SENASTE ARTIKLARNA

FF resten av veckan, alltså Formex och Fest!

0

Bild: Formex

I morgon tar jag tåget direkt från Borås till Stockholm. Vad som väntar mig på torsdagskvällen är vår egna fest. Vi på Designbloggarna ska ju ha en VIP-fest på Clarion Hotel Stockholm i morgon kväll. Det blir bubbel och mingel, kanske en och annan goodie bag till våra gäster. Ni som kommer på festen, var snälla mot mig, för jag e kass på att mingla! Men jag hoppas det släpper efter ett glas bubbel eller två.

På fredag väntar Formex på mig med öppna armar. Några saker ser jag fram emot. Att hälsa på min bästa kompis Lisa Hammar Posse i hennes monter, att gå runt och kolla hur allas montrar ser ut och till sist att spana in alla nyheter hos alla utställare.

Säg hej om du ser mig i Stockholm!

formex2

Foto: Nordic Choise Hotels.

DELA

Fina bilder från H Skjalm P. Höst/vinter 2016.

0

Bilder: H Skjalm P.

På torsdag åker jag till Stockholm för att kunna gå på Formex på fredag. Där ser jag fram emot att få se vad H Skjalm P har gjort med sin monter. Brukar vara murrigt, mysigt och snyggt. Man kanske kan få sig en hint om hur det kommer att se ut med hjälp av deras pressbilder som de släppt. Jättefina bilder. Gillar känslan man får direkt. Stiligt, hemtrevligt och grönt!

AW16SkjalmP3

Kul att blanda olika växter.

AW16SkjalmP2

Gillar tavlan!

aw16SkjalmP1

Murrigt, mörkt, mystiskt.

Ska bli kul att få se vad de åstadkommit på fredag!

 

DELA

Fredagsblomman blev till fredagsdrinkar. Inte fel det heller.

0

Bild: jillianharris

Hittade lite helginspiration på Elle Decoration. Drinkar med blommor i. Både vackert och gott. Det tror jag i alla fall men har inte testat själv. Än så länge….. Här följer i alla fall två drinkrecept som du kan testa där hemma.

Recept 1. (ovan) Pink Rose.

Du behöver:

2 cl vodka

1,5 dl rosévin

1-2 droppar rosenvatten

Soda

Is

Ev. rosblad att dekorera med

Gör så här:

Skaka vodka, rosévin och is i en shaker. Sila och häll upp i ett glas. Droppa 1-2 droppar rosenvatten i glaset och rör om. Fyll upp med soda och dekorera med rosblad eller andra ätbara blommor.

drinkar2

Bild: crateandbarrel

Recept 2. Rosé Royal.

Du behöver:

1 dl rosévin

6 cl champagne

1 tsk grapefruktsjuice

1 tsk sockerlag

1 äggvita

Gör så här:

Blanda rosévin, grapefruktsjuice, sockerlag och äggvita i en shaker och skaka kraftigt i 15-20 sekunder. Häll upp i ett glas och toppa med champagne. Dekorera med ätbara blommor.

Jag hoppas själv att jag kommer att bli serverad något sådant här nästa vecka. -Vad händer då frågar du? Jo…….

……. vi Designbloggarna, kommer att i samband med Formex, anordna en VIP-fest på ett hotell i Stockholm. Den går av stapeln på torsdag kväll. Om du känner att du verkligen hör hemma på en sådan tillställning så kan du ju alltid maila mig, så kan jag se vad jag kan göra. Vi kanske ses på torsdag! Min mailadress är info@floristulrik.se

Glöm inte heller att följa mig på instagram: @floristulrik

DELA

Syrenhortensian- en buske som passar i alla trädgårdar.

0

Bilder: Egna.

Nu står syrenhortensian (Hydrangea paniculata), utanför vår entré och bara duger. En av mina absoluta favoritväxter i trädgården. Den växer så det knakar, blommar fantastiskt och håller allt ogräs borta. Se bara till att den får bra med plats att växa på, för den blir stor och omfångsrik om man inte håller efter den hela tiden. Beroende på sort kan den funka upp till zon 5, norrlandskusten. Så har du ett ställe i trädgården du inte vet vad du ska fylla upp med? Nu vet du!

syrenhortensia1

Den blommar väldigt rikligt i år.

DELA

Kick off med jobbet, hemlig resa!

0

Bilder: Egna.

I torsdags hade vi Kick off på jobbet. Samling klockan 08.00 för bussresa mot okänd destination. Alla i bussen satt på helspänn och försökte gissa vart vi skulle. Vi körde österut mot Jönköping, men svängde norrut i Ulricehamn. Vi körde igenom Falköping, närmade oss Skövde, tänkte att här kommer vi väl att stanna, men nej, fortsatte mot Tibro, körde igenom och då visste i alla fall jag vart vi skulle- Karlsborg.

Vi började med en båttur på Göta kanal, där vi även fick en god lunch, därefter plockade bussarna upp oss och körde oss till Karlsborgs fästning där vi fick en lång guidad tur runt och inne i fästningen. Riktigt imponerade.

Nedan följer ett bildsvep från vår utflykt.

karlsborg9

Vi lämnade Karlsborg och började turen över en sjö, jag har tyvärr glömt vad den hette.

karlsborg8

Ett glatt gäng på båttur!

karlsborg7

Kul att vi fick uppleva en sluss. Forsvik.

karlsborg6

Nyfiken så klart, hur snabbt går det att fylla en sluss? Ca fem minuter.

karlsborg5

Här ser man tydligt hur kanalen är grävd. Vilket byggnadsverk.

karlsborg4

Hejdå båten. Nu ska vi in till Karsborg igen. Mot fästningen.

karlsborg3

Tur för oss så skiftade vädret helt. Från ösregn till strålande sol.

karlsborg2

Det var väldigt kul att få ta del av historien om varför fästningen byggdes.

karlsborg1

Så pampigt. Själva huvudbyggnaden är över 600 meter lång. Fantastiskt.

Det var allt jag hade att bjuda på för idag!

DELA