SENASTE ARTIKLARNA

Veckans blomma- bukettanemon.

0

Bild: Euroflorist.

Anemonen är en blomma många har som synonym med våren. Den är lättskött och sprider med sina starka färger glädje åt alla som får syn på den. Så mitt tips är att placera blommorna på ett ställe där du är mycket. Kanske på vardagsrumsbordet, bredvid tv:n, på köksbänken eller på köksbordet.

När du kommer hem med dina anemoner, snitta om blomorna med en vass kniv, placera dem i kallt vatten och njut. Eftersom anemonen tillhör de blommorna som inte blommar så länge är det viktigt att de ställs svalt under natten. Kanske till och med när du är på jobbet/ i skolan osv. Det är också just därför som det är så viktigt att du ställer blommorna där du är mycket.

Anemonen kan med fördel blandas med andra vårblommor så som tulpaner, ranunkler och hyacinter.

Nu är jag framme i Beijing, men det kommer ta en stund innan jag får till mitt första blogginlägg härifrån. Så mycket intryck och upplevelser. Men jag lovar att skynda mig och göra mitt bästa.

 

DELA

I morgon åker jag till Kina. Vad ska jag göra där?

1

Bild: voyages-sncf.com

I morgon flyger jag, två floristlärarkollegor och vår rektor till Beijing. Det vi ska göra där är att besöka en floristskola, Cohim Flower School Beijing, och förhoppningsvis på det sättet skapa många nya kontakter för våra kollegor och våra elever. Kanske till och med kunna hitta en framtida APL-plats.

Vi kommer att besöka skolan under flera dagar, vara med på floristlektioner, både med europeiska och kinesiska lärare. Se deras blomsteraffärer och blomstermarknader. Vara med på inredningslektioner och åka till en möbelmarknad.

Detta är bara något av vad de planerat åt oss. Jag hoppas verkligen på en oförglömlig vecka i Kina. Vi får se hur mycket jag kommer att kunna blogga, annars så kommer ni få en reserapport när jag kommit hem.

 

DELA

Veckans blomma- kungsängsliljan.

0

Bild: flowersandfeast.femina.se

Veckans blomma är den späda och gracila kungsängsliljan, Frittilaria meleagris. Klockorna har med sitt karakteristiska rutmönster, fått många att ha just kungsängsliljan som en av sina absoluta favoriter bland vårblommorna. Jag är också en av dem.

Den trivs i sol-halvskugga i väldränerad fuktig jord. Efter blomningen så vissnar den ner, då kan det vara bra att gödsla med benmjöl.

Kungsängsliljan finns i många olika färgställningar som går från nästan helvitt till mörkt lila.

Frittilaria2

Bild: frustratedgardener.com

DELA

Jag önskar er alla en blomstrande påsk.

0

Bilder: Egna.

Idag blir det traditionellt påskfirande hos svärföräldrarna i Västergötland. Det börjar med en kort bilfärd till Hornborgarsjön för att spana in trandansen. Efter det åker vi vidare till Naturrum och kollar in det, brukar vara nån påsktävling för barn. Sen blir det påsklunch.

Självklart fick svärmor en bukett när vi kom hem till dem. Den här gången träffade jag mitt i prick med valet. Färgen passade perfekt. Och vilka tulpaner. Helt fantastiska. Jag gillar verkligen de här fransiga sorterna. Jag adderade några plommonkvistar för att skapa lite mer vårkänsla till buketten.

Som vanligt måste jag tipsa er om att ställa blommorna svalt under natten, då håller de mycket längre.

Glad Påsk!

glad_pask_tulpaner2

Visst är den cool!

DELA

Våren i en hand.

0

Bild: Egen.

Nu är vi mitt inne i en underbar tid. Våren. För mig är det riktig vår, när jag varken behöver ha cykellamporna tända till eller hem från jobbet. Nu, efter att vi ställde om klockan behövs det inte på väg hem, men värre blev det med morgnarna. Jag cyklar till tåget ca kvart i sex. Men nu har jag påsklov, så jag hoppas på att solen kommer ifatt. Jag vill inte tända någon mer cykellampa.

Här ger jag er en bild på våren i en utsträckt hand. Vitsippor i en ”boblenvas”. Blir det mer vår än så här?

Jag önskar er alla en fridfull påsk.

 

DELA