SENASTE ARTIKLARNA

Krukor genom ett Fair Trade projekt på Sri Lanka.

1

Bilder: Bettys Inredning, Borås.

På Formex skrev jag om ett danskt företag som tillverkade sina krukor på Sri Lanka, som ett Fair Trade projekt. Jag tänkte skriva lite mer om det idag.

Företaget heter OOhh, because nature inspires, och produkterna är ett resultat av ett Fair Trade projekt där kvinnor lärs upp i att tillverka produkterna. De får sedan arbeta hemifrån så de fortfarande kan ta hand om sina barn och hushållet, men samtidigt få en inkomst.

Produkterna görs för hand och tillverkas av återvunnen plast/papper/aluminium, sand, naturlig latex/gummi och restprodukter från möbelindustrin.

Ett väldigt bra initiativ som jag tror kommer bli allt viktigare för företag/varumärken att eftersträva. Man måste börja ta miljö- och samhällsfrågorna på allvar, att skapa en hållbar tankegång kring sitt företag.

Så tummen upp till OOhh.

oohh5

Här ser man hur tunn den här krukserien är som är gjord av papper.

oohh7

Det görs även skärbrädor av restmaterial från möbelindustrin på Sri Lanka.

DELA

Fredagsblomman- våren börjar synas i trädgården.

0

Bilder: Egna.

Nu börjar våren ge sig till tals ute i trädgården. Även om vädret är allt annat än tilltalande just nu, gick jag en liten trädgårdsrunda nu på morgonen och titta vad jag hittade. Både blommande vintergäck och snödroppar. Man blir bara så glad när man ser blommorna dyka upp så här års och man längtar efter fler. Så snälla sol, kom fram och värm oss.

spring2017snodroppe

DELA

En riktig Alla hjärtans dag vas.

0

Bilder: Tsunami Glassworks.

Idag är det Alla hjärtans dag, en dag jag slutat att fira, varför kan du läsa längre ner i texten.

Den hjärtformade vasen ”Ventricle” är formgiven av Eva Milinkovic för Tsunami Glassworks. Jag tycker att den är helt fantastisk. Den blir som en skulptur. Varje vas är handblåst, vilket gör att varje vas blir unik och inte lik någon annan. Alla är signerade och numrerade av formgivaren. De finns i tre storlekar, mellan ca 30-45 cm höga.

tsunami_glassworks1

Underbara färger, den får gärna #bemyvalentine. Det är verkligen inte ett hjärta man vill krossa.

Varför firar inte jag Alla hjärtans dag då? Jo av den enkla anledningen att min dotter föddes på just den här dagen. Idag har vi precis firat henne med sång och paket på sängen. Hon fyller 9 år idag.

DELA

Jag längtar till våren, tills dess får vårlökarna påminna mig om vad som väntar.

0

Bilder: Egna

Sponsrat inlägg.

Vi har snart kommit halvvägs i den sista vintermånaden och jag bara längtar till våren. Ljuset som håller sig kvar lite längre och solen som börjar värma på riktigt. Fram tills dess får vårlökarna göra jobbet och det gör de alldeles utmärkt enligt mig.

Jag ville göra om vid entrén hemma och tog då bilen till Blomsterlandet i Varberg. Där hittade jag en enkel kruka och olika lökväxter. Fyllde korgen med pärlhyacinter, krokusar och kungsängsliljor. Kompletterade med engelsk sjösten och glaskross som jag täckte jorden med. För att få upp höjden klippte jag några kvistar från vårt plommonträd och stack ner dem i krukan.

Om man låter lökväxterna vara inomhus håller de ungefär i en till två veckor. Om man gör som jag och placerar växterna ute så håller de mycket längre och det är så roligt att följa knopparna växa sig högre och större.

springbulbs2

Visst blir man sugen på vår nu.

springbulbs3

Ha nu en underbar vecka, själv har jag sportlov.

DELA

Street art- en fantastisk konstform.

0

Street art är enligt mig en fantastisk konstform, där konstnären med sitt konstverk blir en del av en rumsbild. Det kan vara allt från ett litet hörn av ett hus till hela gator och kvarter. Jag har hittat några bilder på street art som har med blommor att göra, men det finns så oändligt mycket mer. Tänkte bara ge dig lite onsdagspepp. Detta är konst man blir glad av.

Borås, staden där jag jobbar, har regelbundna street art-festivaler där de bjuder in konstnärer från hela världen. Festivalen heter ”No Limit Street art Borås” och hålls vart annat år. I år hålls den från den 3:e till den 10:e september. Läs mer om den här.

Här följer några bilder på Street art från hela världen.

streetart2

Ett bevis på att street art inte behöver vara så stort. Hur söt är inte den här bilden?

streetart1

Tänk att ha en så fin bild på sin bakgård.

streetart4

Träden ger oss syre.

streetart6

Man blir ju bara så glad när man ser sånt här.

streetart3

Vilken underbar målning.

Bilder: Black-culture, Ufunk, Boldbrazenbrave, Feedpuzzle, Streetartutopia, CatracaLivre.

 

DELA