Veckans blomma- den franska tulpanen.

0

Foto: http://demarcoperpich.blogspot.se/

Den allt mer populära ”Franska tulpanen” är veckans blomma. Jag har älskat de här långa pampiga tulpanerna sedan jag så de för första gången någon gång under 90-talet.

De är så lätta att arbeta med, egentligen behövs det bara en eller två i en hög vas, gärna i lite olika höjder. Plocka in eller köp någon enkel kvist att komplettera med om du vill eller tycker att det behövs.

Varför heter de franska tulpaner då? Jag vet faktiskt inte. Lökarna är holländska men odlas i södra Frankrike och i norra Californien för snittblomsindustrin. Det kan ju vara så att ”franska tulpaner” låter bättre än ”amerikanska tulpaner”. De heter nämligen French tulips i USA också.

De franska tulpanerna är betydligt dyrare än de traditionella. Däremot är de hållbarare och det behövs inte så många heller för att skapa en effekt. Du hittar blomman i de flesta blomsteraffärerna just nu faktiskt. Så unna dig ett par stycken, och njut.

Placera tulpanerna, nysnittade, i kallt vatten. Just tulpaner och andra lökblommor, behöver inte så mycket vatten, så ca tio cm räcker. Samma regel gäller som för de flesta snittblommor. Placera dem om möjligt svalt under natten, då håller de betydligt längre.

franska_tulpaner1

Bild: Svenskt Tenn.

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

elva − fyra =