SENASTE ARTIKLARNA

Ny kulör från Lyngby Porslinsfabrik.

0

Bild: Lyngby Porcelæn.

Lyngby porslinsfabrik grundades faktiskt av glasgrossister och glas har alltid varit ett litet sidospår för företaget. 2013, efter att de rotat igenom sina arkiv, valde fabriken att lansera en mängd olika glasprodukter. Bland annat då designklassikern ”Lyngbyvasen” i glas.

Nu lanserar de en ny kulör på många av sina glasprodukter. Kulören är inspirerad av de skiftande färgerna på träden runt fabriken. De kallar kulören ”Burgundy”.

Jag gillar ju Lyngbyvasen, så självklart gillar jag den här varianten också! Den kanske känns lite höstig, men vaddå? Då ska man väl också plocka in blad och grenar från naturen. Jag tänker mig kanske en maffig dahliabukett i olika roströda och orangea toner. Eller varför inte, nu på försommaren, ett gäng lupiner. Jättesnyggt!

DELA

En ny designklassiker? Snygg vas från Smaelta.

0

Bilder: Studio St Paul.

I dagarna lanseras vasen ”VAKO”, formgiven av Lotta Pettersson som driver företaget Smaelta sedan 2014. VAKO finns i tre olika utföranden. Vasen ”Vatten” som finns i två olika storlekar och så vasen ”Träd”, som finns i ett utförande. Linjerna i vaserna symboliserar vattnet och isen.

Jag gillar verkligen de här. Tycker det är en rolig idé att bygga upp vasen med hjälp av olika lager. De blir väldigt skulpturella. Dock kanske stylingen kunde göras lite bättre. Det verkar inte ha varit en florist inblandad.

För återförsäljare, klicka här.

vasvakotrad

Vasen ”Träd”. Den består av sex lager.

vasvakotrad2

Samma vas, fast med rosor i.

vasvakovatten3

Vasen ”Vatten” som består av sju lager. Min personliga favorit.

vasvakovatten2

Många reflektioner bildas i de olika lagren. Jättefin.

vasvakovatten4

”Vatten” i liten storlek, den går även att använda som ljuslykta!

 

DELA

Höstens trender enligt Blomsterlandet.

0

Bild: Blomsterlandet

Nu har Blomsterlandet trendspanat runt om i världen och kommit fram till två trender inför hösten. De kallar de för: ”Stugan på landet” och ”våningen i stan”. Kanske inga superhäftiga titlar man hoppar högt över, men nu blev det tydligen så.

Så här beskriver de själva sina trender:

”Stugan på landet” där det är fokus på att skapa en ombonad, mysig och familjär känsla. Umgås i trädgården, slappna av och ta en paus från vardagsstressen.

– För denna trend gäller mörka nyanser av blått och indigo, blandat med antika gråtoner och en mjuk purpur accent. Inne i värmen finns cyklamen i purpurfärger, samt azalea och hortensia. Bland de gröna växterna ser vi bl.a. hartassbräken.

”Våningen i stan”, inspireras av det internationella, chica med storstadspuls.

– Gröna växter på båge, som hoya och murgröna och även här flera sorter av bräken, monstera och olika sorters kaktusar faller väl in. Den gröna färgen är självklar för denna stil, hämtad från naturen där olika struktur och material ger en elegant extra dimension till basfärger som grått, vitt och svart.

Som en extra trend lägger de till växter som gör vår rumsmiljö bättre.

DELA

Studenttider- här är några presenttips.

2

Bilder: 1. Svenskt Tenn, 2. Tingest, 3. Klong.

Nu är det snart studenttider och med den följer ångesten att köpa present. Jättesvårt, man vill både ge något personligt, något som blir ett minne och något man själv gillar. Då tycker jag en blomvas passar perfekt. Den kan ju användas direkt på studentdagen då många får massor av blommor som de inte vet var de ska placera. Då kan de ju ställa blommorna i vasen de fått. Vaserna jag valt ut är väldigt olika och jag tror att du ska kunna hitta din favorit att ge bort, även om jag valt att inte ge er så många alternativ. Vasen kommer de förhoppningsvis ha med sig och använda i sina liv efter studenten. Så tänk nu efter en extra gång, visst hade en vas blivit den perfekta studentpresenten från dig?

Den första vasen ”dagg” från Svenskt Tenn har redan blivit en designklassiker. Den romantiska känslan vasen har tilltalar många och den syns ofta i olika bloggar. Du hittar den här.

Tingesttradvasblogg1

Vasen ”Trädkrona” känns mer strikt och modern. Som en skulptur som även är fin utan blommor. Du hittar den här.

ÄNG-REKTANGULÄR

Sist ut är vasen ”Äng, avlång”, som, om man fyller den med blommor skapar en ängskänsla. Den är tidlös och känns både klassisk och modern. Du hittar vasen här.

DELA

Yrkes SM 2016, mina intryck.

0

Bilder: Egna.

I fredags åkte mina kollegor, elever och jag till Malmö för att besöka Yrkes-SM.

Floristernas medaljtrio blev: Anna Karlsson, Olivia Jerneholt och Lovisa Tegnevik. Grattis alla tre!

Nedan följer ett axplock av det jag upplevde. Lite alltmöjligt, men fokus på floristerna. Bilden ovan är en bild på några liljor som de tävlande kunde använda. Helt fantastiska. Dubbla och knopparna var så himla fina! Vet tyvärr inte vad sorten heter, frågade flera av funktionärerna, men tyvärr, ingen visste. Vet nån av er?

Först bilder från klädgalgsmomentet, dekorera en galge. Detta var nog det svåraste momentet. Märktes på många arbeten att detta var något helt nytt för dem.

ytrkessm12

En rosa klänning.

yrkessm1

Fin helhet tycker jag.

yrkessm13

Alla galgar på rad.

Sen följer bilder från brudbuketterna. Ett arbete som fick förberedas. Det märktes, mycket högre kvalitet än galgmomentet. De skulle också göra en bukett. Jag tycker det är bra att buketter är ett av tävlingsmomenten. Det är ju ett av de svåraste arbeten som vi florister gör. Tyckte också detta märktes på resultaten, inte lika fina som brudbuketterna.

yrkessm11

yrkessm10

yrkessm7

yrkessm6

yrkessm5

yrkessm4

yrkessm3

yrkessm9

Här arbetas det med ett fat. Floristerna kunde även välja en kruka att arbeta i.

yrkessm8

Så här såg tävlingsplatsen ut!

yrkessm14

Här håller trädgårdsanläggarna på att slutföra sina små trädgårdar.

yrkessm17

Avslutar med tre fina väggmålningar som målarna hade gjort. Den här är min favorit! Vilket vackert träd!

yrkessm15

Målat på skrynkligt silkespapper. Ser du Turning Torso?

yrkessm16

Målat så det ser ut som kakelplattor, det såg otroligt verkligt ut.

 

 

 

DELA