Alternativ Köttkonsumtion med Framtidens Korv?

0
The Future Sausage

Det är ingen nyhet direkt att vi överkonsumerar kött. Men kan korv vara lösningen? Det ville ECAL Master studenten Carolien Niebling ta reda på och vad hon funnit hittar vi i utställningen The Future Sausage som nu visas i Milano. Det finns även en snygg bok att köpa till, skulle man vilja ha en sån går den att beställa på Future Sausage’s hemsida.

Korven är one of mankind’s first-ever designed food items och kom till för att göra det mesta av protein i magra tider. Nu lobbar Carolien för korven som medel att introducera världen för mindre vanliga ingredienser. The goal is to move away from our relatively impoverished “supermarket selection” and transform ourselves from Eximius forni-vore (supermarket- eater) back to Omni-vore (all-eater). Utställningen bjuder på flera uppfinningsrika korvar som tagits fram i samarbete med en molekylär kock, en mäster-slaktare och designern själv.

Future Sausage Book
Photo by Noortje Knulst
Future Sausage Mortadella
Photo by Emile Barret
Future Sausage ECAL
Photo by Noortje Knulst
The Future Sausage ECAL
Photo by Jonas Marguet

The Future Sausage Milan

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

sjutton − 16 =