Halloween i Tokyo

0
Halloween i Shibuya

Den bästa kvällen i Tokyo var Halloween-kvällen i Shibuya. Området är som Tokyos version av Time Square, en bättre version tycker jag va. Kolla in Instagramkontot @shibuyameltdown. Denna kvällen var Shibuya fullpackat av utklädda människor och vi stack ut i våra tradiga kläder. Som Lundabo fick jag lite Valborgs känsla när jag spejade över trottoarerna och fick se Pikachu och Nemo som shotade genomskinlig vätska ur en plastflaska.

Shibuyas poliser

Poliser fanns överallt och verkade rätt oberörda av massorna. I den största fyrkorsning turades poliserna om att släppa fram varsin hord av människor från ett håll för att sedan stänga igen med gula band. (Se den otroligt kassa bilden ovan) Poliserna fungerade lite som rödljus.

IKEA-mannen

Vi sitter och väntar på Anna med familj som vi ska äta middag med när vi ser Ikea-mannen. Efter Balanciga släppte en lyxväska som liknade en kopia av den vanliga Ikea kassen startades en rörelse som började skapa olika klädesplagg av Ikea kassen som en liten protest mot överprisat mode. Här har vi Ikea modet mitt i Tokyo. Tveksam på om detta var en utklädnad eller inte?

Hundprins

Om man var riktigt smart så räckte det att klä ut sitt gulliga husdjur istället för att klä ut sig själv. Hundprinsen fotas av mig + 10 pers under denna bilden.

Spirited away no face

En majoritet av utklädnader under kvällen var svårplacerade. De flesta var bara utklädda, typ till dödskalle farbror, helt rosa klädda eller blodiga. Man blev därför riktigt glad när man såg en karaktär som man kände igen. Här har vi tre no Faces!

2 maids

Ett tag gick vi bakom två killar som klätt ut sig till sexiga maids. Ofta stoppades de av andra killar på gatan för att tillsammans hånskratta. Det är så löjligt att det fortfarande är en sådan jävla showstopper att killar, på skoj, väljer klassiska sexiga utklädnader för tjejer. Det är ett sådant hån!! Jag lovar att alla tjejer egentligen vill klä ut sig till en rolig karaktär men det sitter en liten jävel i huvudet och säger att man framförallt måste vara snygg på halloween.

Det härligaste att få gå runt och se så många glada utklädda människor på samma gång. Det är väldigt speciellt att vara en del av en folkmassa som inte har en utvald destination utan som planlöst går runt för att kolla på varandra. Det kändes så fint när främlingar tog varande om midjan för en bild, det visade uppskattning på något sätt.

// Greta

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

fem × 1 =