Utflyktstips- Träslövs Trädgård i Varberg.

0

Bilder: Egna.

I fredags var jag på Träslövs Trädgård i Varberg och blev fotad och intervjuad för en artikel i Varbergsposten. Då jag själv tycker att Träslövs Trädgård är den absolut mysigaste trädgårdsbutiken i Varberg passade jag på att fota lite när jag ändå var där.

Om du vill läsa mer om Lars-Johan Svanström, ägaren till Träslövs Trädgård, klicka då in på Krickelins blogginlägg. Där berättar han historien bakom trädgården och även om sina framtidsdrömmar och spännande visioner.

traslovs_tradgard3

Det finns många spännande trädgårdsrum att inspireras av.

traslovs_tradgard2

Ett fint sätt att göra en vanlig krukhylla till en fin inredningsdetalj. Rama in hyllan med glaspartier.

traslovs_tradgard4

Ett apträd, Araucaria araucana, det är ett träd jag väldigt gärna skulle bli ägare till. Så coolt och faktiskt ganska så vanligt i Holländska trädgårdar. Oftast ser man det vid entrén. Men här har det få flytta in hos Träslövs Trädgård. Måste bara bestämma var någonstans jag kan ha det.

traslovs_tradgard5

Till sist ett träd jag aldrig sett förut. Det är en hängande katsura. Jag har själv några, ganska så små än så länge, i min lilla trädgård. Men de är upprätt växande. Den här hängande sorten är ympad på en grundstam och kommer därför inte att bli högre. Ett bra alternativ till en mindre trädgård.

Så har du tid över nästa gång du är i eller passerar Varberg, ta den lilla omvägen till Träslövs trädgård. Den ligger bakom sjukhuset, så det är nära stan.

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × 5 =