Romphim

0

Romphim är trenden som under de senaste veckorna har exploderat över internet. Nu kanske du undrar varför? Är det en jackan för fingrarna eller bikini i fleece? Nej. Det är en byxdress för män. Det är inte mer än det. Det är den minst anmärkningsvärda trenden men också den mest uppmärksammade. Varför?

Det var i April 2017 som märket ACED Design lanserade Romphim. Namnet på plagget är en kombination av ordet romper, som är synonymt med byxdress och ordet him, som i honom. ACED Design släppte sin kampanj för de nya plagget och snart togs kampanjen upp som en nyhet och plagget blev till en viral sensation.

landscape-1494885597-romphims-by-the-pool-hand-shake

Byxdressen är vanligtvis kopplad till kvinnan och till det kvinnliga modet, därför tog det inte långtid för ens plagget började kallas för feminint. Åsikten om plaggets femininet har främst tagits i uttryck genom memes. Majoriteten av dessa är kränkande och anspelar på stereotyper om homosexuella män.

Det som slår mig när jag läser om Romphim är att det har varit en enorm uppståndelse runt manliga trender under de senaste åren. Internet hånar Romphim likadant som internet hånade Manbun för några år sedan. Denna uppmärksamhet som manliga trender får sker inte bara inom modevärlden utan sträcker sig till nyhetssändningar, sociala medier, radioprogram osv. Trender för män behandlas genom många fler kanaler än de kvinnliga trenderna. Det måste vara att en manlig trend betyder att män bryr sig om något som är normativt kvinnligt att intressera sig för. Det ligger en viss skam i att vilja uttrycka sig genom utseende då det är feminint. Det manliga modet har alltid varit lillebror till det kvinnliga modet och bjuder inte alls på lika stor mångfald och valmöjligheter eftersom intresset för kläder hos män inte ska vara viktigt, det är ett kvinnligt intresse. Därför uppmärksammas varje litet intresse för variation av det manliga utseendet, för man bara måste.

landscape-1495119726-overview1

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × tre =