Vår kopparbröllopsfest- mer detaljer.

0

Bilder:Egna

I lördags firade min fru och jag 12,5 år som gifta. Eftersom jag är dansk, så var detta något jag ville fira. Kopparbröllop är nämligen en jättestor tillställning i Danmark. Det firas nästan lika stort som själva bröllopet.

Sagt och gjort, vi hyrde Västerports kök, i hamnen i Varberg, och bestämde en meny och lite annat som hör till. Vi bjöd in en massa vänner och sen var det bara att sätta sig till bords.

Det blev superlyckat och jag tror att alla gäster var nöjda med kvällen. Blommorna ville jag skulle gå lite i koppartema, fast ändå inte för mycket. Även lite vår, och höst. Vilken blandning, eller hur? Men jag tycker nog att jag fick till det ganska så bra till slut.

Material jag använde:

Rosor, rölleka, tallkottar, nejlikor (de som ser ut som gräs), pärlhyacinter och plommonkvistar. Till det en metallskål, grön oasis, grönt ullgarn, tråd och pärlor.

Som samtalsämnen vid bordet, (vi hade dukat med fyrkantiga bord, 8 personer vid varje) hade jag förberett tre ämnen som skulle presenteras efter varje rätt. Superhjältar, blommor och skor. Ett uppskattat inslag som fick gästerna att börja prata med varandra direkt. Hör av er om ni vill veta exakt vilka frågor det var.

Nedan följer lite bilder på blommorna och på hur det såg ut i lokalen.

copperwedding2

Närbild på arrangemangen.

copperwedding3

Tre av fyra klara.

copperwedding4

Här är ett arrangemang som är lite större, det stod på en byrå och kunde därför vara högt, så jag arbetade på höjden med plommonkvistarna.

copperwedding5

Så här såg det ut på borden.

copperwedding6

Här en bild från Västerports kök, innan gästerna kom.  Jättefint. Det finns stora panoramafönster ut mot hamnen. Här hade vi en fantastisk kväll. Jag lovar.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 + fyra =