SENASTE ARTIKLARNA

Eleverna har gjort om vår blomsteraffär på skolan.

1

Bilder: Egna.

Under tre veckor har våra inredningstvåor och treor tillsammans gjort om skolans blomsteraffär, Stjärnblomster. Den såg för tråkig och dyster ut, så det krävdes lite kärlek, och det fick den.

En mörkbrun vägg, med trähyllor fick bli helt grå, även hyllplanen, skjutdörrarna, som var smutsigt vita, målades i samma grå ton, kassadisken målades svart på bänkskivan, medan fronten kläddes in med liggande plankor som målades vita. Övriga väggar målades också vita. En smal fond målades i en aprikos ton så det hemska golvet på något sätt skulle återkomma i rummet. När allt var målat och klart var det dags för treorna att göra fint, exponera och prismärka, vilket de gjorde jättebra!

Vilket lyft det blev, eller vad tycker du?

Ovan: Den grå enhetliga väggen, blev jättefin om jag får säga det själv. Eleverna exponerade i tre färgteman, grått, vitt och grönt. Blandade material, texturer, höjder och antal, allt för att göra det så intressant som möjligt för ögat.

stjarnblomster3_boras

Fin hörna bakom kassadisken.

stjarnblomster2_boras

Här ser man det fula golvet och hur vi försökt att lyfta in färgen som en del av inredningen. Vaserna på brickborden ska fyllas med tulpaner inför invigningen i morgon fm. Till höger en fönsterexponering.

I morgon har vi öppet mellan kl 10-14, Almåsgymnasiet, Borås. Välkommen!

DELA

Nyheter från belgiska Serax.

0

Bilder: Serax.

Jag har valt ut några av mina favoriter från Serax nyheter för vår och sommar 2016. Min favorit kommer sist i inlägget.

Serax tillhör de stora i branschen. Ett belgiskt företag som jag tycker är nyskapande och vågar prova på nytt och testa nya trender.

På bilden ovan ser vi lekfullheten i företaget. Det är färgglatt, barnsligt och lite konstigt.

ss17serax3

Gummikrukorna som hela tiden kommer i nya former och storlekar. Kan vara den krukan som Serax är mest känd för.

ss17serax2

Krukor i trä, passar perfekt till den vilda, djungelkänslan vi så gärna vill åt nu. Ormbunkar och stora bladväxter gör sig utmärkt i, precis som på bilden.

ss17serax1

Till sist min favorit. En kruka i en korg. Det blir verkligen fokus på växten och om man tittar på den till vänster så ser vi hur ställningen hjälper växten att breda ut sig och ta för sig i rummet på ett finare sätt än om den hade fått växa helt fritt. Då tror jag att bladet hade hängt mycket mer. Växten kanske hade känts lite vissen till och med.

Jag tycker krukan verkar perfekt för det offentliga rummet. På kontor, receptioner och så vidare.

DELA

Krukor genom ett Fair Trade projekt på Sri Lanka.

1

Bilder: Bettys Inredning, Borås.

På Formex skrev jag om ett danskt företag som tillverkade sina krukor på Sri Lanka, som ett Fair Trade projekt. Jag tänkte skriva lite mer om det idag.

Företaget heter OOhh, because nature inspires, och produkterna är ett resultat av ett Fair Trade projekt där kvinnor lärs upp i att tillverka produkterna. De får sedan arbeta hemifrån så de fortfarande kan ta hand om sina barn och hushållet, men samtidigt få en inkomst.

Produkterna görs för hand och tillverkas av återvunnen plast/papper/aluminium, sand, naturlig latex/gummi och restprodukter från möbelindustrin.

Ett väldigt bra initiativ som jag tror kommer bli allt viktigare för företag/varumärken att eftersträva. Man måste börja ta miljö- och samhällsfrågorna på allvar, att skapa en hållbar tankegång kring sitt företag.

Så tummen upp till OOhh.

oohh5

Här ser man hur tunn den här krukserien är som är gjord av papper.

oohh7

Det görs även skärbrädor av restmaterial från möbelindustrin på Sri Lanka.

DELA

Fredagsblomman- våren börjar synas i trädgården.

0

Bilder: Egna.

Nu börjar våren ge sig till tals ute i trädgården. Även om vädret är allt annat än tilltalande just nu, gick jag en liten trädgårdsrunda nu på morgonen och titta vad jag hittade. Både blommande vintergäck och snödroppar. Man blir bara så glad när man ser blommorna dyka upp så här års och man längtar efter fler. Så snälla sol, kom fram och värm oss.

spring2017snodroppe

DELA

En riktig Alla hjärtans dag vas.

0

Bilder: Tsunami Glassworks.

Idag är det Alla hjärtans dag, en dag jag slutat att fira, varför kan du läsa längre ner i texten.

Den hjärtformade vasen ”Ventricle” är formgiven av Eva Milinkovic för Tsunami Glassworks. Jag tycker att den är helt fantastisk. Den blir som en skulptur. Varje vas är handblåst, vilket gör att varje vas blir unik och inte lik någon annan. Alla är signerade och numrerade av formgivaren. De finns i tre storlekar, mellan ca 30-45 cm höga.

tsunami_glassworks1

Underbara färger, den får gärna #bemyvalentine. Det är verkligen inte ett hjärta man vill krossa.

Varför firar inte jag Alla hjärtans dag då? Jo av den enkla anledningen att min dotter föddes på just den här dagen. Idag har vi precis firat henne med sång och paket på sängen. Hon fyller 9 år idag.

DELA