SENASTE ARTIKLARNA

Årets midsommarblommor, så här gjorde jag.

1

Bilder: Egna

Midsommarafton närmar sig med stormsteg, likaså prognoser om regn och åska. Jaja, inget att göra något åt. Det kommer ändå att firas midsommar. I år ville min dotter inte ha en krans, utan ett diadem minsann. Jag klagar inte, mindre att linda.

Valde ett diadem från högen och lindade det med floratejp. Sen klädde jag diademet med kvistrosor och blad från ölandstok. Började med rosknoppar och mer och mer utslagna ju längre jag lindade. Mot slutet började jag linda lite knoppiga igen. Tycker diademet blev fint, det tycker min dotter också. Vilken tur!

Kransen till min fru lindade jag som jag brukar. Blommorna är santinikryss, en typ av vädd, några kvistrosor och blodolvonblad. Läs en utförlig instruktion i hur man lindar en midsommarkrans här.

För att de ska hålla sig till i morgon har jag duschat dem rejält, så de blir ordentligt blöta. Sen lade jag dem i en plastpåse och in i kylskåpet.

Lycka till med era midsommarkransar!

Glad Midsommar önskar jag er alla!

2016midsommar3

Gillar de lite dovare tonerna.

2016midsommar4

Diademet i närbild. Från knoppigt, till utslaget, sen lite knoppigt igen.

2016midsommar5

Kompisar.

2016midsommar1

En nöjd liten tjej.

DELA

Midsommarafton närmar sig, här får ni lite inspiration!

0

Bilder: Egna

Nu närmar sig midsommarafton med stormsteg. Tänkte visa lite bilder på olika midsommarkransar som jag gjort som inspiration åt Weibulls. Kanske hittar du din favorit som du kan göra till midsommar! Den första är en ganska så traditionell krans i rosa, vinrött och grönt.

2midsommar2016

Varför inte göra en helt i grönt. Här med santinikryss, daggkåpa och spireablad.
krans3b

Eller en vild krans enbart gjord av hundkex. Inte så hållbar, men jag lovar att du kommer få många komplimanger.

diadem1a

Om du är modig och vågar sticka ut, så är ett dubbeldiadem kanske något för dig. Här i form av santinikryss och daggkåpa.

Vill du läsa mer om de olika skapelserna klicka här eller här.

Glad midsommar allihop!

 

DELA

DIY, pyssel med lammöron, ja inte riktiga alltså, utan växten.

0

Bilder: Egna.

Tog in några stjälkar lammöron från trädgården häromdagen. När jag tog bort de nedersta bladen för att inte vattnet i vasen skulle bli smutsigt ville jag ändå ta till vara bladen. De är så mysiga! Hittade en lite glöggmugg från IKEA längst in i skåpet. Tänkte att det här kan ju bli något. Sagt och gjort- tog fram limpistolen och satte igång.

diylammora1

Detta är allt som behövs. Blad från lammöra, ”en liten vas” och en limpistol med limstav.

diylammora2

Limma i nederkanten av vasen först, lägg bladen om lott, när du kommit hela vägen runt, limmar du upptill och till sist på sidorna där du tycker att det behövs. När du är klar klipper du till nederkanten så vasen blir stadig.

diylammora4

Till sist ställer ner lammöronstjälkarna i vasen! Klart!

diylammora5

Perfekt gåbortblomma! Snabb och enkel att göra.

 

DELA

Min balkong sommaren 2016.

0

Bilder: Egna.

Igår åkte min dotter och jag till Blomsterlandet för att kunna sommarfixa balkongen och entrén. Det blev bruna och rosa toner på balkongen. Kanske känns lite höstligt med de bruna tonerna, men då får jag försvara mig med att det passar superfint till mina krukor som går i en brunaktig blank ton. Jag gillar att gruppera växter och blommor, så i stället för att blanda olika växter i krukorna så valde jag att ha olika växter i krukorna. Det gör att man framhäver varje sort. Att arbeta med olika höjder skapar spänning i arrangemanget. Växterna jag valde är:

Taklök: Sempervivum tectorum.

Alunrot: Heuchera, finns många olika arter.

Syddracena: Cordyline australis, kallas ofta bara för Cordyline.

Alla dessa passar bra på balkongen då de tål sol och inte dricker så mycket vatten, så man behöver inte ränna där med vattenkannan varje dag, utan man kan faktiskt resa iväg utan att behöva skaffa vattenvakt. En annan fördel med de här växterna är att både taklökarna och alunroten är perenner som jag kan plantera ut i trädgården till hösten. Syddracenan är en superbra krukväxt som jag kan ta in.

balkong2

Fint hörn på balkongen. Gillar verkligen de här tonerna.

balkong4

Härlig sommardag i Varberg igår. Shorts och flip flops gäller då. Perfekt planteringsoutfit.

balkong3

Det är något speciellt med taklökar. Varje liten bladrosett är som ett konstverk. Underbara.

balkong5

Även entrén fick sig en uppfräschning. Här kan man inte göra så mycket då entrén ligger mot norr och är under tak. Så det är aldrig riktigt ljust där, vilket gör att blommande växter inte trivs. I år fick det bli silvernjurvinda (Dichondra argentea). En tålig växt som funkar bra i skugga, faktiskt i alla väder. Till och med några minusgrader. Den grå tonen passar perfekt till betongkrukorna.

 

 

DELA

Stort av Design House Stockholm.

0

Bild: Grand Relations.

2013 kom första versionen av miniväxthuset ”Grow” formgivet av Caroline Wetterling för Design House Stockholm. Nu kommer den större versionen- ”Grow large”. Växthuset är 23 cm högt.

– Växter har ett symboliskt värde och omsorgen och ömheten i att odla och se ett frö växa gör att vi mår bra. Grow är ett växthus för just det frö man vill att någon ska vårda och se blomstra och kan ges bort som lyckönskning eller omtanke, säger designern Caroline Wetterling.

De är verkligen fina tycker jag. Som små akvarier för växter. Bara att njuta av den spirande grönskan. Vill du läsa mer om miniväxthuset klicka här.

Finns i butik från juli.

DELA