Silmo

0

Den stora mässan Silmo i Paris är ren glasögonporr för en bloggare som jag och när jag fick min inbjudan för ungefär en vecka sedan var det ingen tid att tveka. I princip alla ställer ut på mässan och ni kommer få uppleva flera varumärken lite närmare under veckorna som kommer. Trenderna inom glasögon svänger inte fullt så snabbt som inom övrigt mode men man kan tydligt se hur många verkligen vågar nischa sig och även om en del bågar påminner om varandra har de alla en individuell ”twist” och olika hantverk i grunden. Färgerna som kommer starkt inför hösten är en ljusare sköldpaddsfärg och mörka, mustiga toner av rött och grönt.

Without hesitation I packed my bags for Paris and the optics show ”Silmo”. It´s a mecca for an eyewear blogger like me and I loved everything I saw. The trends in eyewear do not shift as fast as in other parts of fashion but I did like how the different brands really are individual and unique and many shows a fantastic handcraft in the spectacles. The colors for the fall is tortoise and warm and deep tones of red and green. I  also really enjoyed the Japanese and Berlin-based brands with a different point of view.IMG_0240

Nyheter  från våra svenska stoltheter E&E. Jag har följt fantastiska Emilia och Erik under några år och jag tycker det är så kul att se dem växa. Nya kollektionen görs i en helt miljövänlig acetat och alla modeller har norrländska namn.  

DSCN1552DSCN1553IMG_0220

 

Nytt norskt märke, Karmoie, som för varje sålt par skänker ett par special-glasögon till u-länder. De gör en helt fantastisk insats och bågarna är sjukt snygga!

DSCN1558

 

 

 

 

Berlin-baserade märket VAVA drog in mig i sin monter och berättade entusiastiskt om sina solglasögon. De använder bara en särskild sorts kristall-glas och inspirationen är lite bauhaus och lite geometriskt och lite coolt liksom.

 DSCN1564 

Min nya älskling, Kerin Rose Gold, och hennes A-Morir Eyewear. Så sjukt fina och genomarbetade och glittriga. Hon har designat alla möjliga grejer till Lady Gaga och hon här en fantastisk person!IMG_0216IMG_0217

Nya märket Kaleos från Barcelona hade lite roliga modeller!IMG_0225IMG_0227IMG_0228

Och så fick jag en stund tillsammans med underbara Anna Karin Karlsson som hade en sjukt busy monter. Hon visade mig senaste kollektionen som har ledordet More is More! Jag är så imponerad över hennes estetiska sinne och framförallt hennes skicklighet att hitta linjer och modeller som faktiskt passar ansiktet även om de är väldigt extravaganta. Jag provade de nya herrbågarna och måste nog ha en av varje.

IMG_0232

Ytan inspirerades av en tapet som Anna Karin såg och genom att skapa strukturen i acetaten och sedan slipa den med hjälp av trä i stora tunnor bryts ljuset så att det ser ut som om hela bågen är klädd med kristaller. Så läckert!

IMG_0231 IMG_0235

Björkmotiv på insidan av skalmen påminner om svenska skogen och Dalarna.

IMG_0234 IMG_0239DSCN1570

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × tre =