SENASTE ARTIKLARNA

Fredagsblomman- våren i en liten glaskruka.

0

Bild: Egen.

Igår hade mina inredningselever öppet skolans butik. Då handlade jag in lite växter o blommor som de skulle kunna sälja. Bland annat den här lilla söta blomman, sandoxalis, Oxalis adenophylla. Kunde inte motstå att själv köpa hem en. Den går utmärkt att plantera ut och är perenn.

Här har jag placerat oxalisen i den fina glaskrukan ”Design with light” från Holmegaard. Äntligen är våren här, det är känslan jag får. Vilken känsla får du?

Trevlig helg!

DELA

Spegel, spegel på vasen där.

0

Bilder: A2

Den här vasen, ”Poem”, från Husqvarnaföretaget A2 är ny för säsongen. En rolig idé där spegeln gör att blommorna man sätter i vasen reflekteras/speglas och det blir en helt annan upplevelse av blomman. Det blir dubbelt så många blommor helt enkelt.

Vasen finns i färgerna vit, svart, blå, mörkgrön och orange. Den är tillverkad av trä, glas och spegelglas och mäter 24×12 cm. Den är skapad av Sara Larsson. Du kan bland annat köpa den här.

Nedan följer några bilder av vasen.

poem6_a2

Murgröna och vit ranunkel i den blå spegelvasen.

poem4_a2

Murgröna och rosa ranunkel i den vita vasen.

poem1_a2

Philodendronblad och vit ranunkel i den gröna varianten.

poem3_a2

Eucalyptus och en vit tulpan i den orange. Visst e det snyggt när materialet speglar sig i vasen, det blir ett fint djup.

poem2_a2

Gula tulpaner i den svarta vasen.

Visst är det fint med spegelbilder?!

DELA

Vår kopparbröllopsfest- mer detaljer.

0

Bilder:Egna

I lördags firade min fru och jag 12,5 år som gifta. Eftersom jag är dansk, så var detta något jag ville fira. Kopparbröllop är nämligen en jättestor tillställning i Danmark. Det firas nästan lika stort som själva bröllopet.

Sagt och gjort, vi hyrde Västerports kök, i hamnen i Varberg, och bestämde en meny och lite annat som hör till. Vi bjöd in en massa vänner och sen var det bara att sätta sig till bords.

Det blev superlyckat och jag tror att alla gäster var nöjda med kvällen. Blommorna ville jag skulle gå lite i koppartema, fast ändå inte för mycket. Även lite vår, och höst. Vilken blandning, eller hur? Men jag tycker nog att jag fick till det ganska så bra till slut.

Material jag använde:

Rosor, rölleka, tallkottar, nejlikor (de som ser ut som gräs), pärlhyacinter och plommonkvistar. Till det en metallskål, grön oasis, grönt ullgarn, tråd och pärlor.

Som samtalsämnen vid bordet, (vi hade dukat med fyrkantiga bord, 8 personer vid varje) hade jag förberett tre ämnen som skulle presenteras efter varje rätt. Superhjältar, blommor och skor. Ett uppskattat inslag som fick gästerna att börja prata med varandra direkt. Hör av er om ni vill veta exakt vilka frågor det var.

Nedan följer lite bilder på blommorna och på hur det såg ut i lokalen.

copperwedding2

Närbild på arrangemangen.

copperwedding3

Tre av fyra klara.

copperwedding4

Här är ett arrangemang som är lite större, det stod på en byrå och kunde därför vara högt, så jag arbetade på höjden med plommonkvistarna.

copperwedding5

Så här såg det ut på borden.

copperwedding6

Här en bild från Västerports kök, innan gästerna kom.  Jättefint. Det finns stora panoramafönster ut mot hamnen. Här hade vi en fantastisk kväll. Jag lovar.

DELA

Fredagsblomman- en sneak peek på vad jag pysslar med idag.

0

Bild: Egen.

I morgon firar min fru och jag 12,5 år som gifta, vilket innebär kopparbröllop. Detta firas med fest. Idag har jag gjort bordsdekorationerna. Här är en liten sneak peek på vad det kommer att bli.

Jag kommer att skriva mer om blommorna senare. Måste ha avklarat festen först, så det finns lite bilder från det dukade bordet att visa också. Håll ögonen öppna.

Trevlig helg!

DELA

Mina elever ställer ut på UF-mässan i Borås.

0

Bilder: Egna.

Nu har mina elever kämpat med sitt UF-företag i snart ett läsår. Äntligen är det dags för den årliga UF-mässan på Åhaga i Borås. Mina inredningselever arbetar med miljövänligt inslagspapper som de trycker själva. En av teknikerna är väldigt oväntad och den kan du läsa om längre ner. Mässan håller på fram till kl 13.00 idag.

UF2017_bild2

UF-företaget heter It´s a wrap UF och de säljer alltså miljövänligt, egentryckt inslagningspapper. Montern har OSB-skivor som grund, de visar upp tre olika tryck och deras logga. De har en säljdisk och även dekorativa inslag. Överlag en jättefin monter tycker jag. Vad tycker du?

UF2017_bild3

Här ser ni det oväntade printet. Kan du se vad de tryckt pappret med? Jo, de har målat majskolvar med svart färg och sen har de rullat kolvarna över papperet. Fantastiskt fint. Jag ser en tapetidéformas. Det hade varit coolt tror jag.

De har även printat olika prickmönster och innan jul var det jultema så klart.

Bra jobbat Filippa, Frida, Hannah, Jenny och Sarah.

DELA