas Instagram så hittar du både tävlingen och hur du ska göra för att vinna en fin julklapp till dig själv! Men skynda du har bara fram till midnatt på dig, därefter hittar du nästa lucka hos bästa TapetMartin… Må Gott! // Hanna Wendelbo Vill du läsa mer från Hanna Wendelbo klicka här.   SparaSparaSparaSparaSparaSpara