SENASTE ARTIKLARNA

Fredagsblomman- en äppelgren.

0

Bild: Egen.

Hur fint är inte detta då? En gren med äpplen på. Har ni möjlighet så gör detta. Klipp av en gren från ditt, eller någons, äppelträd. Självklart måste du be om lov först. Ställ kvisten i en vas med varmt vatten efter att du snittat stjälken med en vass kniv.

Jag tycker den passar perfekt i den här stjärnfruktsvasen som jag köpte för några år sedan i Skövde. Tyvärr vet jag inte vem som gjort den, butiken visste nämligen inte det. Det blir verkligen en härlig höstig känsla av att det är äpplen kvar på grenen.

Så ut och plocka, behöver inte vara äpplen, ta det som du har hemma, eller nära dig. Bara du plockar in hösten. Lägg nedfallna lönnlöv som dörrmatta, använd kastanjer (hästkastanjer) som utfyllnad på ett ljusfat eller varför inte göra en ”bordsduk” av höstlöv inför festen. Släpp loss fantasin!

Trevlig hösthelg!

DELA

Röshults gör exklusiva planteringskärl.

0

Bilder: Röshults.

De här planteringskärlen, från Röshults, är avsedda att kunna användas som avskärmare på altanen, balkongen, mot poolen eller var man nu behöver en avskärmare.

Jättefina tycker jag, precis min stil. Däremot kunde de väl planterat nåt lika fint i dem? Fyll ut kärlen. Låt växterna ta över! Speciellt den i bilden under, där kan man ju utnyttja höjden, plantera höga växter. Låt växterna bilda avskärmningen. Då kommer de att bli ännu finare! Just nu ser de lite tomma ut.

De är tillverkade i rostfritt stål som sedan har pulverlackats. Vill du se mer av vad Röshults tillverkar, klicka här.

roshult1Finns två höga modeller, som mäter 140cm….

roshult3

….och en låg, 61,5cm.

 

DELA

Gör din egen höstkrans, steg för steg.

0

Bilder: Egna.

I helgen kände jag för att skapa något och vad passar väl bättre nu är en höstkrans. Jag gick ut i närområdet och plockade höstlöv och hortensia. Kastanjer hade jag redan plockat.

Detta använde jag:

Halmstomme.

Spoltråd i höstfärg.

Lönnlöv.

Löv från kornell.

Kastanjer.

Hortensia.

Limpistol och lim.

Jag började med att sortera bladen, stora, mellan och små. de stora använder man längst ut på stommen och de små längst in. Jag grupperade färgerna, tycker det blir snyggare. Jag valde att binda med en en fin spoltråd i stället för den vanliga gröna. Detta för att jag visste att löven kommer krulla sig och krympa, då är det bra om spoltråden är fin. Plocka mycket mer material än du tror. Jag lindade alla löven runt hela stommen, sen limmade jag på kastanjerna i två grupper, olika stora och till sist fyllde jag ut hålrummen mellan kastanjerna med hortensia, torkad. Klar!

autumnkrans10

Här är de olika material jag använde mig av för att dekorera stommen.

autumnkrans9

Linda löven ganska så tätt.

autumnkrans8

Snart kommit hela varvet runt. På slutet får man hålla upp de första bladen man lindade dit så det sista varvet med ståltråd döljs under de bladen.

autumnkrans7

Nu har jag kommit till kastanjerna, de limmade jag på med varmlim i två grupper.

autumnkrans6

Klippte hortensian i små minibuketter som limmades försiktigt mellan kastanjerna.

autumnkrans4

Här ser man tydligt hur hortensian och kastanjerna jobbar tillsammans i grupp!

autumnkrans3

Valde det här kopparfatet att lägga kransen på, förstärkte känslan med några extra kastanjer som jag lade bredvid de redan limmade grupperna.

Visst reflekterar kopparen kransen på ett fantastiskt sätt?

Det blev jättefint på soffbordet!

autumnkrans1

Närbild på de fina färgerna! Underbart med hösten!

Lycka till!

 

DELA

Nytt från Storbritannien och lite ryt från mig!

0
HyperFocal: 0

Bilder: Grand Relations

Den här vasen, som är en del av en serie produkter är formgiven av Massimo Buster Minale. Formgivare och grundare av Buster + Punch. Serien heter ”Machined” och består, förutom av vasen ovan, även av bland annat whiskyglas, en kandelaber och en bricka.

Vasen är handblåst och finns både i mässing och i stål.

En fin vas, absolut. Stilren och enkel. Det är stylingen som jag har problem med. Vad är det med den där eucalyptusen som är så unikt att den har blivit till alla stylisters lilla favorit. Och visst, den är fin, men vart tog det fina hantverket vägen, det unika, det som just lyfter din produkt. Nej, i stället sätter vi en eucalyptuskvis i vasen och får den att smälta in bland alla andra vaser med eucalyptuskvistar. Vasen försvinner. Framhäv i stället vasen med en bukett som är unik, som man kommer ihåg. Som man vill ha, då vill man ha vasen också.

Mitt tips till alla stylister där ute. Anlita en florist! De finns av en anledning.

HyperFocal: 0

Vasen finns självklart även i mässing.

HyperFocal: 0

Alla produkter i serien ”Machined”.

DELA

Vem vill inte ha en matta med rosor på?

0

Bilder: Kasthall.

Många glömmer att mattor tillför oerhört mycket till ett rum. Det kan tyckas som ett dyrt inköp, men om man bara har planerat sitt inköp rätt och väljer rätt matta på rätt plats är det en investering för resten av livet.

Varför inte fundera på om en matta med rosor på kanske vore något. Fantastiskt fin och av toppkvalitet gör att mattan ”Roses”, formgiven av Maja Johansson och Gunilla Lagerhem Ullberg, på Kasthall, kommer bli din nya favorit i hemmet! Mattan är vävd i nästan 100% ull, det är även invävt lite lurexgarn för att skapa en glittrig effekt.

kasthallroses2

Visst är den snygg!

DELA