Hur ser blomsteraffärer ut i Beijing?

0

Bilder: Egna.

De butiker vi besökte i Beijing påminde väldigt mycket om våra butiker här hemma. När vi sa detta till ägarna blev de jätteglada, de strävar nämligen efter att vara så västerländska som möjligt. Skandinavien och då framför allt Sverige är länder de är mycket intresserade av och vill lära sig allt om. De vill att butikerna ska se skandinaviska ut.

Bilden ovan är från butiken Flora Yard, jag bara älskar loggan, så himla fin och inne i butiken hänger det så klart en gunga. Butiken ägs av Carmen, en riktig entreprenör som använder butiken till olika evenemang också. Hon har byggt ett kök, där man kan anordna matlagningskurser och samtidigt fixa till ett vackert dukat bord. I butikshuset fanns också två rum att hyra. Där bor bland annat personer som deltar på hennes kurser men även turister. På bilden är från vänster, min rektor Stefan, jag, Tina vår tolk, Carmen och mina kollegor Viktoria och Helena.

flowershops10

Otroligt fin logga.

flowershops8

När vi besökte butiken hade hon en kurs i bordsdekorationer.

flowershops9

Min kollega Helena tillsammans med Carmen.

Ett annat ställe vi besökte var Meng Flora. Ett stort företag som både var grossister, designade floristiska arbeten som deras kunder kunde inspireras av. De samarbetade med många stora internationella företag och gjorde reklambilder, events, kurser och så vidare. De tillverkade även egna krukor och vaser. Ett fantastiskt företag, där skulle jag gärna jobba.

flowershops3

Kontoret på Meng Flora.

flowershops1

De hade en egen liten fotostudio där de fotade alla blommor och blomsterarbeten.

flowershops2

De höll en presentation för oss om deras imponerande verksamhet. Här ett event för Audi.

flowershops11

I mitten sitter Designchefen Terence. Han gjorde många av alla blomsterarbeten.

flowershops6

Tina var en av fyra delägare till butiken The garden. Också detta är en butik som påminner mycket om våra. Enkelhet, blommorna i fokus, trä, sten, betong och så vidare.

flowershops5

Visst ser det svenskt ut?

flowershops4

Solrosor, lövkojor, rosor ja till och med växterna känner vi igen. Älghornsbräken och Philodendron.

flowershops7

Vi avslutade mötet på The Garden med te och småkakor. Mycket trevligt.

Det var några bilder från blomsteraffärerna vi besökte i Beijing. Detta skulle också mycket möjligt kunna vara blivande praktikplatser åt våra elever som vi hoppas kunna skicka till Kina om ett år.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

18 − 6 =