SENASTE ARTIKLARNA

Designbloggarna är månadens bloggare i tidningen Lantliv! Yippi!

0

Bilder: Egna, genom Readly, genom Lantliv.

Blev, av en bloggkollega, uppmärksammad på detta! Vi, Designbloggarna, har av tidningen Lantliv blivit utnämnd till månadens bloggare. Hur kul som helst att vi äntligen börjar ta plats och får den uppmärksamhet som jag tycker att vi förtjänar. Sen är det ju en extra bonus att just min blogg nämns. Kanske blir lite bubbel ikväll då?

Tack Lantliv för detta, ni har gjort min torsdag ännu bättre!

lantliv2

Sidan 34 i Lantliv. :)

 

DELA

Spännande, konstnärliga spanska vaser.

0

Bilder: Martín Azúa.

De här speciella och väldigt konstnärliga vaserna är formgivna av den spanska formgivaren Martín Azúa.

Alla vaser är olika och gjorda av lera. En väldigt porös typ av lera som inte är vattentät, så vasen kan inte användas till blommor. Därav ”konstnärliga vaser”. Vaserna är alla unika och har med hjälp av olika stenar, en till varje vas, fått en öppning som blivit nedsjunken på grund av stenens tyngd. Han beskriver själv detta som naturens sätt att skapa en dialog med traditionellt hantverk. Lite flummigt måste jag erkänna. Men vaserna är roliga!

martinazua2

Närbild, här ser man hur de olika stenarna har format öppningen på sin respektive vas, stenen följer med vasen.

martinazua3

Kanske kunde hittat nåt annat ”torrt” att styla med i stället för halvtjocka pinnar. Till exempel gräsvippor, fina fröställningar och så vidare.

 

 

DELA

Utflyktsmål i Västergötland.

0

Bilder: Egna.

Jag var i Västergötland i helgen och passade då på att besöka Lidköping och Rörstrand. I samband med butiken ligger det en mysig blomsteraffär- Orangeri Fägring. En mysig butik som vill skapa känslan av att butiken ligger i ett orangeri. Väldigt fin lokal och jag tycker de har lyckats med att skapa en härlig miljö. Stilen är genomgående lantlig, enkelt och rustik. Väl värt ett besök, om ni ändå svänger förbi Rörstrand.

orangerifagring1

Snittblomsdelen var verkligen genomtänkt i färgvalet. Allt passade ihop. Jättefint. Vågat att hålla sig till en färgton. Att inte ha ett superbrett sortiment, utan i stället satsa på ett tema.

 

DELA

Fredagsblomman- JIMSCH- produkter av Jimmy Schönning

0

Bilder: Studio St Paul.

På Formex stötte jag på det nya märket JIMSCH. Mannen bakom detta är naturligtvis tv-profilen Jimmy Schönning. Inspirerad av kemilektionen och naturen har han skapat en sammanhängande kollektion av olika produkter. Jag har valt ut mina favoriter, vaserna.

JIMSCH3

En glasurna i en träställning. Skapar en instängd känsla, att det som man placerar däri, vill försöka ta sig därifrån. Jag tycker Sophoran (ja den heter så, uttalas såfåra) ovan gör precis det. Den försöker växa upp ur vasen. Fint tycker jag. Finns även i en mycket mindre variant.

JIMSCH5

Min favoritvas, som tagen från en kemisal i någon film. Jag tycker dock inte att stylingen är den bästa. Hyacinterna känns intryckta och det stämmer inte med proportionerna tycker jag. I stället hade jag velat leka med mjuka kvistar, grenar, klängliljan, långa material som sträcker sig ut ur vasen.

JIMSCH1

Här stämmer det bättre, men det är fortfarande lite stelt. Men jag gillar vasen. Ett nytt sätt att tolka den klassiska runda vasen. Även den här finns i andra storlekar.

Jimmy Schönning1

Här har vi honom: Jimmy Schönning, känd bland annat ifrån ”Äntligen Hemma”.

DELA

Perfekt till det dukade bordet- Ett stilleben av ”boblen, mini” och olika blad.

0

Bilder: Egna.

Fick i lördags kväll en middagsgäst och då måste jag ju fixa lite snyggt hemma. Kan också lägga till att hon är florist och floristlärare. Gick ut i vasförrådet och valde fem vaser i serien ”Boblen mini”, från Magnor glassverk. Formgivna av Finn Schöll. Jag har två helt transparenta, sen en koppar, en silver och en guldmetallic, också de transparenta. De fem vaserna fick utgöra stommen till mitt stilleben, tillsammans med en kopparbricka, som jag köpt här. Sen var det dags att gå på jakt efter blommor att fylla vaserna med, men jag hittade inga. :( Så då fick det bli olika sorters blad i stället och det blev jättefint det också. Försökte få in bladfärger som passade ihop med brickan och vaserna också för att skapa en fin harmoni mellan alla olika beståndsdelar.

Blad kommer från:

Bladbegonia

Persilja

Alunrot, två olika sorter.

Dragon

Mynta

Gräsax

Jordgubbe

boblenblad5

Gröna, vinröda och bruna toner skapar en fin helhet.

boblenblad3

Så nöjd med detta, kolla alunrotsbladet i högra nedre högra hörnet- det smälter nästan ihop med brickan när den glänser. Så läckert.

boblenblad2

Jag valde också att placera alla vaserna tillsammans i en grupp ute i kanten på brickan. Passar bra om man som jag har den på soffbordet. Om du däremot har den som en center piece på ett matbord kanske det är finare att göra arrangemanget mer regelbundet och likadant från alla håll. Välj då en mindre bricka.

boblenblad4

Det enda bladet från bladbegonian gör en enorm skillnad för helheten. Det tar verkligen plats och skapar ett fint blickfång.

DELA