SENASTE ARTIKLARNA

Morgonyoga på NK

1

Det är inte varje morgon man börjar med ett yogapass i NK´s entré, men det var precis vad jag gjorde i torsdags. Jag och ett gäng härliga hälso/gröna/träningsprofiler var inbjudna för att få provsmaka helt nyöppnade Condecos ljuvliga frukost, men för att förtjäna den var det bara att genomföra yoga-passet.

Sedan träningsresan jag och min vän Helen var på i början på maj, då vi förutom all övrig träning, gjorde 2 yogapass om dagen blev jag oväntat pepp på yoga. Det är ju en fantastiskt trevlig träningsform som passar perfekt som komplement till min löpträning. Det gäller bara att göra sig tiden!

Yoga_NK_Designbloggarna

Morgonyoga_NK_Condeco_Designbloggarna

Frukosten var fantastiskt god och helt vegetarisk. Jag tycker det är så skönt att utvecklingen går åt det gröna i vår gemensamma uppfattning om kost. Jag slutade äta kött när jag var i tioårsåldern, då visste jag inte att det kallades att vara vegetarian, och något man faktiskt kunde vara. Numera är det inget konstigt att berätta att man är vegetarian. Och att Condeco öppnar upp i NK med en grön profil det måste jag verkligen applådera, speciellt när det är så här vansinnigt gott!

NK_Condeco_Designbloggarna

NK_bloggfrukost_CondecoStilen på stället kan väl beskrivas som en rustik variant på ett parisiskt brasserie, möjligen att jag kan se uttryck lånade från två andra populära ställen i Göteborg, hotellen Pigalle och Bellora. Jag kan bara nöjt konstatera att jag uppskattar att det kommer in mönster i inredningsbilden och att man har glaslampor producerade i Småland.

Condeco_NK_Gbg

En sak är säker att jag gärna skulle vilja bjuda min träningskompis Helen på en frukost eller lunch här, och jag är övertygad om att det skulle falla henne i smaken. Tyvärr träffas vi inte allt för ofta då vi bor på varsin kust i detta land. Men vi peppar varandra över sociala medier och vill du veta mer om det följ oss gärna på Instagram där vi heter @hannaohelentranar

Tack Condeco, NK och Manifest för bästa starten på morgonen!

Må gott!

/Hanna Wendelbo

DELA

Finaste trädgårdspaviljongerna!

0

Reklam – Detta är ett sponsrat inlägg i samarbete med Bygghemma.se 

Det känns som om våren försiktig har börjat lämna för att göra plats för sommarens härligheter. Trädgården blir mer och mer prunkande för varje dag som går och regnet har gjort stor nytta. Hoppas bara vi får njuta lite innan högsommaren slår till, det är ju så vansinnigt vackert just nu! Vi står inför stora projekt på tomten nu under sommaren, ett växthus ska byggas och ett utekök ska bli till. Även om det är mer än tillräckligt med sysselsättning för mig och Martin så kan jag inte låta bli att snegla på paviljonger, vilket skulle bli ett perfekt tak för uteköket.

Man vill ha en lite lagom skugga, en trivsam inramning och en konstruktion som ger en förnimmelse av ett rum i själva trädgårdsrummet. Då är en paviljong ett utmärkt val. Bygghemma.se tillhandahåller ett stort paviljongutbud med ett par olika varumärken som JABO, Palmako och Hillerstorp.

Pergolux i vitlackad aluminium med ett solkydd i polyester ger den där perfekt lagom luftiga känslan. Enkelt, stilfullt och rent med precis den där rätta känslan av rumslighet jag är ute efter. Kompletterat med fina klätterväxter så kan jag ju lätt föreställa mig själv sitta där och njuta!

paviljong-hillerstorp-pergolux

Bygghemma.se levererar på 2-5 arbetsdagar och dessutom fraktfritt. Det är ett bra alternativ i synnerhet för oss som inte har dragkrok på bilen.

paviljong-plus-vickleby

Paviljonger finns i många olika stilar. Jag gillar de här i mer romantiserande stil också, tänk att sitta där med ett glas jordgubbssaft och lyssna på Sommarpratarna. Kanske till och med att man gillar ett litet lätt sommarregn då?

paviljong-jabo-pergola-naturvit

Hemma hos oss passar dock de i ett mer modernt och enklare uttryck. Snyggt med naturvitt tak mot den svarta stommen, en grön klätterhortensia i kombination med detta och man är hemma!

Vilken stil är din favorit?

Må gott!

/Hanna Wendelbo

 

 

DELA

Juan Font Vinbar- snyggbaren i Göteborg!

0

Här om dagen var jag ute med vänner i Göteborg och vi stämde träff på ett ställe som var helt nytt för mig. Juan Font ligger på Teatergatan i Göteborg, ett stenkast från Avenyn. Inredningen, liksom mat och dryck är spanskinfluerad och mest och bäst rykte har de kanske för sina Spanish Gin & Tonics. Gillar verkligen sättet de serveras på!

Förtjust blev jag även i väggen där man monterat upp ett vanligt rutnät av armeringsjärn med terrakottakrukor fyllda med murgröna, fejk, men fint ändå! En inspirerande lösning för ett hörn i trädgården, men då med riktiga växter så klart.

JuanFontVinbar_Designbloggarna

JuanFontVinbar_klinkergolv

Må gott!

/Hanna Wendelbo

DELA

Trendföreläsning FW17 med By On and Friends

2

I dagarna två har On Interior, med bland annat varumärkena By On, Village, Vakinme och Burn Cancer nyinvigning av sitt härliga nyrenoverade showroom här i Göteborg. I samband med detta så har jag att samman en trendspaning för hösten 2017 som reflekterar över samtidsfenomen och som förklarar bakgrunden till de otroligt spännande stories som de tre säsongssläppen kretsar runt.

Idag höll jag föreläsningen för första gången för en härlig skara som hade samlats för en inspirerande förmiddag tillsammans med On Interiör. När vi närmar oss hösten så lovar jag att bjussa på mer från denna trendföreläsning, men till dess får ni njuta av ett bilder med sneakpeeks från vad som komma skall när vi njutit färdigt av pioner, syrener, sand mellan tårna, ljumma grillkvällar och rosévin på altanen.
ByOn_Trendföreläsning_HannaWendelbo

ByOn_FW17_Designbloggarna

ByOn_Trendföreläsning

Monkey_ByOn_Designbloggarna

ByOn_KitchenStories

ByOnWithFriends

Imorgon, torsdag, så kör vi igen. Förmiddagen är vigd till kunder så som återförsäljare och inredare och på kvällen blir det en härlig kväll med influencermingel. För att veklingen maxa inspirationen så håller Sveriges mest älskvärda designer Staffan Holm en otroligt ödmjuk föreläsning om kreativitet och designprocessen som har lett fram till ett vansinnigt fint sortiment för varumärket Village. Den stora glasvasen är en favorit här hos mig, så väldigt intressant att få höra Staffans tankar runt utvecklingen av varumärke och kollektion.

Nyfiken på att få fler glimtar så kika in på #byonwithfriends på Instagram.

/Hanna Wendelbo

DELA

Bloggmiddag med Cosentino Scandinavia.

0

I förra veckan hade det spanska stenskiveföretaget Cosentino bloggmiddag i sitt showroom strax norr om Göteborg. Jag och Martin hade fått hedersuppdraget att göra inramningen till lanseringen av den nya kollektionen från Silestone som heter Eternal. Vi hade bjudit in 15 bloggare och influensers till en middag där tankar om vad som är evigt fick tid att lyftas.
Cosentino-Dinner-36

Till vår hjälp denna kväll hade vi de tre kvinnliga filosoferna Aspasia, Hypatia och Themistoclea, som vi hade väckts till liv från evigheten för en kväll. Mer om hur vi tänkte runt inramningen och upplevelsen kan du läsa om HÄR.

Cosentino-Dinner-28Cosentino-Dinner-35

Cosentino-Dinner-43

Drink och mingel serverades på en vit råskiva från Dekton. Cava och så klart pinxtos är det som gäller när man besöker ett spanskt företag en ljummen försommarkväll.

Cosentino-Dinner-38

Jag och Martin, glada och förväntansfulla…

Cosentino-Dinner-47

VD Pierre Wernlundh tillsammans GM Fredrik Jarlesjö hälsade välkomna och berättade den fantastiska historien om hur affärsidén som ligger till grund för Cosentino. Häftigt när ett företag jobbar så innovativt och så starkt med att sätta varumärket redan från start.

Cosentino-Dinner-99Cosentino-Dinner-88

Cosentino-Dinner-97

Mer än 4000 skivor finns här på lagret. Väldigt pampigt att få uppleva råskivorna i stort format. Det är mäktigt! Till showroomet kan privatpersoner komma som vill uppleva stenskivorna i miljö eller i större format som står inför valet att välja skivor i tex kök eller badrum. Det är inte lätt att välja rätt bänkskiva till köket, men miljöerna här hjälper onekligen kunden på traven, tro mig!

Cosentino-Dinner-132

Cosentino-Dinner-58

Cosentino-Dinner-66

Är man på jakt efter ett material som ska tåla väder och vind, tex i ett utekök, ska man ta sig en extra titt på Dekton. Vansinnigt snyggt! Funkar dessutom att klä in hela fasader i, gillart!

Cosentino-Dinner-56

Cosentino-Dinner-81Showroomet hade jag dekorerat med vackra produkter från By ON. Bordet dukade jag med Silestone skivor från kollektionen Eternal i olika nivåer. Till detta adderade jag vita blommor med gröna blad i glasvaser. Ljusstakarna valde jag att ha i varmguld för att verkligen matcha stenskivornas elegans.

Cosentino-Dinner-54

För att hitta sin plats vid bordet blev man tilldelat ett kort med antingen en filosofs namn på eller ett citat från en filosof, sedan gällde det att para ihop citat med filosof. För enkelhetens skull var det som ett puzzel, man kunde se om bitarna hörde ihop, men innan det uppmärksammandes blev det ganska roligt och fnissigt!

Cosentino-Dinner-62

 

Cosentino-Dinner-89

Cosentino-Dinner-160

Maten som var inspirerad av det spanska köket serverades på stenskivor. En ljuvlig meny komponerad av mina favorithipsters från Majorna, Björn och Svante på Mushy Mushy, som jobbar med guerilla catering i trakterna runt Göteborg.

Cosentino-Dinner-156

Cosentino-Dinner-126Cosentino-Dinner-128

Themistoclea serverade både kloka ord och vin genom kvällens middag. Vad hade vi gjort utan denna kvinnliga braintrust i historien?

Cosentino-Dinner-134

Cosentino-Dinner-170

Svante och Björn får sin välförtjänta applåd för maten.Cosentino-Dinner-141
Cosentino-Dinner-162

Samtalen böljade fram högt och lågt men det som var den gemensamma nämnaren var den generösa stämningen som alltid finns i dessa kretsar. Jag riktar ett stort tack till Pierre, Fredrik och Anna på Cosentino som gav oss förtroendet att skapa denna afton och ett riktigt stort tack till alla ni som kom och blev medskapare av denna upplevelse! Tacksamhet är vad jag känner.

Jag vet inte vilken filosof som sa att ”det är gästerna som gör festen” men jag håller med!

Må gott!

/Hanna Wendelbo

 

DELA