SENASTE ARTIKLARNA

På torsdag bär det av mot Stockholm och Formex.

0

Bild: Formex.

På torsdag kommer jag att, tillsammans med mina inredningstreor, bege mig mot Stockholm och Formex. Det är första gången eleverna är på mässan, så jag hoppas de ska tycka att det är kul och intressant. De kommer att få trendspana, besöka montrar så klart och gå på ett par föreläsningar. Själv kommer jag att stanna kvar i stan på torsdag kväll då vi, Designbloggarna, ska ha vår VIP-fest på Clarion Hotell Skanstull. Om du känner att du missat att få en inbjudan från oss, kan du väl i så fall maila mig, så ska jag se vad jag kan ordna.

Jag hoppas att vi ses antingen på Formex eller på festen.

DELA

Idag är det tulpanens dag.

0
Tulipa 'Mazda'

Bilder: Blomsterfrämjandet.

Idag firar vi tulpanens dag. Det ska självklart firas med ett fång av de underbara, krispiga blommorna som vi i Sverige förknippar med vår, även om det känns som om tulpanerna kommer tidigare och tidigare varje år. Nu dyker de upp redan i oktober. Hur många tulpaner odlas det i Sverige 2017? Svaret får du längre ner.

Hur sköter du då tulpaner?

  1. Köp tulpaner av hög kvalitet, svenskodlade, de håller bättre.
  2. När du kommer hem med tulpanerna så skär du av ca 1 cm av stjälken med ett rakt snitt. Låt omslagspapperet sitta kvar, köper du bunttulpaner låter du plasten sitta kvar. Finns det inget som håller ihop blommorna kan du linda in dem i ett tidningspapper.
  3. Ställ tulpanerna i kallt, rent vatten, men inte för mycket, då kan de sticka iväg på höjden.
  4. Efter ca en timme kan du ta bort skyddet runt blommorna, då är de raka och fina.
  5. Njut

Tulipa 'Mazda'

2017 kommer det i Sverige att odlas 150 miljoner tulpaner. Från Malmö i söder till Sundsvall i norr. Imponerande.

 

DELA

Nytt från Skultuna.

0

Bild: Skultuna.

Nu har Monica Förster varit i farten för Skultuna igen. Hon har tillsammans med sin designstudio tagit fram serien Bonbon. En serie med tre små trycksvarvade vaser. Visst e de fina? Både tillsammans men även var för sig. Perfekt för vårens alla blommor och kvistar.

Ha nu en fin fredag.

DELA

Blommande isblock. Fantastiskt vackert!

2

Bilder: Azumamakoto

Ni har säkert alla sett tips på hur man gör små egna snapsglas av is med blommor i, eller ljuslyktor, eller isbitar, eller nåt annat, men här tar den belgiske modedesignern, Dries Van Noten, den tekniken ett steg vidare tillsammans med den Japanske blomsterkonstnären Azuma Makoto. Detta gjordes inför visningen av vår- och sommarkollektionen 2017.

Azuma flögs in till Belgien där han uppförde 23 olika blomsterarrangemang som när de var klara sänktes ner i vattenkar där de fick frysas i en vecka. Sen transporterades de till Paris i kylbilar samma dag som modevisningen.

Azuma säger själv om hans arbeten:

“The flowers are even more beautiful in the blocks of ice, as they interact with air bubbles and light,”

Jag håller verkligen med, magiskt vackert. Vilka färger, vilka former, vilket uttryck och vilken stämning det blir tillsammans med modellerna. Jag är mållös.

driesvannoten4

Som på ett museum nästan, konstverken står uppradade.

driesvannoten1

Så snyggt tillsammans med modellerna.

driesvannoten5

En närbild till, det ser verkligen krispigt ut.

driesvannoten2

Till detta har han använt över 100 olika sorters blommor. Visst är det fantastiskt?

 

 

DELA

Semestern är i full gång- en kort rapport.

0

Bilder: Egna.

Är just nu på semester, vill du veta vart jag e får du fortsätta läsa, eller så har du redan räknat ut det med hjälp av första bilden. Detta gör att jag inte bloggar lika frekvent som jag brukar, hoppas ni har förståelse för detta.

Vi bor på en kanonfin anläggning som heter Anfi, några kilometer söder om Puerto Rico. Här finns allt man kan tänka sig, förutom ett varmt hav.

grancanaria_anfi

En av restaurangerna har en egen kryddträdgård på uteplatsen med sådana här fantastiska rosmarin. Aldrig sett så fina exemplar förut. Påminde nästan om formklippta idegranar först. Sen såg jag övriga kryddor och fattade grejen. Smart med egen kryddträdgård. Tror jag fler och fler restauranger kommer att börja med, hållbart, ekologiskt, snyggt och prisvärt.

grancanaria_maspalomas2

Sandöknen i Maspalomas, Gran Canaria. Här ville min dotter stanna, vilken gigantisk sandlåda och lekplats. Imponerande, även om Saharaöknen smäller högre för mig, så är det mäktigt att gå omkring bland sanddynerna som aldrig tar slut. Men det är fruktansvärt jobbigt och det tar tid att ta sig fram.

Vi hörs!

DELA