Fredagsblomman- Kinesisk trädpion. Var har jag fotat den?

0

Bilder: Egna.

Under vår vecka i Beijing hann vi så klart med några sevärdheter.

Den här dagen började vi med en timmes bilfärd och en halvtimmes kö för att komma fram till Himmelska Fridens Torg. Ett gigantiskt torg med en konstig form. Inte så mycket att se där annat än fina planteringar och att kunna säga att man har varit där.

The_forbidden_city2

Stort, detta är ett hörn av torget. Det var väldigt svårt att få till några bra bilder som visar storleken på torget.

The_forbidden_city3

Fina planteringar fanns det.

The_forbidden_city4

Här står jag med Den Förbjudna staden några hundra meter bakom mig. Så torget ligger nära. Själva torget fortsätter på sidorna och bakom byggnaden till vänster om monumentet. Då kan du börja fantisera om storleken på platsen.

Från torget gick man genom en tunnel under en stor väg och kom då fram till Den Förbjudna Staden. Vilket bygge. Om jag inte minns fel berättade guiden att det tog en miljon människor 14 år att bygga staden som är ungefär två kvadratkilometer stor. Ett imponerande bygge. Det fanns en tanke med allt. I staden fotade jag också trädpionen på första bilden. Tyvärr var blomningen i sin slutfas när vi var där, men vi hade i alla fall tur med vädret. Den här dagen var det över 30 grader.

The_forbidden_city5

Ett av alla palats. Så vackert.

The_forbidden_city7

Byggnaderna var faktiskt mindre än vad jag hade föreställt mig.

The_forbidden_city6

Älskar den här bilden, kolla in alla färger. Helt otroligt. Vilken upplevelse att gå omkring där.

I andra änden av staden klev man in i Jingshanparken. Parken är uppbyggd på en kulle, en konstgjord sådan, då det enligt gammal kinesisk tradition ska finnas ett berg bakom varje hus. Det fanns inget berg där, då var det bara att bygga ett. Vilken utsikt det bjöds på från en av paviljongerna. Wow.

The_forbidden_city8

Utsikt rakt ner över Den Förbjudna Staden. Mäktigt.

The_forbidden_city9

Alla ”buskar” på bilden är Kinesiska Trädpioner. Den finaste blomman enligt kinesisk tradition, synd bara att de flesta redan blommat över. Några fanns kvar, men det var inte många.

The_forbidden_city10

Avslutar med en bild på en trädpion som kämpar in i det sista.

Trevlig helg på er!

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

sexton − ett =