Halloween i Tokyo

0
Halloween i Shibuya

Den bästa kvällen i Tokyo var Halloween-kvällen i Shibuya. Området är som Tokyos version av Time Square, en bättre version tycker jag va. Kolla in Instagramkontot @shibuyameltdown. Denna kvällen var Shibuya fullpackat av utklädda människor och vi stack ut i våra tradiga kläder. Som Lundabo fick jag lite Valborgs känsla när jag spejade över trottoarerna och fick se Pikachu och Nemo som shotade genomskinlig vätska ur en plastflaska.

Shibuyas poliser

Poliser fanns överallt och verkade rätt oberörda av massorna. I den största fyrkorsning turades poliserna om att släppa fram varsin hord av människor från ett håll för att sedan stänga igen med gula band. (Se den otroligt kassa bilden ovan) Poliserna fungerade lite som rödljus.

IKEA-mannen
Vi sitter och väntar på Anna med familj som vi ska äta middag med när vi ser Ikea-mannen. Efter Balanciga släppte en lyxväska som liknade en kopia av den vanliga Ikea kassen startades en rörelse som började skapa olika klädesplagg av Ikea kassen som en liten protest mot överprisat mode. Här har vi Ikea modet mitt i Tokyo. Tveksam på om detta var en utklädnad eller inte?
Hundprins
Om man var riktigt smart så räckte det att klä ut sitt gulliga husdjur istället för att klä ut sig själv. Hundprinsen fotas av mig + 10 pers under denna bilden.
Spirited away no face
En majoritet av utklädnader under kvällen var svårplacerade. De flesta var bara utklädda, typ till dödskalle farbror, helt rosa klädda eller blodiga. Man blev därför riktigt glad när man såg en karaktär som man kände igen. Här har vi tre no Faces!
2 maids
Ett tag gick vi bakom två killar som klätt ut sig till sexiga maids. Ofta stoppades de av andra killar på gatan för att tillsammans hånskratta. Det är så löjligt att det fortfarande är en sådan jävla showstopper att killar, på skoj, väljer klassiska sexiga utklädnader för tjejer. Det är ett sådant hån!! Jag lovar att alla tjejer egentligen vill klä ut sig till en rolig karaktär men det sitter en liten jävel i huvudet och säger att man framförallt måste vara snygg på halloween. Det härligaste att få gå runt och se så många glada utklädda människor på samma gång. Det är väldigt speciellt att vara en del av en folkmassa som inte har en utvald destination utan som planlöst går runt för att kolla på varandra. Det kändes så fint när främlingar tog varande om midjan för en bild, det visade uppskattning på något sätt. // Greta

Tokyo 2017

0
Här har vi mig utanför en butik som bara bestod av maskiner med leksaker, sådana som finns på Ica med godis i.

Jag är hemma igen, nu mera en stolt ägare av 500 bilder från resan. Vi har hälsat på hos min moster Anna i Tokyo. Vi stannade i en vecka men hann turista för fyra. Resan har inneburit mycket tempel, spelhallar och, tyvärr, grönt kallt te. Vad är grejen med kallt te som inte är iste, vidrigt!

Moster Anna
Moster Anna var reseledare vilket var tur eftersom det hade gått värdelöst utan henne. Hon guidade oss genom frukost, tunnelbana, tempel och restauranger. Tack Anna!!
Tempelet Nanzen-ji i Kyoto
Mer tempel. Varje gång vi besökte ett tempel såg vi flera kvinnor (och några få män) som var klädda i traditionella kimonos. Anna menar att man gör detta när man firar något speciellt stort som hänt i livet, t.ex. förlovning.
Resans största foto offer
Cina mitt i Shibuya den kvällen när Tokyo firade halloween. Gatorna flödade av människor som var utklädda och man skämdes för att man själv inte var det. Mer om det kommer senare.
..och så har vi dem här jävlarna, vinner fan aldrig.
Spelhallarna var guld tycker jag, fantastiska färger. Spelhallarna fanns mitt i stan i området Akihabara som är känt för elektronik, kameror och datorer. Jag kommer lägga ut mer specifika inlägg om Tokyo så ni inte kommer komma undan min resa, det ni. Kom snart tillbaka om du vill spana in halloween i Tokyo. Kram // Greta

Att följa på Instagram

0
@frejawewer

Jag älskar Instagram, det är min bästa grej. Därför blir jag oftast mer imponerad av människor som är skickliga på Instagram. Eftersom jag är hooked på mode så är det sådana insats jag gillar mest. Det känns som modebloggar är en smula passé och att Instagram är den nya plattformen för mode. Instagram blir som en ny version av Pinterest. Här är några av dem som inspirerar mig på Instagram:

Hanna Stefansson @hannastefansson

Bild: @hannastefansson

Här har vi Hanna, en riktigt skarp instapersonlighet. Hanna är både bloggare och fotograf. Jag har börjat använda min basker flitigt efter denna bilden. Du hittar henne också på: hanna.elle.se!

Freja Wewer @frejawewer
@frejawewer
Älskar Freja! (blonda på bilden) Hon är min främsta modeikon!!(LOL, men sant) Störigt att hon är så attans snygg för allt sitter bra på henne. Freja är en modell och bloggare från Danmark.  

Emili Sindlev @emilisindlev

Foto: @emilisindlev

Denna bilden är från Roskilde??!?!?! Vem har på sig detta på Roskilde? jaja, skitsnygg är hon iallafall och riktigt fin stil. Dock lättare för en mega dunder brud att ha på sig gamla blommiga klänningar än för t.ex. mig. FUSK! 

Wasima Ayad @vvasima

Foto: @vvasima
Wasima är stylist och dj, hon jobbar med artister som Linda Pira och Cherrie. Wasima påminner mig om Lana del Rey i musikvideon till Ride<– Min soft spot. Wasima kör helt på sin egen grej och därför gillar man henne extra mycket. Hon producerar mycket rörligt material på insta, anledning till dålig bild ^. Följ dem. Kram// Greta

Erdem x hm

0
Bild: standard.co.uk// Behind the scenes

H&Ms årliga designsamarbete 2017 är med ERDEM. Märkets skapare är den London-baserade designern Erdem Moralioglu. Designern började arbete för den kända modedesignern Diane von Furstenberg i New York efter att ha studerat mode vid Royal College of Art i London. År 2005 flyttade han från New York, tillbaka till London för att starta sitt eget märke, ERDEM. Kläder från ERDEM har sålts hos världens mest exklusiva varuhus som t.ex. Barneys och Bergdorf Goodman i New York. Moralioglus kläder har burits av kändisar som Emma Watson, Alicia Vikander och Sarah Jessica Parker.

Foto: standard.co.uk// Behind the scenes med Baz Luhrmann

I morgon torsdag släpps kollektionen ”ERDEM x H&M” hos H&M. Inför morgondagen har H&M idag släppt kampanjfilmen “The Secret Life of Flowers” som är regisserad av Baz Luhrmann (se den här). Även känd för filmer som ”Moulin Rouge” och ”Romeo and Juliet”. Kampanjfilmen följer en ung man som följer med en vän till en herrgård ”Reddham Gardens”, där är det alltid vår. Väl inne i huset träffar dem en äldre kvinna, hon verkar äga huset och samla unga och kända människor där. På kvällen, vid middagen, träder en ung kvinna in (spelas av Skam-stjärnan Ruby Dagnall). Den unga mannen tycker hon är super snygg och efter att ha lekt kurragömma med de andra snygga unga människorna så hånglar dem.

Bild: Resumé
Jag tycker att videon hade perversa undertoner. Det är en äldre kvinna som samlar på sig unga människor som är snygga för att sedan fråga dem hur deras njutning tar form. Jag får en känsla av att hon betalar dem för att stanna i huset och att hon använder dem som hon vill, någon typ av prostitution. De unga vackra människorna som lever i huset beter sig väldigt underligt för att vara vuxna, de påminner mer om barn eller robotar. Miljöerna är disiga och drömlika vilket också får mig att uppfatta karaktärerna i kampanjfilmen som höga på typ LSD.
Vänster: Erdem x hm 17// Höger: Gucci SS 16
Kollektionen i sig är väldigt malplacerad mitt i hösten. Som de säger i kampanjfilmen”It’s always spring”. Märkligt val att lansera en kollektion som är så starkt kopplad till vår mitt i hösten. Genom kampanjfilmen kan man anta att kollektionen ska lysa upp hösten med en vårkänsla. I filmen åker vännen och den unga mannen genom ett höstlandskap för att komma till huset där det alltid är vår. Men fortfarande väldigt märkligt. Kläderna i Erdem x hm påminner om en tråkigare version av Guccis kollektion Spring Summer 2016. Jag älskar när H&M har samarbeten, mina Alexander Wang tights från samarbetet 2014 är mitt favorit plagg. Är väldigt besviken på detta året dock, även provocerad av reklamfilmen. VAFAN! //Greta

MeToo

0
Lysette Anthony//Bild: Telegraph//Fotograg: Getty

Det är tidig förmiddag när skådespelaren Lysette Anthony öppnar dörren för att mötas av filmproducen Harvey Weinstein i dörröppningen. Han knuffar in henne i hallen. Lysette Anthony försöker trycka bort honom men Weinstein är för stark. Till sist ger hon upp, blundar och våldtäkten sker. Det var sent 80-tal, och idag 2017 har hon äntligen vågat anmäla Weinstein. (Bilden är på modiga Lysette Anthony från Telegraph).

Kvinnor som talat ut// Foto: Svensk Damtidning

Efter Anthonys intervju i brittiska Sunday Times uppmärksammade skådespelerskan och UNICEF-ambassadören Alyssa Milano det som skett med nätkampanjen #MeToo. Kampanjen uppmuntrar kvinnor, världen över, att berätta om sexuella trakasserier. Enligt Twitter har #MeToo twittrats över en halv miljon gånger under det senaste dygnet.

The New York Times skrev i början av Oktober om de flera kvinnor som anklagat filmproducenten Harvey Weinstein för sexuella trakasserier som pågått under över 30 år. Han ska bland annat ha tafsat, blottat sig och onanerat inför kvinnor och  erbjudit filmroller i utbyte mot sexuella tjänster. Efter detta har fler kvinnor öppna upp sig om sina erfarenheter av Harvey Weinsteins år av övergrepp och trakasserier. Bland annat Gwyneth Paltrow, Cara Delevingne och Angelina Jolie. Efter Hollywoods kvinnor äntligen har vågat berätta om Weinstein sexuella trakasserier har hans fru lämnat honom, han har sparkats ut från Oscarsakademin och sitt eget företag. (Bild från Svensk Damtidning)
Jessica Almenäs// Foto: Aftonbladet//Fotograf: Anna Tärnhuvud
#MeToo har även spridit sig till Sverige där kända och okända svenska kvinnor skriver om sina upplevelser. På Instagram skriver Sarah Dawn Finer: ”Från dagis, genom skolåren, på turné, i studion, på teatern, på tv, på Ica, inrikes, utrikes. Överallt. Nu som då. #metoo”. Andra kända kvinnor som Solsidan skådespelaren Mia Skäringer och programledaren Jessica Almenäs har uppmärksammat #MeToo på Instagram. Före detta designbloggare Lulu Carter har pekat ut Martin Timell som Sveriges motsvarighet till Harvey Weinstein. Carter och Timell jobbade under en tid tillsammans med programmet Äntligen hemma. Carter anklagar nu Martin Timell för sexuella trakasserier och maktmissbruk. (Foto: Anna Tärnhuvud)
Foto: @1337likesTelegraph
Det feministiska Instagram-kontot 1337likes lyfte fram Cissi Wallins inlägg under #MeToo där Wallin berättar hur hon blev våldtagen 2006 av Aftonbladet kulturjournalist Fredrik Virtanen. Efter detta har 1337likes postat flera meddelanden som hennes följare har skrivit till henne om kända män som har sexuellt trakasserat dem och andra kvinnor. 1337likes har strykt över namnen och hennes följare vädjar till henne att hänga ut männen med namn. (Foto: @1337likes) Kampanjen gör mig så fruktansvärt ledsen men också starkare. Kvinnor måste våga berätta om sexuella trakasserier. Det var i Stockholm sent på natten, jag var själv i en tunnelbanevagn. En man sätter sig mitt emot mig, ler och börjar stryka sin hand längs mitt ben in mot mitt underliv. Jag gick log och tackade nej, ställde mig upp och gick därifrån. Sen grät jag i 4 timmar. MeToo. // Greta Källor:Svensk DamtidningAftonbladetCNNEnewsnyheter24TelegraphSydsvenskan